IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> preskakanje srca
desing
post 4 Jan 2005, 02:46 AM
Post #16

Još malo pa MASTER

Group: Members
Member No.: 34

Meni se isto kao i svima desavalo da sa napadom straha pocne i odvratna drhtavica i jako lupanje srca.Takodjer je uvijek prisutan i neki cudan osjeaj napetosti u glavi i onda kao da se ukocim i ne mogu opusteno da pomjeram glavu.Medjutim uvijek kada zapalim cigaretu imam slicno lupanje srca pa onda razmisljam da li je to zbog cigarete ili...
Go to the top of the page

+Quote Post
ASTROLAB
post 4 Jan 2005, 10:54 AM
Post #17

CAR

Member No.: 39

Posto vidim da dosta vas ovde pusi i pije kafu, sto ne biste ucinili nesto za sebe i pokusali da ostavite cigarete i kafu jer to 100% utice na rad srca.
Dok za kofein se pretpostavlja da moze da izazove ili da pojaca napad panike.
Mislim da bi to veoma godilo vasem srcu.

POZDRAV!!!

+Quote Post
coma
post 4 Jan 2005, 12:32 PM
Post #18

MEGA-MASTER

From: Bg
Member No.: 37

Ja sam i cigarete i kafu batalila pre 20 godina. Odmah mi je ten bio lepsi, a i koza mi sporije stari narocito sto kod nas u kuci niko ne konzumira duvan.
Doduse, meni je bilo lako da ostavim kafu jer je nikada nisam volela a i muz je ne pije.
Pijemo one aromaticne cajeve.
Od kafe sam imala onaj fini tremor ruku, a i srece mi je lupalo.
pozdrav
coma :)

+Quote Post
una55
post 4 Jan 2005, 04:50 PM
Post #19

Baby
*

Member No.: 72

podržavam comu i astrolaba ^_^
pokušajte se ostaviti barem cigareta i bit će vam bolje i sigurno ljepše
od tena do daha,a tu je i osjećaj uspjeha, pobjede :P
vjerujte bivšem okorjelom pušaču koji je ostavio cigarete 2 puta :wub:
drugi put konačno i mučno <_<
ali vrijedi sve muke

+Quote Post
Draga
post 4 Jan 2005, 06:39 PM
Post #20

CARICA

Group: Honorable Members
From: Novi Sad
Member No.: 24

Eh, ja bas ovih dana razmisljam da ostavim cigarete ali nije to tako lako kako pojednici misle, a narocito oni koji nikada nisu ili su jako malo pusili.

Pa ja se jedva i secam sebe kad nisam pusila, pocela sam s 14 godina premda naravno ne odmah po kutiju na dan, ali kako to vec biva, sad nakon toliko godina dosla sam do 25 cigareta na dan. Svojevremno sam pila po sest-sedam velikih kafa na dan ali od kako sam pocela imati problema s napadima panike smanjila sam na jednu ujutro i vrlo retko nekada popodne. Ni alkohol vise uopste ne pijem, ali bas ni malo niti izlazim kako sam to ranije imala obicaj posto sam primetila da imam te probleme sa srcem od nedovoljno spavanja. I nesto mi i nije tako tesko smanjiti kafu, ali cigarete...Ako bih bas jako pokusala, mozda bih mogla da smanjim na 10 cigareta na dan, ali dalje od toga ne ide. Valjda nisam taj karakter. Sreca pa nisam nikad krenula s heroinom tj. sa tako nekim tezim drogama, tu se tek nikada nebih mogla "skinuti" ;)

Ali se definitivno slazem da kafa i cigarete ubrzavaju rad srca i negativno uticu na zivce. Meni se desavalo da bas onda kad popijem kafu dobijem napad panike, premda je mozda sve to u mojoj glavi, ali sigurno da necega ima cim toliko ljudi sve to povezuje.

+Quote Post
Suzanna
post 4 Jan 2005, 09:40 PM
Post #21

CARICA

From: Split
Member No.: 64

Draga, trebala bi izdržati samo dva tjedna, to je meni bilo najgore razdoblje kad sam se ostavljala cigareta, ako bi to uspjela dalje bi išlo nekako samo od sebe. Vjeruj mi da nije tako strašno kao što se čini. I ja sam jako rano počela pušiti, bila sam strastveni pušač, a trošila sam najmanje kutiju, a nekad i više i bila sam uvjerena da se nikad ne bih mogla ostaviti cigareta.

+Quote Post
-Gost-coma
post 4 Jan 2005, 10:58 PM
Post #22

Guests

Suzi, ako su tebi bile teske samo 2 nedelje, onda si jos dobro prosla.
Meni je duuugo bila kriza kada odem negde gde i drugi puse, ja prosto ne znam sta cu sa rukama. A jos ako je to neko drustvo gde se osecam nesigurno... uh.

Ja sam, Draga, imala veliku krizu da ostavim onu poslednju cigaretu (jer sam po malo smanivala).
Pa je posle 2 meseca opet bila kriza.
Kazu da i posle 1 godine dodje do krize, ali ja to nisma osetila.
Vazno je znati da ta kriza moze da se javi i tada si spremna na to.

Ali, ne smes raditi jos neku promenu u isto vrem,e kada ostavljas duva!
Ne smes na primer u isto vreme ostavljati cigarete i menjati posao ili raskidati sa deckom ili sl.
To uopste nije lako, ali to mora samo da sazri u tvojoj glavi, tj mora postojati moztiv z aprestankom.
A cak ako sebe naucis da ne pusis vise od 10 cigareta dnevno, to bi bio veliki uspeh.
Probaj kada budes spremna, samo ces dobiti.
pozdrv,
coma :)

+Quote Post
Suzanna
post 4 Jan 2005, 11:20 PM
Post #23

CARICA

Coma, ono sam spomenila onako usput, jer mi nije zvučalo kao da se Draga ima namjeru odvikavati od pušenja. Meni je stvarno bilo najteže prve dvije sedmice, ali gadno je bilo i kasnije. Nema govora o tome, pa čak i sad često sanjam da pušim pa nakon toga osjećam grižnju savjesti zbog toga :D
E pa Coma ako je Draga imala i najmanju namjeru da pokuša sa odvikavanjem sad sam sigurna da će odustati od toga. :mellow:

+Quote Post
una55
post 5 Jan 2005, 09:14 AM
Post #24

Baby
*

Member No.: 72

moram se uplesti
ja sam bila onaj strastveni pušač koji uvlači dim do peta i koji puši preko kutiju i pol dnevno, na kraju sam toliko pušila čiste škije, znači motala sam cigarete kao stari ljudi :mellow:
i znala sam da ne mogu smanjiti i pušiti samo 10 cigareta dnevno
i onda sam odlučila mogu ja to,ali kao neko dokazivanje sama sebi
kreneš dan za danom , probaj naći način koji tebi odgovara
ja sebi nikad nisam obećala da neću nikad više zapaliti, već neću samo danas, sad.... VJERUJ MOŽE SE I NIJE TAKO TEŠKO
a danas sam grozan nepušač, takav da me dim guši ,smeta, jako teško ga podnosim
PROBAJ ISPLATI SE

+Quote Post
Suzanna
post 5 Jan 2005, 11:53 AM
Post #25

CARICA

Kod mene je proradio dišpet. Čak sam imala šteku cigareta u kući i sjećam se da sam gledala u nju i govorila sebi "pa valjda sam ja jača od te gomile papira i trave" i stalno sam razmišljala o svemu onome što sam mrzila u vezi sa pušenjem. Najveća nagrada odmah u početku bio mi je svoj miris s kojim sam se budila, a koji kao pušačica nisam osjetila godinama već me uvijek pratio taj miris duhana. A da ne govorim o okusu hrane. Znam da mi je mama bila sva presretna jer sam se oduševljavala skuhanim. Nikad nisam tako uživala u hrani kao u tom početnom razdoblju odvikavanja, ali pošto sam čvrsto odlučila da neću popustiti pred osjećajem gladi jer je to u stvari glad za cigaretom, a ne za hranom uspjela sam izdržati, a da ne dobijem ni kilogram na težini. Ta glad mi je bila veliko iznenađenje, nikad tako nešto nisam osjetila, od ručka sam se ustajala gladna. Ma sve je to stvar volje i motivacije.

+Quote Post
Ljubicica
post 5 Jan 2005, 04:00 PM
Post #26

Napredni ÄŤlan

Member No.: 26

Ja sam prestala da pusim prije petnaest godina vrlo uspjesno.Za to je potreban jak motiv,a mi ga imamo hocemo zdravlje.Takodje treba ih dovoljno mrzjeti kao neprijatelja sto one i jesu ,obavezno izbaciti sve zalihe iz kuce ne izazivati sebe.

+Quote Post
Draga
post 5 Jan 2005, 04:39 PM
Post #27

CARICA

Group: Honorable Members
From: Novi Sad
Member No.: 24

Coma, Suzana, Una55 - hvala vam na savetima. :D

Ja se slazem da je pusenje zaista stetno za zdravlje premda mozda ne bas u tolikoj meri koliko se to zeli prikazati, ali svakako stetno. A da ne pricam o parama, ovde u Kanadi trenutno je kutija cigareta (od 25 komada) u proseku 8.5 do 9 dolara, sto je jako puno ako se kupuje jedna kutija na dan, bolje da ni ne racunam koliko to kosta na kraju meseca -_-

Medjutim, problem je u tome sto ja zaista uzivam u cigaretama. Meni ne smeta miris (da ne kazem smrad) cigareta, ne smeta mi to sto puno pusim, cak ni ne kasljem i kad puno popusim nema onaj osecaj mucnine sto se dogdaja nekim ljudima. Dugo sam bila u vezi s jednim momkom koji je strasno zeleo da prestane pusiti a posto smo u to vreme ziveli zajedno odlucio je da i ja "moram" prestati s pusenjem jer inace ni on nece biti u stanju da prestane. Tako me je ubedjivao mesec dana i odredio datum a ja sam se sve nadala da ce kao i svaki pusac, kad dodje do tog datuma, promeniti odluku. Medjutim, on nije, probudio se te subote ujutro, pobacao sve cigarete i skuvao kafu koju smo naravno trebali popiti bez cigarete. Ja kad sam shvatila da se on stvarno ne zeza i nema vise pusenja strasno sam se rasplakala, zatim sam se uvukla pod jorgan i ostatak dana prelezala tako sve dok se on pred vece nije smilovao da mi opet "dozvoli" pusenje. On je doduse zaista na kraju prestao, ja se tome divim. Ali, ja zapadam bas u jaku depresiju ako ne mogu zapaliti.

I sto kaze Coma, ja apsolutno verujem da "jednom pusac-uvek pusac" u smislu da se cak i nakon par meseci, godinu dana coveku trazi cigareta. Ne fizicki jer fizicka ovisnost prodje, vec mentalno. U svetu psihologije dobro je poznata stvar da cigarete deluju na onaj deo mozga zaduzen za tzv. "nagradjivanje", odnosno uzitak. Uzimanjem cigareta (kao uostalom svega sto stvara ovisnost), preko specifičnih receptora na mozgu, vestacki se aktiviraju centri ugodnosti i postiže se prolazan osecaj ugodnosti odnosno nagrade. Taj osećaj mozak pamti kao prijatan doživljaj i informaciju pohranjuje u centrima zaduženim za dugoročno pamćenje i učenje. 'Pamćenje" mozga aktivira obrazac naučenog ponašanja te trazi stalno i ponovljeno uzimanje sredstva ovisnosti kako bi se osećaj prijatnosti ponovo postigao. Tako ovisnost postaje proces koji sam sebe podržava. Kada se razvije ovisnost, kod nedostatka droge (u ovom slucaju nedostatka cigareta tj. nikotina), podiže se razina "hormona stresa". I normalno, onda to stvori neki osecaj neugodnosti ili praznine, kao neka kazna, koji se također pohranjuje u mozgu a jedini nacin da se taj osecaj ukloni je ponovo uzimanje cigarete.

Eto, sve je to lepo objasnjeno. A sad nek' mi neko jos kaze, kako da prestanem pusiti??? :mellow:

Svaka cast svima koji su u tome uspeli, pri tome se pre svega obracam ljudima koji su zaista dosta pusili, mislim time je onda jos teze prestati.

+Quote Post
Suzanna
post 5 Jan 2005, 10:36 PM
Post #28

CARICA

Draga, ja te nisam imala namjeru nagovarati da prestaneš pušiti jer znam po sebi da je to Sizifov posao i da nema načina da te bilo tko nagovori na tako nešto bez da ti sama doneseš odluku o prestanku pušenja več me povukla priča pa sam iznijela svoje iskustvo. A ono što si pričala, kako si počela da ti je momak odredio da prestaješ pušiti, ja sam mislila da će nastavak biti: ako moram birati između tebe i njih ja odabirem cigarete, bar mi se čini da bih ja tako reagirala, jer duhan mi je bio pa čini mi se važniji od kruha. Kod mene je bio problem s novcima i nešto sam se posvađala s ocem, da bih potom poslala i njega i cigarete na jedno mjesto i krenula u jednu takvu avanturu kao što je odvikavanje od duhana :D
Ne mogu reći da je bilo imalo lagano. Pomagala sam se žvakama i stalno sam se trudila da nešto radim, bilo što samo da skrenem misli s toga. Najgore mi je bilo nakon jela ili nakon nekakvog posla jer sam sve nekako vezala uz cigarete. Znaš ono, zapalit ću jednu pa idem jest, pojela sam-sad ću zapaliti, prvo ću zapaliti pa onda idem to obaviti... Sve mi je bilo vezano uz cigarete. Uh, kako sam počela neću nikad završiti.
Nikad mi kuća nije bila tako čista kao tada :D sve sam radila samo da ne mislim na cigarete. I tako sam uspjela izdržati par dana, a onda sam počela sebi govoriti da ako sad zapalim da mi je sva ta muka bila uzaludna i da ako sam mogla ovoliko izdržati mogu ja to i dalje. Stalno sam razmišljala o svemu onome što mrzim kod pušenja, a onda je malo pomalo počelo biti lakše. I da ne duljim uspjela sam!!! Možeš, Draga, ti to samo pronađi dobar motiv ili još bolje više njih i zainati se. Ne možeš očekivati da će biti jednostavno, ali vjeruj mi da je moguće. A sad da zapalim jednu... :mellow:
Bok!

+Quote Post
desing
post 6 Jan 2005, 03:54 AM
Post #29

Još malo pa MASTER

Member No.: 34

Uh ja bez kafe i cigareta ne bih mogao da zivim.Obozavam cigarete svi mi prigovaraju da puno pusim ali ja se na to ne obzirem.Znam da i kafa i cigarete i alkohol stete zdravlju ali ja se toga zbilja ne mogu i ne zelim odreci.Odrekao sam se jedino lakih droga i mislim da je to dovoljno.U ono vrijeme kad mi je bilo najgore,jedina stvar koju sam radio bila je da ustanem iz kreveta i zapalim cigaretu.Nema nista ljepse od prve jutarnje cigarete uz kafu :P Zatim volim zapaliti cigaretu dok setam gradom,cigareta poslije jela mi je ljepsa od samog jela...Auh ispadoh zesci cigaretoman :D

+Quote Post
lolla
post 6 Jan 2005, 03:59 AM
Post #30

MASTER

Member No.: 91

I ja pusim ali me to straaasno zivcira. Malo mi je glupo sto zbog tog nekog zadovoljstva dovodim svoje zdravlje u pitanje i dajem pare duvanskoj industriji. Bila sam prestala na kratko pa sam onda opet pocela :( .Bas mi je krivo zbog toga, nadam se da cu u jendom trenutku ponovo skupiti snage da prestanem mada sam bas strasni pusac. Otprilike ista prica kao i D, od svega su mi draze cigarete a pogotovo kad pijem neko alkoholno pice ne mogu bez njih. :mellow:

+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th September 2010 - 08:29 AM