![]() ![]() |
6 Jan 2005, 11:03 AM
|
|
|
CAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,086 Joined: 26-October 04 Member No.: 39 |
Izgleda da ja jedini ovde niti pusim, niti pijem kafu, niti konzumiram alkohol, niti koristim neke droge niti sam ih ikad koristio.
Izgleda da sam ja zreo za psihijatrijsko posmatranje :wacko: POZDRAV!!! |
|
|
|
6 Jan 2005, 11:48 PM
|
|
|
MASTER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 224 Joined: 9-December 04 Member No.: 82 |
Evo sad će biti godina i dva mjeseca da ne pušim. Teško je prestati. Znam da što sam više željela prestati pušiti, ja sam količinski sve više pušila. Smišljala sam razno-razne razloge samo da prestanem. Nije mi pomoglo. Međutim, kad sam pretprošle godine završila na operaciji, sama sebi sam rekla "sad ili nikad", bila sam pod općom anestezijom, prije operacije ne smiješ ništa konzumirati pa ni cigareta, a poslije operacije jednostavno ne možeš jer si pod utjecajem anestezije, ionako ti se vrti u glavi i imaš mučnine, razmišljala sam ja o cigareti kad sam ležala u krevetu, bila sam pet dana u bolnici, došla sam kući i odmah rekla mužu da mi da cigaretu, čim sam zapalila nestala je sva ona čar, cigareta mi nije prijala, ugasila sam ju i više nisam zapalila, pa evo niti dan danas. Nadam se da i neću. Kavu sam isto automatski prestala piti, a nije mi nikada ni odgovarala, izazivala mi je mučnine, a cigarete tremor, ma idealna kombinacija :blink: . Kao što Coma kaže mene je najviše proganjao osjećaj kako će izgledati moja koža, bojala sam se smežurane kože, jer sam to viđala kod žena, brzo nekako ostare. Jučer sam bila kod kozmetičarke, lijepo mi je očistila lice, a prije par dana sam si kupila kremice od Avena i tako se dobro osjećam :D , samo što sad muku mučim s kilama :wub: , ali na dobrom sam putu da i to riješim, počela sam trčati <_< .
Pusa. |
|
|
|
15 Sep 2008, 09:39 PM
|
|
|
ÄŚlan ![]() ![]() Group: Members Posts: 29 Joined: 5-March 08 Member No.: 5,074 |
Evo i ja da probudim ovu staru temu, meni se desava unazad godinu dvije, da kad kod legnem da se odmorim osecam pravilne ali krupne otkucaje srca, pio sam antidepresive jedno vrijeme ali je psihologinja rekla da za njih vise nemam potrebe, ali jos uvek nemogu da spavam na lijevoj strani jer su otkucaji krupni, i desavaju mi se sada ta preskakanja, i trne mi mi lijeva ruka. Da li se iko izljecio, postoji li nada da se moze izljeciti u duzem periodu. Isao sam kod tri kardiologa i rekli su mi da mi je herc ok, ali jos od malih nogu sam osecao aritmije i sada mi se jave najcesce kada se bavim sportom, ali nema pravila. Nekada mogu da trcim po par sati i nista, ali nekada mi zalupa tako jaka aritmija nakon par brzih poteza u sportu i tako to.
|
|
|
|
15 Sep 2008, 09:45 PM
|
|
|
Ja nisam musko, ja sam zena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 6,449 Joined: 12-May 07 From: ZAGREB Member No.: 2,792 |
i meni zna nekada preskočiti ..ali to je sasvim normalno ... neznam ne brine me to .. ako si zdrav onda nemaš se zašto brinuti ...
|
|
|
|
16 Sep 2008, 11:13 AM
|
|
|
ÄŚlan ![]() ![]() Group: Members Posts: 29 Joined: 5-March 08 Member No.: 5,074 |
Ja smatram da sam zdrav, ali znas ono koliko te to smara da npr. kada sjedim primjetim otkucaje na majici kako pulsiraju, instinktivno mozak ti govori kako je to nesto nestandardno i dosadi, nakon toga pozitivna misao je da je to uredno i tako stalno u krug....
|
|
|
|
16 Sep 2008, 07:05 PM
|
|
|
CARICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 1,625 Joined: 27-November 05 From: sarajevo Member No.: 517 |
Ja se od januara sa ti mucim meni znam da preskace po nekoliko sati ili da odjednom osjeti kako jako udari cini mi sed a ce iskociti a jos ako dodje ono ubrzano lupanje e onda sam gotova od straha
Bila ko dr i kaze sve ok to moja glava naredjuje srcu da prolupa kao daj se smiri i sve ce proci Ja pokusavam da nadjem neki mir u sebi ali bez uspjeha uvjek sam napeta , nezadovolja , stalno brinem i naravno srce prolupa cak zna kad mi srce poskoci moram trcat na wc Ma ja sa tim mucim muku nikako da prihvatim da je sve iz glave, dr mi je rekao kad se toga prestanem bojati da ce samo nestati |
|
|
|
25 Sep 2008, 10:19 AM
|
|
|
Meni se ponovo desila slicna situacija, tipa bavio sam se malo sportom nekih sat vremena, i posle toga sam se osecao odlicno, malo bolova na levoj strani, zanemarivo.
I navece kada sam legao da spavam, osecao sam se totalno opusteno na pocetku, srce nisam ni osetio da radi, sto je retko, jel kad god legnem osetim malo krupnije dok ne zaspim, ali nakon mozda pola sata, osetio sam da pocinje nepravilno da radi, kao malo ubrzano i krupnije, preznojio se par puta, i tek nakon nekih sat vremena sa jedva zaspao. E sad, sta me jos bude strah nekad, recimo da jos od malih nogu sam dobijao aritmije kada sam se bavio sportom. Tipa nema pravila, vec ako duze vremena igram, ili krace nije bitno, kad pokusam malo da se ubrzam u nekim akcijama desi mi se da herc naglo pocne da lupa, i to traje nekih minut, dva, naravno moram da stanem, i onda kako je naglo pocelo tako naglo i stane. Kada sam bio klinac to mi je bilo lako podnjeti, ali sada me to stvarno uplasi. |
|
|
|
25 Sep 2008, 11:20 AM
|
|
|
MEGA-MASTER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 421 Joined: 24-September 08 Member No.: 5,954 |
Meni se to stalno događa. Naravno da sam dizala paniku oko toga, otišla na sve moguće pretrage i nisu ustanovili ništa (nikakvu bolest niti poremećaj). Rekli su da je to nervoza srca koja se javlja usred stresa, nervoze, anksioznosti itd. i da nije ništa opasno.
|
|
|
|
25 Sep 2008, 11:42 AM
|
|
|
Meni se to stalno događa. Naravno da sam dizala paniku oko toga, otišla na sve moguće pretrage i nisu ustanovili ništa (nikakvu bolest niti poremećaj). Rekli su da je to nervoza srca koja se javlja usred stresa, nervoze, anksioznosti itd. i da nije ništa opasno. Reci mi da li si pokusala sa gospinim cajem, da li ima ikakvog efekta? |
|
|
|
25 Sep 2008, 12:34 PM
|
|
|
MEGA-MASTER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 421 Joined: 24-September 08 Member No.: 5,954 |
nisam, prvi puta ÄŤujem za to
|
|
|
|
25 Sep 2008, 01:29 PM
|
|
|
svemirski otkaÄŤena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 3,392 Joined: 5-March 07 From: Mars Member No.: 2,302 |
|
|
|
|
25 Sep 2008, 08:46 PM
|
|
|
Napredni ÄŤlan ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 81 Joined: 15-November 07 From: far far away Member No.: 4,500 |
treba samo prestati osluskivati svoje tijelo non stop...i kod potpuno zdravih osoba srce nekad preskace dok je kod panicara to najnormalnija stvar...prije par godina bila sam u konstantnom strahu da samnom nesto nije ok bash zbog tih preskoka...otisla kod kardiologa rekao sve je ok ,to je od napetosti al preskakanje se nastavilo ....dok mi jedan dan nije puko film pa sam si rekla e dosta vishe se necesh smrznut od straha kad preskoci ,necesh nakon trcanja mjerit puls i prestat cesh stalno iscekivat promjene u svom tijelu .I znate sto ,prestalo je ...danas ih osjetim jako rijetko ,najcesce kad imam pms valjda zbog razdrazljivosti i hormonalnih promjena u organizmu.
Vidjela sam da je netko spomenuo pripravke od gospine trave....to je ok ..al jedno upozorenje...osobe koje piju antidepresive ne smiju uzimati i pripravke od gospine trave i obrnuto,a isto vrijedi i za kontracepcijske pilule . |
|
|
|
25 Sep 2008, 09:01 PM
|
|
|
Pa nije to baš lako za ignorirati, mene ti preskoci i bole - osjećam probadanje, nekad ih prati i gušenje (kao da mi nešto pritišće pluća)
|
|
|
|
26 Sep 2008, 06:36 AM
|
|
|
Hmmm. Ajd to preskakanje srca, na to se vec navikavam i smanjilo se na vrlo male pojave, ali ono sto me iznervira je da ja volim sport, ali juce sam bio na nekoj rekreaciji i nakon neih 40 min igre dobio sam jaku aritmiju, to mi se desavalo i kad sam bio klinac, tad mi je bilo lakse podnjeti. Sada, moram da da trpim to nekih par minuta i tek onda prestane naglo, kao sto je i doslo. To me totalno uplasi i degradira taj dan. Nisam u nekoj super kondiciji, ali najgore je sto ja ne umorim, vec jednostavno me to natjera da prestanem da igram.
|
|
|
|
26 Sep 2008, 10:07 AM
|
|
|
CARICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 1,625 Joined: 27-November 05 From: sarajevo Member No.: 517 |
Sa tim preskaknjima mucim bas muku
U zadnje vrujeme imala sam dosta stresa i naravno da ocekujem reakciju srca na to Ali prvo je poceo stomak ma boli ,pece cas lije cas desno pa na sredini, juce odem dr kaze nervoza i pita me za srce ,i kao nemoj se prepasti ako pocne arotmija popij nesto i bice bolje I evo ja cjeli dan iscekujem svaki korak koji napravim i malo se umorim pomislim evo ga Ma to sa srcem bas zeza nekako toga me najvise strah, iako dr kaze sve ok ja se plasim |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 6th September 2010 - 07:51 AM |