Socijalna fobija-molim savjet
Posted 16 June 2018 - 20:14
Posted 16 June 2018 - 20:30

Posted 16 June 2018 - 20:56
Posted 16 June 2018 - 21:24

- inace "neznam" se pise odvojeno, i ja sam bezao sa srpskog al ' ti ga pretera

- izvinite za offtopic, ali morao sam ovo da napisem ha ha
Posted 16 June 2018 - 21:25
A koliko ti imas godina ako nije tajna? Posto ja se sve nadam da ce me to vremenom proci. Ja inace volim da se druzim,nikad nisam pravio nikome nikakve probleme. Ali jednostavno okolina je dovela do toga da budem ovakav kakav jesam. Stalno sam sutio i sutio. Ali ne mogu visee. Proslo je svaku granicu. Mene je iskreno strah mog ponasanja,posto ja u takvoj nekoj situaciji dobijem ogromnu kolicinu besa i adrenalina da to nije normalno. Malo je reci da bi tu osoobu ubio. A bas kao i ti,kada presutim onda danima budem nervozan,razmisljam o tome. Sam sebi govorim kako nemam mudaa,kako sam vakav,nakav. A tek kada uradis nesto,kada npr nekom kada te dirne,razbijes nos. Svi te gledaju cudno i govore da nisi normalan. Ja jednostavno ne dam na sebe vise. Prije sam trpio,vise necu. Al problem je u tome sto mene jednostavno te stvari ubise u pojam. Puno razmisljam o tome. A ne mogu drugacije zato sto se te stvari stalno desavaju. Kada izadjem u grad stalno sam ozbiljan i napet,samo cekam kada ce se desiti nesto. A cim se opustim,desi se. Ili neko dobacivanje,guranje...
Posted 16 June 2018 - 21:26
Posted 16 June 2018 - 21:34
Pa ono visok sam 180,63 kg. I sad kad drugi vide takvu osobu,naravno da ce hteti da budu frajeri. Ja sam se godinama,ovakodok sam hodao kroz grad,izmicao ljudima da prodju. Ono jedno rame nagnem na stranu da se ne bi zakacili. Posto odmah eto ti problema. Ovdje gdje zivim sve su seljaci,koji su dosli sa sela i glume neku gospodu. A znas kakvi su ti frajeri,traze belaja,namjerno te zakaci da bi se potukao sa tobom. Sredinu ne mogu menjati. Onda bi se morao odseliti.
Posted 16 June 2018 - 21:35

- Damire
Imam 28 godina, razumem ja tebe u potpunosti , isti smo tipovi sto se tice toga...ali u mom slucaju nema pomoci, i maksimalno pokusavam da izbegavam...ali opet znam ako mi neko nesto dobaci i ja precutim, osecacu se jadno... onda bolje da mu razbijem njonjaru i to bi me zadovoljilo mnogooooooo... i osecao bih se kul i zadovoljno... a policija posle neka radi svoj posao...
- nemoj da mislis da ja tebe nagovaram posto ce se ovde Djene ubacit i reci opet kako ja nagovaram ljude da urade to i to.... NE , ja prosto iznosim svoj stav i misljenje sta bih uradio... valjda imam pravo to da kazem jebem mu lebac

Posted 16 June 2018 - 21:46
Posted 16 June 2018 - 21:47
Drago mi je da sam naisao na neku osobu poput sebe. Nekako mi lakse. Ja sam mislio da stvarno samo ja imam taj problem. Posto druge,slicne meni,nisam upoznao.
Pa meni ti tipovi poremete raspolozenje. Bude super raspolozen. Dodjem u kafic,kao npr danas. Sjedim i dodje frajer i preko mene se pozdravlja sa tipom koji sjedi iza mene. Ja njemu de samo pazi malo,on nista. Ja njega malo gurnem,de bolan reko guras mee. On meni jel ptoblem neki? Reko jest problem je. I tu je nastao problem. Poludio sam. Jarani me uhvatili i odveli iz kafica.i ja odem kuci. I od tada sam nervizan i ljut,razmisljam o tome citavo vrijeme.
Mislim ne znam kako da postupim drugacije. I ja znam da cu biti nervozan narednih 5-6 dana.svi mi govore da sam previse agresivan,to i jest tako al kako da budem drugaciji? Nema sanse.
Osjecam se nekako bezpomocno sto ne mogu da uticem na to. Zbog toga ne mogu imati ni djevojku ni nista. Bas me remeti. Jbg
Posted 16 June 2018 - 21:52
Redovno radim na sebi. Al to je nesto sto ne mogu da popravim. Jednostavno to me sputava u svim sferama zivota. Pogotov kada je hajde da kazem,socijalni zivot u pitanju. Zbog toga nemam ni drustva,posto niko nece da bude sa osobom koja je tako agresivna i negativna. Sto je logicno.
Posted 16 June 2018 - 21:57
- jastr , ovaj tvoj drugi post uopste nisam razumeo, izvini

Posted 16 June 2018 - 22:00
Hocu,hvala na savjetu. Vidit cu da nadjem nekog.
Posted 16 June 2018 - 22:02
Uglavnom, neka te ne brine ta tvoja situacija, to je prolazna faza i vrijeme ce to sve poravnati i staviti sve stvari na svoje mjesto.
Posted 16 June 2018 - 22:05

Posted 16 June 2018 - 22:11
Upravo zbog tvojih godina sada i shvataš sve preozbiljno. To je kod mlađih ljudi naročito izraženo. Mislim, guranje ramenom i sl. i loženje na isto je tako srednjoškolski fazon. Trebalo bi s godinama da te prođe razmišljanje o takvim stvarima. Ako nastaviš da tražiš čarku, napravićeš sebi veliki problem. Nije ti pametno uopšte da izlaziš iz kuće sa takvim stavom. Jednom ćeš naleteti na nekoga luđeg od sebe i izbušiće te.
Kada uđeš u zrelije godine (a to može biti i za godinu-dve) i odbaciš razmišljanje o respektovanju, a ujedno i dobiješ na samopouzdanju, videćeš da će ti život biti lepši. Kada te neko gurne i ne čuješ izvini, nećeš na to da obraćaš pažnju niti ćeš od toga da praviš problem. Boleće te kurac. To se zove odrastanje.
Ja to vidim po boravku u teretani. Većina nas je nagruvana, a ja sa svojih 25 nisam ni najmlađi a sigurno ne i najstariji tamo. Ali se svi respektujemo. Postoji određeni nepisani kodeks poštovanja, koji se u teretani praktikuje. Ali u kafiću ili gradu toga nema. Moji su drugovi još kao srednjoškolci dobili batine samo jer su pitali neke budale koliko ima sati. Ja, brat i drug smo dobili batine jer je drug pijan rekao nekima ''gde su moje cigare pičke''.
Kapiraš? U gradu valja otvoriti četvore oči i NIKAKO ne glumiti agresiju i tripovati respekt. To je odlika mladih i zelenih. Zreli izlaze na mirnija mesta i znaju kad se treba povući, a ne nasedati na gluposti.
Doći će ti to s vremenom.
Samo te molim za tvoje dobro da u bilo kakvim neprijatnim situacijama budeš onaj pametniji, koji popušta, i iskuliraš, ako ne želiš da ti otvore glavu kao što su mom drugaru (sam je to tražio).
Posted 16 June 2018 - 22:39
Posted 17 June 2018 - 10:34
Anyway... Ja sam mislio da ja Imam soc fobiju Ali ovo Mi djeluje jos ekstremnije. Ne bih rekao da te netko stvarno namjerno zakaci ramenom. Zasto bi to neki stranac uradio? Posto si imao puno losih iskustava mozda sada sve tumacis na negativan nacin. Ne kazem da trebas Pustiti da te drugi ljudi zajebaju Ali probaj nekako promjeniti nacin razmisljanja.
Posted 17 June 2018 - 14:56
Al ne desava mi se to tako stalno,visemi problema pravee pogledi dok hodam.
Mislim ja znam da i ka to sebi nekad umislim zato sto sve gledam negativno. Al eto.
Posted 17 June 2018 - 17:05
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users