Nerazumevanje od strane roditelja/okoline
Posted 14 April 2015 - 07:18
Posted 14 April 2015 - 13:25

Posted 14 April 2015 - 16:41
nekako je u ljudskoj prirodi da se boji nepoznatog,pa tako se i roditelji boje i neznaju kako odreagirati,što reći,što učiniti i onda naprave kontru.
najčešće je tako.
pokušavaj u smirenijim trenucima pričati s njima,kad budu i oni i ti smirenijeg raspoloženja,pa im opisati kako ti je kada ti je teško. ne očekuj da shvate odmah,ali tako ćeš i sebi olakšati,bolje nego da šutiš.
a,za razumjevanje i odgovarajući feedback imaš i nas.
tako i ja fukncioniram,najviše se oslanjam na prijatelje.
Posted 14 April 2015 - 17:09
Posted 14 April 2015 - 17:59
Posted 14 April 2015 - 18:08
Posted 14 April 2015 - 20:59
Posted 14 April 2015 - 21:12
Posted 15 April 2015 - 07:36
I sta me jos nervira. Kada sam ljuta, tuzna i sl. uvek pita zbog koga ili sta se desilo a nikad ne pomisli da je ona razlog toga(tojest njene price i nerazumevanje).. uvek krivi druge...
Posted 15 April 2015 - 13:49
Posted 15 April 2015 - 19:24
Posted 15 April 2015 - 19:41

Nema opravdanja za takvo ponašanje roditelja ničijih, mislim ako ne mogu svom djetetu pokazati suosjećanje onda ga stvarno i nemaju. Baš kao roditelji trebali bi razmišljati kako nešto što rade i govore utječe na njihovo djete, a ne treba biti genijalac da se zna da osobi koja je u lošem stanju ne treba prigovaranje, vikanje i sl. to još nikog nije učinilo sretnim
Posted 16 April 2015 - 22:34

Posted 17 April 2015 - 11:05
Posted 18 April 2015 - 12:05
Posted 21 April 2015 - 08:53
i dosta toga sto kaze, recimo mami ona se skenja, i nekako kao da nece da prhvati da sam ja psihijatrijski slucaj
baba mi kaze kako to a ja nisam depresivna i nisam imala pms, ja joj kazem da je ona chak noris jebiga
Posted 12 May 2015 - 10:37
U Lazi roditelji su me redovno posećivali i donosili su mi sve što mi treba. Smatram da su se stvarno dobro držali, kao i ja, obzirom na to šta me je sve iznenada snašlo. Najgore od svega, taman sam prošla jedan krug testiranja za posao i bila pozvana na drugi, kada se to desilo opet. Videla sam i da većinu ljudi u Lazi posećuju rodbina i prijatelji u velikoj meri, dok u inostranstvu ljude nisu tako stalnio posećivali. Delimično tome može da bude uzrok to što tamo su uslovi bili jako dobri, te niko nije imao potrebe da donosi skoro ništa, dok je u Lazi sve bazično, te ti je porodica potrebna za najosnovnije, poput pidžame i peškira. Toga nema i jednu su težu pacijentkinju poslali polugolu u Padinsku Skelu zbog toga što nisu imali ništa da joj obuku. Inače u inostranstvu imaju nešto kao gardarobu gde su prikupljene razne stvari koje se daju pacijentima da nose koji nisu bili u prilici da se spakuju. Takođe, vozili su me prilično brzo i pre nego što sam dobila slobodne vikende sestre kući da uzmem svoje stvari. Najteže je onima koji uopšte nemaju razumevanje ili stvarno nemaju nikoga, oni u bolnici moraju da mole druge ili da se ponižavaju. Naravno, najgore je sa hranom i cigaretama.
Kakogod, nikada neću zaboraviti jednu fensi klinku koju su doveli malo pre nego što sam ja izašla. Doktorka joj je rekla kako je njen slučaj poslat na sud, a ona je i dalje maštala kako će je neko izvući uskoro i kako njena mama stiže. Za tih prvih oko nedelju dana stalno joj je neko slao hranu i skupe cigarete, ali niko je nije posetio. Štagod da sam joj rekla kako bih joj objasnila da je bolje da prestane da insistira na izlasku i juri lekare i sestre unaokolo, jer će to ići sve do suda, nije prihvatala. Juče na kontroli je vidim, naravno da je ostala kad joj je doktorica lepo rekla. Nekako je prihvatila da je tu, ali mi kaže u jednom momentu da samo da ona napravi haos, neko će da je izvede. Mislila sam u sebi, e tek tada će još duže da te zadrže. Ali samo kažem da se trudi da sarađuje.
Posted 21 May 2015 - 07:26

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users