Borderline struktura licnosti
Posted 05 July 2009 - 15:58
Posted 07 July 2009 - 19:13
Posted 07 July 2009 - 22:35
borderline struktura licnosti ti je po naski granicni poremecaj licnosti.
Posted 21 August 2009 - 15:16
u biti ta struktura licnosti je neki kao stupanj zrelosti licnosti, koje obrambene mehanizme koristi i koje stvari muce osobu.
al u biti najbolje da pitas svog doktora, ja sam u ovome mozda i pogrijesila, al evo tako sam ja to shvatila.
Posted 21 August 2009 - 20:22
ukratko lud si ka kupus
šlim se .. i ja isto imam borderline poreme?aj li?nosti ... preosobno sve shva?aš,ideš iz krajnosti u krajnost ,potpuno krivo doživljavaš sebe i svijet u kojem se nalaziš ,?esto vrištiš na bliske ljude oko sebe,sklona si destrukciji ala alkohol,sex,droga,samoranjavanju pokušajima suicida .... nemožeš biti sama..uvijek je taj neki neugodan osje?aj da si sama a trebaš imati neoga uz sebe, uvijek ti je dosadno i potrebno je da se uvijek nešto doga?a jer se duboko u sebi osje?aš prazno i imaš potrebu to sa ne?im ispuniti pa si sklona raznim pustolovinama tulumarenjima i sli?no .. i tak veselo uglavnom
Posted 21 August 2009 - 21:10
Posted 21 August 2009 - 21:25
Posted 21 August 2009 - 23:50
eto sad si joj ti sve rekla pa ona uopce vise ne mora razmisljati i definirati sto ona misli i kako ona postupa.
Posted 22 August 2009 - 00:42
Meni nije
Mda, ona je to napisala samo da bi joj rekla što treba misliti.. 100% Ni slu?ajno nije u par re?enica opisati simptome grani?nog poreme?aja osobnosti, pa je odabrala 2. lice jednine. Ma nije ona samo pokušala ukratko do?arati taj poreme?aj, ni slu?ajno
Posted 22 August 2009 - 01:06
naravno da nisu. nesto moze biti simptom necega a i ne mora.
meni bi osobno bilo puno zanimljivije pustiti zmajcicu da sama kaze koje je stvari muce i da sama pronadje simptome. zapravo je najveca greska a vidim da je to jako popularno, citati popise simptioma raznih bolesti i prepoznavati se u svakome. cak se govori o sindromu studenta medicine koji uci za ispit i prepoznaje se u vecini dijagnoza. jesi li kad pokusala citati dsm 4 i jesi li se pronasla u icemu? to se cesto desava. a za zmajcicu bi bilo najbolje da joj njen doktor pojasni nalaz a ne da se mi petljamo u terapiju, to zaista nije nas posao. a ako sad jos pocnemo o stopi suicida zena ce se samo nepotrebno isprepadat.
meni se ljuske jajeta nisu svidjele jer sam pokusala rijesiti onaj test na pocetku, tj odgovoriti na ona pitanja i znas sta je ispalo? da su skoro svi koje poznajem poremeceni. a to je jednostavno statisticki nemoguce. mozda je problem u knjizi, mozda je problem u tome da sam ja paranoicna i ne procjenjujem ljude dobro, mogucnosti je mnogo.
a psihijatrijske dijagnoze nisu bas tako cvrste i uklesane u kamen. previse se opterecujete.
Posted 22 August 2009 - 05:07
naravno da nisu. nesto moze biti simptom necega a i ne mora.
meni bi osobno bilo puno zanimljivije pustiti zmajcicu da sama kaze koje je stvari muce i da sama pronadje simptome. zapravo je najveca greska a vidim da je to jako popularno, citati popise simptioma raznih bolesti i prepoznavati se u svakome. cak se govori o sindromu studenta medicine koji uci za ispit i prepoznaje se u vecini dijagnoza. jesi li kad pokusala citati dsm 4 i jesi li se pronasla u icemu? to se cesto desava. a za zmajcicu bi bilo najbolje da joj njen doktor pojasni nalaz a ne da se mi petljamo u terapiju, to zaista nije nas posao. a ako sad jos pocnemo o stopi suicida zena ce se samo nepotrebno isprepadat.
meni se ljuske jajeta nisu svidjele jer sam pokusala rijesiti onaj test na pocetku, tj odgovoriti na ona pitanja i znas sta je ispalo? da su skoro svi koje poznajem poremeceni. a to je jednostavno statisticki nemoguce. mozda je problem u knjizi, mozda je problem u tome da sam ja paranoicna i ne procjenjujem ljude dobro, mogucnosti je mnogo.
a psihijatrijske dijagnoze nisu bas tako cvrste i uklesane u kamen. previse se opterecujete.
Pa ja kad gledam bez DSM-a i bez testova (to mi je na po?etku knjige ostalo totalno neupe?atljivo) mogu zaklju?iti da su svi koje poznajem poreme?eni. A oni koji nisu, njih naprosto ne poznajem dovoljno dobro.
?itala sam svakakvu literaturu, pa i onu u kojoj se navodi DSM IV. prepoznala sam se u nekim simptomima, ali zanimljivo u nekim simptomima me prepoznala i moja psihijatrica
Posted 22 August 2009 - 12:24
zmajcica je sama došla postavila pitanje mi samo pokušavamo pomo?i ,nitko nije rekao da smo psiholozi ni psihijatri ,ja sam arhitekt naprimjer
mislim da je bolje da se ljudi optere?uju sa svojim stanjem nego da ga ignoriraju pod tepih ,prije ?e postati svjesni njega i krenuti ozbiljno u njegovo rješavanje, kolko ljudi nikad ne riješi svoje psihi?ke probleme, vuku se godina,ne piju redovno terapiju ne odlaze psihijatru .. upravo su borderi ti koji NAJ?EŠ?E odbijaju pomo? psihijatra baš zbog tih oscilacija ... meni je doca na po?etku bila genijalna i onda mi se nije odmah javila i ja sam htjela odustat ali sam zahvaljuju?i prou?avanju mog problema shvatila da je to totalnoglupo i iracionalno i odbacila te misli što možda ne bi da se nisam bolje upoznala sa mojim problemom .... shva?aš li ti što je poreme?aj li?nosti ... neka tvoja razmišljanja za koja ti misliš da su skroz realna nemaju ama baš nikakvu realnu podlogu ali ti to NEMOŽEŠ vidjeti ... znaš li koliko je to teško .. i kako je nemogu?e to prepoznati bez ne?ijeg drugog profesionalnog uvida u to ....
"nemojte hodati po ljuskama jajeta" kad sam vidjela naslov i prije autorovog objašnjenja naslova znala sam zašto je to napisano ... ?itala sam knjigu i nisam više mogla jer naprosto se ne vidim kao takva osoba a ao i jesam at ?u SVE OD SEBE da takva nikad ne budem i da moji bližnji nikad tako ne pate od takvih ljudi ... znam ljude koje užasno pate od takvih osoba i kad se sjetim svog psihonalaza do?u mi suze da bi ja ikad tavo nešto svome bližnjemu mogla napraviti ....
dakle zmaj?ice odi psihijatru popri?aj sa njim ,neka ti on sve objasni i po?ni rješavati ovaj težak problem ...
Posted 22 August 2009 - 14:38
pa nije li to onda malo neobicno?
horoskopi su recimo isto pisani na taj nacin da se svi u njima prepoznaju pa to opet ne znaci da su tocni. samo su napisani tako da izgledaju tocno. zaboravila sam kako se zove taj efekt.
Posted 22 August 2009 - 15:20
Posted 22 August 2009 - 15:32
a sto se tice studenata koji se prepoznaju u simptomima, da, to se dogadja, svi se u nekoj fazi prepoznajemo u mnogo stvari. ali to se moze smatrati poremecajem tek kad je to stanje trajno i nepromjenjivo. zato nema bas smisla citati dsm i pripisivati si razne stvari.
Posted 22 August 2009 - 15:42
naravno da možeš shvatiti da su simptomi poop?eni i neka se 100 ljudi prepozna u njima ali ako njih 10 nemože normalno funkcionirati u skoro ni jednom aspektu života onda govorimo o poreme?aju ...
nisi rekla koja je tvoja bolest ... pretpostavljam da si border jer vidim da svaki odgovor doživljavaš kao napad na sebe evo ti jednog simptoma
Posted 22 August 2009 - 15:48
ma naravno... ali ne trebamo plasit curu koja je tek krenula psihijatru. uostalom, mora sama doc do toga, u terapiji nema precaca.
primjecujem to kod mnogo ljudi, konkretno i kod tebe, procitala si dijagnozu i popis simptoma i skroz se isprepadala. a to uopce nije tako strasno ako covjek ide na terapiju i radi na sebi.
Posted 22 August 2009 - 16:09
Pa ne bih ?ak rekla da je normalnost prosjek, ve? više stanje optimalnog funkcioniranja, svojevrsni model koji nikada u potpunosti nije ostvariv. I mislim da svi imaju neki otklon od toga jer je i otklon od normalnosti zapravo normalan
No da, kad smo kod poreme?aja u medicinskom smislu, tu si u pravu, bitno je trajanje i intenzitet odre?enog stanja. Ali kad sam napisala da su svi koje poznajem poreme?eni, nisam to mislila tako strogo, ve? da kod svakoga, kad se malo dublje zagrebe, postoji taj odmak od optimalnog (psihi?kog) stanja
Posted 22 August 2009 - 16:12
mene nije prepao nalaz jer sam znala da sam border .. da me pogodio je ... neznam dal si bila na psihotestu al tamo ne piše samo dijagnoza nego na 2 stranice a4 je opisana tvoja osobnost i kad vidiš da je to sve to?no a ti si cijelo vrijeme nekako negirao to kod sebe dakle u principu nisi se ni poznavao teško je ... al kada to prihvatiš i po?neš mijenjati te stvari znaš da radiš dobro i pretvaraš se u ?ovjeka koji ?e lakše živjeti nego dosad i lakše se suo?avati sa problemima u životu nego dosad ...
tek sad sam uvidjela gdje griješim .. koji moji postupci su krivi ... jer pola tih da kažem border sklopova djeluju totalno automatski .. meni je takvo ponašanje bilo po defaultu normalno ... kako možeš znati da nešto nije normalno ako tebi to je .. kako .. ma nikako ...
Posted 22 August 2009 - 16:12
bogami da
bolje da ne ulazimo dublje u tu raspravu, mozak mi skace vec
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users