IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Odnos s psihoterapeutom, povremena panika na psihoterapiji
madame Seroxat
post 5 Mar 2010, 07:50 PM
Post #1

Napredni član

Group: Members
From: Zagreb
Member No.: 7,453

Ja se već osam godina liječim od depresije i GAP-a. Pila sam Seroxat 30mg + Eglonyl + Helex prvo onaj od 0,25 pa sam stigla do 3mg dnevno. Sada pijem Zoloft 100mg + Xanax sr 2 mg + Amyzol 50mg za spavanje.
Naime mene svih ovih godina zbunjuje situacija sa mojom psihijatricom kod koje sam redovito jednom tjedno odlazila 3 godine, a kasnije povremeno i sve rijeđe na kontrole. Ja u vezi nje imam podvojene osjećaje tako da ponekad imam užasan strah za vrijeme terapije pa i napade panike, a ponekad terapija bude ugodna. Zbog straha od ponavljanja tih napadaja za vrijeme terapije odgađam ponovni odlazak na kontrolu pa komuniciramo preko SMS-a.
Zanima me da li se i vama događa da za vrijeme psihoterapije proživljavate napadaje tjeskobe i panike?
Ja sam pokušala i sa drugim psihijatrima ali situacija je ista. Ponekad užasan strah, a ponekad super razgovor. Neznam zašto je tome tako, a ni psihijatri mi ne daju neko objašnjenje za to.
Zanimaju me vaša iskustva, naročito ako su slična.
Go to the top of the page

+Quote Post
angela_delamorte
post 5 Mar 2010, 08:04 PM
Post #2

CAR

From: Nekropolis
Member No.: 7,856

ne verujes im dovoljno.
imala sam problem da me hvata panika svaki put kada udjem u bolnicu, onda posle budem bolje ulaskom u ordinaciju moje doktorice.
imala sam problem da vecini terapeuta nisam sve govorila jer mi je bilo glupavo da sa njima delim svoju privatnost.
kod svoje prve doktorice kad sam dosla, jer me je mama poslala, cutala sam pola sata, onda je ona odustala od mene.

nepoverenje je u pitanju kod tebe, ne znam, spomenula si da ti je i kod drugih doktora bilo isto. ne znam.

+Quote Post
madame Seroxat
post 5 Mar 2010, 08:47 PM
Post #3

Napredni član

Da, mislim da si u pravu. Ja sam nepovjerljiva 100% prema većini stvari u životu. Mislim da bi to mogao biti jedan od razloga.

+Quote Post
angela_delamorte
post 6 Mar 2010, 11:30 AM
Post #4

CAR

From: Nekropolis
Member No.: 7,856

takodje, zato te i razumem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
MartinEden
post 6 Mar 2010, 05:20 PM
Post #5

Još malo pa MASTER

Member No.: 8,176

Ja licno volim odlaske kod moje psihijatrice. Ja jesam sklon sugestiji, a ona je jako profesinalna/inteligentna i dobra je osoba ( cesto govori/radi stvari koje prevazilaze njenu profesionalnu obavezu prema pacijentu ), tako da ima jako pozitivan uticaj na mene. To, u kombinaciji sa antidepresivom i anksiotikom, okrenulo mi je svijest u zadnje dvije nedjelje za 180 stepeni, naravno u pozitivnom smislu. Nadam se da ovo nije samo pocetni polet i da ce potrajati do nekog nivoa kad cu moci normalno da se nosim sa zivotom.

+Quote Post
madame Seroxat
post 6 Mar 2010, 06:06 PM
Post #6

Napredni član

QUOTE(angela_delamorte @ 6 Mar 2010, 11:30 AM) *
takodje, zato te i razumem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Mislim da si pogodila ravno u sridu jer me tvoj zaključak duboko dirnuo. Ako je tako.........šta da radim?

+Quote Post
demilucie
post 6 Mar 2010, 07:05 PM
Post #7

CAR

Member No.: 402

Pitaj psihijatra kojem odlaziš..Reci mu za te napade...
Mislim da je to pozitivno...
Kad ti zubar skida karijes to boli, ali je dobro..Kad bi ti dao čokoladu, ugodnije bi se osjećao, ali to nebi riješilo problem s karijesom..

+Quote Post
madame Seroxat
post 6 Mar 2010, 07:56 PM
Post #8

Napredni član

QUOTE(demilucie @ 6 Mar 2010, 07:05 PM) *
Pitaj psihijatra kojem odlaziš..Reci mu za te napade...
Mislim da je to pozitivno...
Kad ti zubar skida karijes to boli, ali je dobro..Kad bi ti dao čokoladu, ugodnije bi se osjećao, ali to nebi riješilo problem s karijesom..

Pa ne moram joj ništa reći jer ja napadaj dobijem za vrijeme terapije, tako da ona to vidi. Da mi eventualno Xanax i čeka da se smirim ukoliko ja ne pobijegnem van iz ordinacije. Zato me zanima da li i drugi imaju takvih reakcija ili.....(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
demilucie
post 6 Mar 2010, 08:01 PM
Post #9

CAR

Member No.: 402

Ima

+Quote Post
snorkijevci
post 7 Mar 2010, 05:45 AM
Post #10

Napredni član

Member No.: 8,728

jap...
iyuyetno neprijatno je kad te uhvati takav trip pa udje neko..tj onaj koji radi kod shrinka...na to se uspravish momentalno al nema sheme da cesh ishta ecji shta bi rekao uz ono silno muchenje...
2. Sakrijesh se iza ormana i prichash normalno..dok ti ne ukradu tvoje cjoshe..ondak si ga opet najebala....shvrkish na papirche..pokrish se po vugla sa kapuljachka..begash pa sevrnesh iyesh im lebac shto da tvoje parite ostanu kod njih
rechesh yvinte sa cju se vrnem samo lupendaj ti ...
eto to nije samo to osecjanje negp spektar and reshanja... (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif) imala sam i pravi napad vajda panike kod shrinka i mnogo sam se plashila da udjem tad...to mu je nish..opet se sakrijesh iza ormana..pa prodje....

+Quote Post
maro
post 7 Mar 2010, 01:02 PM
Post #11

CAR

From: ???
Member No.: 7,874

ja sam iz početka imala ogromni sram od svoje liječnice i osobe koja radi s njom,bilo mi je tako neugodnooooo (IMG:style_emoticons/default/icon_blushing.gif)
nevjerovatni sram me je čak nekoliko puta spriječavao i da odem na kontrolu..dok nisam u sebi došla do te faze da me nije briga..jednostavno..ma jeb..e mi se
sad s liječnicom otvoreno razgovoram o svemu,ona mi pokazuje smjer kako ću pokušati riješiti dotični problem i to mi je drago,nekako..primjetim od kada sam na taj način počela gledati stvari bolje je za mene..idem prema gore...dižem se..
čak mi je i lijekove počela smanjivati što je super

+Quote Post
madame Seroxat
post 9 Mar 2010, 09:01 PM
Post #12

Napredni član

Molim još vaših reakcija za vrijeme psihoterapije. Tjeskoba, PN ili sl.

+Quote Post
snorkijevci
post 12 May 2010, 08:32 PM
Post #13

Napredni član

jovanka na kauchu

psihijatar
moja doktorka

+Quote Post
snorkijevci
post 12 May 2010, 10:51 PM
Post #14

Napredni član

tim

+Quote Post
J.Costello
post 13 May 2010, 03:35 PM
Post #15

CAR

Group: Family
From: Brdoviti Balkan
Member No.: 7,617

QUOTE(snorkijevci @ 12 May 2010, 09:32 PM) *

Ovo je super! Preporuke za citanje, bas mi je fino sjeo tekst.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 10th September 2010 - 11:54 AM