tremor tijela
Posted 01 February 2006 - 10:45
Posted 01 February 2006 - 12:14
Ja sam za vrijeme fakulteta, osobito u ?etvrtoj godini studija imao tremu, neki neobjašnjivi strah u sebi, nesanicu, povra?anje i jednu vrstu socijalne fobije... :D/>
Onda, što sam više istraživao, shvatio sam da se radi ili o nekim negativnim stvarima koje su pohranjene u mojoj podsvijesti ili o nekom mojem nedefiniranom odnosu prema Bogu. Nisam se do kraja otvorio Božjoj ljubavi (nisam naime ni danas, to se ?ini cijeli život), stvorila se u meni jedna blokada koja me je mu?ila, nisam bio siguran u neke stvari koje sam u?io na faxu i to me je poticalo da istražujem, ?itam, više radim na sebi... http://www.depresija...tyle_emoticons/default/biggrin.png I nekako sam uspio to pobijediti... :cloud9:
Možda je kod tebe problem podsvijest i neke stvari koju nosiš u svojoj psihi, nešto negativno što si pohranila duboko u sebe, pa se to o?ituje kroz ove reakcije koje si opisala...
Pokušaj malo raditi na psihi, vježbati se u koncentraciji, disanju, malo se kre?i, druži se sa dragim osobama, i malo po malo biti ?e bolje... :cloud9:
Posted 01 February 2006 - 13:13
Tremor tijela je jedan od "osnovnih" znakova anxioznosti, kao i sve ostalo sto si nabrojala...derealizacija, buka, ukocenost (o, kako taj osjecaj dobro poznajem), budjenja, vrucine, hladnoce...Ti si odlucila da se boris bez sedativa, koliko znam...i zato ti je teze, nego nama koji smo uzimali AD u kombinaciji sa sedativima...ali, vjeruj da tablete (AD)rade svoj posao...polako, ali sigurno...vec si mala jednu dobru epizodu...procitaj..nekim ljudima je trebalo i pola godine da im bude malo bolje, a ti si vec imala par dobrih dana...ipak, drugi dio moras uraditi ti...
Znaci - ustaj iz kreveta,
Mincci, daj mi reci, malena, jesi ti preko dana sama, kao provodis vrijeme? Nemoj mi reci da "cekad da ti bude bolje", da se osluskujes po cijeli dan, da nigdje ne probas bar malo da izadjes...pisi, pisi..no limits!!!Bices bolje, samo se nemoj predavati!!! :D/> http://www.depresija.org/forum/public/style_emoticons/default/srculenca.gif http://www.depresija.org/forum/public/style_emoticons/default/srculenca.gif :P/> http://www.depresija.org/forum/public/style_emoticons/default/srculenca.gif volim te..
Posted 01 February 2006 - 14:31
Posted 01 February 2006 - 14:32
Ali,opet se javi ona zelja za zivotom, pa odemo negdje, malo izadjemo, ali uvijek u strahu. Moja draga zena uvijek ceka neki moj mig da mozemo otici ako mi je tesko. Moramo se boriti, zapamti-moramo :D/>.
Posted 01 February 2006 - 14:36
Posted 01 February 2006 - 14:49
To sto se tebi desava sad meni ce sutra ili prekosutra zato smo tu da se pomognemo
Zato mila slobodno pisi sve sta te muci kako se osjecas uvjek je neko za tebe tu
Ljubi djecu i mislim na tebe
Posted 01 February 2006 - 15:16
Posted 01 February 2006 - 15:59
Posted 01 February 2006 - 23:30
hladni pa vruci talasi vrucine, muka, glaobolja, lebdi mi nesto cudno glava.....ma nesto skrecem u levo....
valjda zbog ovovg vremena
procice nas
Posted 01 February 2006 - 23:43
Posted 02 February 2006 - 08:59
Posted 02 February 2006 - 09:13
Ovo je vjecita borba i od samo od nas zavisi hocemo li u toj borbi izaci kao pobjednici.. A ti si jaka i imas snage u sebi, koju mozda nekad ne prepoznajes...ali, vjeruj mi da je imas mnogo vise nego sto mislis..
I ne brini da ces se srusiti, niti da ces poludjeti.. To je taj osjecaj kroz koji smo svi prosli i odgovorno ti tvrdim da ti se nijedno od to dvoje nece desiti..
Pisi kako si danas..
Ljubssss.. :kiss:
Posted 02 February 2006 - 10:26
Posted 02 February 2006 - 10:44
To za cvrkut ptica mi je jako poznato.. I meni su smetali razliciti zvukovi...cak i oni koje sam do tada voljela..
I nemoj slucajno prekidati sa ad.. Otidji kod doktora na konsultacije.. Opisi mu svoje stanje...mozda ti promijeni lijek..
Ne daj se Minice.. :kiss: http://www.depresija.org/forum/public/style_emoticons/default/srculenca.gif
Posted 02 February 2006 - 11:05
mina, on 2 Feb 2006, 08:26 PM, said:
Ne prekidaj!!!
Postoji sansa da ces i s drugim AD ici kroz isti proces ispocetka, iako ne mora znaciti. Uglavnom - NISTA bez dr-a...
PMS i meni dodje 10 dana ranije..Far out!!!!!!!!!!!!!!!! :ludilo:
#17 Guest_Guest (Gost)
Posted 02 February 2006 - 11:18
Celine
Posted 02 February 2006 - 11:26
Guest, on 2 Feb 2006, 11:18 AM, said:
Celine
Posted 02 February 2006 - 11:30
mina, on 2 Feb 2006, 09:26 PM, said:
hahahha. vidis kako imas duha...
ma sta ce tvoja glava na remontu kad je idealna???
daaaaaaaaaj... http://www.depresija...tyle_emoticons/default/srculenca.gif
Posted 02 February 2006 - 18:08
Moramo jednostavno ste?i, izgraditi se u toj tvrdoglavosti u bespoštednom ratu protiv depresije... :ranting:
U tom ratu protiv depre i anksioznosti ponekad izgubimo bitku, ali ne mora zna?iti da je izgubljen rat...
Ja sam npr. danas ?ini se izgubio bitku protiv depre. Naime, danas me je nenamjerno povrijedila jedna draga osoba... :smrk:
Ali to opet nije bilo tako strašno. Me?utim zbog svoje depre i emocionalnog - hipersenzibilnog stanja u kojem jesam sam sam sebi napuhao tu malu uvredu da sam upao u veliku depru... :P/>
Nakon malog verbalnog sukoba sa tom osobom uspjeli smo izgladiti situaciju, ispri?ali smo se me?usobno i sad je sve ok.. :cloud9:
Naime, jest da smo se pomirili i sve izgladili, ali ja sam danas potrošio jako puno energije u stanju depre, tako da sam sada umoran kao da sam istovarao iz šlepera... :ludilo:
To je tako, ali na žalost istina je...
Me?utim, ne treba se predati. Ja se ne predajem. Koliko god osje?am težinu svoje bolesti tvrdoglavo joj se odupirem i ne dam joj da uhvati ve?inu prostora u mojem životu...
Draga Mina, oprosti ja puno o sebi... ;)/>
Želim ti samo re?i da pokušaš izgraditi u sebi jedan stav tvrdoglavosti prema svojoj bolesti...
Potruditi se...Ne?e to sve biti preko no?i. Danima pokušavaj. I ako budeš ustrajno radila na sebi, sigurno ?eš uspjeti... :D/> A ja sam s tobom u mislima, te vjerujem da ?eš uspjeti u tome.. :rolleyes:/>
Vini, što da ti napišem, nego - nastavi sa borbom onako kako ?iniš i pobjedit ?eš... :)/>
U imenu Onoga kojem se moliš je pobjeda... :)/>