QUOTE(mali mis @ 2 Mar 2011, 04:57 PM)

Drustvo cao! Pisala sam vec na temi dobrodosli, ali od vas ni traga@Nije ni cudo

, ko zeli jos dobrodoslica

.
Evo da se predstavim, imam 25. god., udata sam i imam dete. Skoro sam zavrsila i fakultet, tako da su prethodne godine bile malo vise stresne po mene. Nemam nikakvu dijagnozu, ali sam u stalnom strahu od bolesti, pa se svaka 2 meseca menja oboljenje o kome guglam i cictam, citam, dok ne pocnem da osecam sve simptome.
Naime imam trnce u rukama i jednoj nozi, tenzione glavobolje, pulsiranje u slepoocnicama, kratke osecaje nesvestice, mucnine, i samo ponekad ubrzano disanje. To traje 2 meseca, od kako sam ubedjena da sam obolela od multiple skleroze, na osnovu neta naravno. Isla kod neurologa, ali zena kaze da mi ne fali nista. Sad kontam da je mozda od vena, pa da je neki Rejenov sindrom itd.
Ne izazivaju mi misli nikakve napade panike, ali sam konstantno u grcu i razmisljam kuda cu i kako cu.
Po vasim skromnim procenama, da li sma ja klasican hipohondar i mogu da se malo opustim u neformalnoj dijagnozi
Hvala unapred..
Evo da ti i ja odgovorim. Ja sam ti velika hipohodnrija. isto kao ti imam 25god, nedavno diplomirao, sad radim kao pripravnik i uglavnom dobijam poslove koje mozes raditi sa pola mozga, a sa drugom polovinom samo razmisljam, i to je povoljno tlo za zle pomisli... neuposlen um ti je radionica djavolja...
ja isto imam vrlo istaknute simptome koji me muce, glavobolje (u vratnom potiljacnom delu, i u ceonom.), zatim trnu mi ruke, posebno nocu u mirovanju, i to mali i domali prst, problemi sa disanjem, osecaj da ne mogu dovoljno duboko da udahnem, mucnina, bolovi po grudima i stomaku, tremor, nemir, knedla u grlu, i ono sto mi je najgore, osecaj vrtoglavice! stalno mi se vrti u glavi, ali onako kao sto ti napisa, kao da u kretanju na milisekundu izgubim svest. nekako mi je lelujav hod i uvek imam utisak da cu pasti, nestabilan sam. a testirao sam se sto puta, hodao po gredi, stajao na jednoj nozi zatvorenih ociju, skakutao... ali grozan subjektivan osecaj...
I ja sam ti sad utripovao da imam tumor na mozgu!
a nije mi prvi put da to tripujem, tripovao sam i pre tri godine, jer sam imao gubljenje cula dodira u nozi, i isao na magnetnu, i pokazalo se da mi je glava zdrava, i naknadno se dokazalo da mi se uskopio taj senzitivni nerv u nozi...
a sad zbog mucnine, glavolja tih i te moje vrtoglavice ja imam strah opet da je tumor. Ja sam svestan da sam inace totalno irelevantan sto se tice zakljucivanja sopstvenih bolesti, jer sam mislio osim toga da imam jos bar jedno 10 bolesti, naravno sve smrtonosne ili teske. u njima je bila i multipla, bas ono sto si se ti uplasila da imas. i da, bas kako kazes, kad se dokaze da ta neka nije, ja bih uvek pronasao strah od neke druge. moji bliznji, a ponajvise devojka su izludeli sa mnom... i svestan sam da svi ti moji simptomi su 99 posto na nervnoj bazi, eventualno me vrat boli od 10 satnog sedenja, verovatno sam nadrazio i taj pompezni nerv vagus, i eto ti kombinacije simptoma. ali pomisli su ti cudo, i jako se mucim sa njima. Uvek me je strah onog jednog procenta da je to mozda znak neke opasne bolesti... Prvo i najbitnije je da se iskontrolises da ne citas vise o oboljenjima po internetu, jer si ga ugasila
a to je jako tesko, znam iz sopstvenog iskustva, koliko puta sam sebi rekao da necu citati o bolestima, pa me opet djavo naterao da citam o kojekakvim bolescurama, i onda se samo sablaznjavam i strahujem i budem anxiozan po ceo dan. Borba je to jako gadna, hipohondrija ---> anxioznost --->panicni poremecaj.
jako je tesko, ali treba reci sebi da se smiris i da reagujes tek kad drugi primete na tebi neke simptome i kazu ti da trebas ici lekaru, ili te odnesu lekaru!
a to dok mi osecamo ovo i ono, a drugima se cinimo normalni, to nam djavo kuva kasu u glavi.
Moramo nekako staviti sebi na um ono sto nam je Hrist rekao: da znamo da bez Njegove volje ne moze nam ni dlaka s glave otpasti. i jednostavno se pomiriti s Bozjom voljom, i Njemu se moliti...