![]() ![]() |
9 Aug 2006, 07:33 PM
|
|
|
MEGA-MASTER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 394 Joined: 29-January 06 Member No.: 649 |
Ima li tko iskustva sa alternativnim lijecenjem ? Akupunktura, bioenergija i slicne stvari... da li je netko od vas to pokusao i da li to ista pomaze ?
|
|
|
|
9 Aug 2006, 10:15 PM
|
|
|
CARICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Honorable Members Posts: 2,555 Joined: 6-October 04 From: Novi Sad Member No.: 24 |
Ja nemam iskustva s tim jer licno ne verujem mnogo u alternativne oblike lecenja, barem ne u one sto se nude u danasnje vreme. Ali, svakako da mozes pokusati i sigurna sam da ce se vec javiti neko s iskustvima. Ono sto ja zelim reci, to je da bi bilo dobro da se drzis samo jednog oblika terapije, znaci sta god da odaberes nemoj u isto vreme pocinjati i s necim drugim. Primera radi, ako si na antidepresivima onda na tome i ostani (ili menjaj za neki koji ce bolje funkcionisati) a ako zelis alternativni oblik lecenja, onda se skoncentrisi samo na to. Najgore sto ljudi sebi mogu uciniti to je da krenu sa vise potpuno razlicitih terapija. To najcesce donosi samo jos losije rezultate.
|
|
|
|
27 Aug 2006, 08:25 PM
|
|
|
MEGA-MASTER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 394 Joined: 29-January 06 Member No.: 649 |
U suradnji s I. A. M. Vital energie laboratorijem iz Švicarske, bioenergetskim aparatom LYKOTRONIC uspješno uklanjamo strahove fobije i depresije.
Lykotronic studio, info - 091/5161339 Ovo sam nasao na netu, nazvat cu da vidim sto kazu |
|
|
|
25 Nov 2006, 08:11 PM
|
|
|
Još malo pa MASTER ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 136 Joined: 29-October 04 Member No.: 42 |
Ja već 5 godina pokušavam alternativom, teško ide.
Bioenergija je ništa za naše probleme, Peat tako tako , homeopatija isto gubitak vremena . Mada nikada se ne zna iz čega moyemo početi crpsti snagu. Ja sam na homeopatiju potrošila godinu dana zbog toga što je pomogla majci od moje kolegice. E sad pitanje je da li je kod nje djelovao placebo? Bez obzira što sam odustala od peata moj strah je duplo manji. |
|
|
|
27 Dec 2006, 08:22 PM
|
|
|
Baby ![]() Group: Members Posts: 5 Joined: 26-December 06 Member No.: 1,826 |
voljela bih znati više o tom alternativnom lječenju, gdje, kako? vjerojatno i dosta skupo
|
|
|
|
27 Dec 2006, 09:07 PM
|
|
|
CARICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 850 Joined: 1-November 06 Member No.: 1,507 |
gledala sam na tv-u Dragu Plečka, čak i on je rekao da preporuča prvo smirivanje poremećene kemije u mozgu sa lijekovima, a onda tek alternativno..
|
|
|
|
28 Dec 2006, 04:59 AM
|
|
|
una ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Moderators Posts: 6,263 Joined: 10-October 04 From: Melbourne, Australia Member No.: 30 |
Vec 7 mjeseci idem na akupunkturu, koja mi pomaze za imunitet, a samim tim i za cjelokupno stanje organizma. Vjerujem u Kinesku medicinu, ima logicna objasnjenja, a dr-i Kineske medicine dvije godine studiraju zapadnu medicinu u sklopu njihovih studija, tako da nisu bez podloge ni na tom polju. Studiji kineske medicine, inace, traju 5-6 godina, meni to zvuci jako, jako primamljivo, cak sam razmisljala da ih upisem.
Meni je i dalje prva opcija Zapadna medicina, pa se stoga lijecim AD-ivima, i primjenjujem Zapadnu medicinu kod ozbiljnijih zdravstvenih problema, koje sam imala/imam. Kineska medicina, dakle kombinacija akupunktura i trave mi dodje kao neki back up, jacanje imuniteta, unutrasnja stabilnost, usmjeravanje energije, podizanje, ocuvanje energije. |
|
|
|
3 Feb 2007, 06:25 PM
|
|
|
CAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 3,430 Joined: 29-August 05 Member No.: 336 |
ja sam probao dosta toga, i mogu reci da je to "prodaja magle"... najvise sam probavao bioenergiju i iscjeljivanje itd... ma nista! jednom sam prije par godina cak uspio zaspati dok mi je radio taj tretman, bas sam osjetio neku energiju, ali poslije vise nikako nista (IMG:style_emoticons/default/wacko.gif) ovaj tip je poznat, kaze da je lijecio rak, depresiju, kozne bolesti, srcane... pojma nemam... al' kazem - meni je to nista! |
|
|
|
3 Feb 2007, 10:39 PM
|
|
|
CARICA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 2,013 Joined: 31-July 05 From: istra Member No.: 297 |
ja u to ne vjerujem
|
|
|
|
4 Feb 2007, 02:31 AM
|
|
|
CAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 2,245 Joined: 27-December 06 From: posvuda sam ja Member No.: 1,829 |
ni ja
|
|
|
|
4 Feb 2007, 11:35 AM
|
|
|
oštrokandža ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Banned Posts: 15,083 Joined: 3-December 06 From: tamo negdje,još ne znam gdje Member No.: 1,655 |
Kolko znam bioenergičari ne liječe duševne bolesti. To sam negdje pročitala.
|
|
|
|
4 Feb 2007, 03:20 PM
|
|
|
zla kraljica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,554 Joined: 21-December 06 From: Zagreb,dvorac na Pescenici Member No.: 1,799 |
Ja mislim da svemu ima istine.Takodjer mislim da u svemu ima i lazi.
Jucer sam npr. citala da je pogresna ishrana i nedovoljan boravak na svjezem zraku glavni uzrok sve veceg broja depresivnih ljudi jer gube prirodni imunitet protiv stresnih situacija. Joj kako to jednostavno zvuci.Kao u osnovnoj skoli na satu prirode. |
|
|
|
4 Feb 2007, 05:01 PM
|
|
|
CAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 3,587 Joined: 19-February 06 From: depresija Member No.: 691 |
Ja bih rekao da je neprecizan termin "alternativno lecenje". Svako lecenje je lecenje, a koliko uspesno, o tome se moze diskutovati. Ima dobrih i manje dobrih teraputa, a ima i manje ili vise dobrih tehnika, sa obe strane granice "alternativnog". Sad, da li depresiju leci bioenergija, ili aspirin, odgovor je da ne leci ni jedno, ni drugo. Stvar je u pravilnom izboru tehnike i nacina.
|
|
|
|
24 Mar 2007, 12:30 AM
|
|
|
CAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 1,075 Joined: 20-March 07 From: ZaGREB Member No.: 2,427 |
Ja sam evo odlučila prestati sa AD
i početi meditirati možda letim previsoko (IMG:style_emoticons/default/veca.gif) al eto to je moja odluka! Ja mislim da je meditacija jedino(!) što pomaže. ali treba naravno znati meditirati. Mogu reći da je najstabilnije, najmirnije, nejefektivnije i sve naj razdoblje u mom životu ona godina kada sam meditirala. Bilo je nekih faktora zbog kojih sam prestala, ali vratit ću se ja I preporučam od srca (IMG:style_emoticons/default/srcka.gif) |
|
|
|
24 Mar 2007, 10:13 PM
|
|
|
My name is care - (engl. briga, ), a carica sam odavno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Family Posts: 4,119 Joined: 29-December 06 From: ZAGREB Member No.: 1,841 |
Kad sam išla na akupunkturu (radi mršavljenja) liječnik me znao pitati jesam li nervozna. Kad bi rekla da jesam spičio bi mi jednu iglicu na određeno mjesto i mogu reći da sam se kasnije izvrsno osjećala. Vjerujem da recimo akupunktura pomaže, ali samo uz klasičnu medicinu. (IMG:style_emoticons/default/hmmm.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 3rd September 2010 - 08:21 AM |