Ultra nervoza, pa panika
Posted 02 July 2007 - 23:36
Kako se nositi sa tim, to je toliko jak osjecaj da mi malo koja terapija tu moze pomoci... jedini nacin da se toga rijesim je da momentalno idem kuci, gdje god da sam da se nakljukam diazepamom i da zaspim. Kad se probudim sve super, kao da se nista nije ni desilo. A onda sutra, prekosutra opet.
Uf, a fino se skoncentrisem pa krenem da se samoanaliziram od rodjenja do danas gdje je problem, otkud nervoza, sta fali?
I nigdje ne vidim problem... ne mogu da provalim sta me muci ... pricam ja sa tarapeutom, ali sve je to nekako okolo, nikako da nadjemo pravi uzrok problema, pa da se bacim na posao.
Mislim, da se sada razvedem zato sto sam ja rockerski opusten slobodan tip za razliku od zene, nema smisla... ne vjerujem da sam pod stresom nista vise od bilo koga drugoga ko zivi u prosjecnim zivotom u urbanoj sredini kao i ja.
Posted 03 July 2007 - 08:51
Koliko god te ona iznenadjivala, mora shvatiti da si anksiozan. Ne, nisi bio ranije.... Ne, otkud to tebi da se dogodi... Ima nas raznih ovde, jakih, manje jakih , slabijih, ali sve nas drma isti problem - hipersenzitivnost! Obi?na, dramati?na preosetljivost na ovo, na ono... razni su uzroci.
To je sad ve?ita borba i ponovno u?enje.
A tebe, tebe mora da drma neki stres trenutno. Suo?avanje je dobar na?in da se stvari pomaknu sa mrtve ta?ke.
Posted 03 July 2007 - 14:52
Mozda sam nesto propustila
To za taj osjecaj u stomaku je normalno svima nama ovaj strah i panika nesto poremete u metabolizmu Kod mene je i zeldac svaki dan problemi ,sad sam na terapiji za stomak pa je ko bolje , onda ako nije stomak jeste glava ,cudni bolovi , strah , misici prenapeti, gusenje u grudima ,davljenje u vratu , trnci po tjelu ma svaki dan nesto , nema dana bez tih simptoma
J a se sad opet spremam dr da kontrolisem sve , i opet me strah kakvi ce nalazi biti
Ma grozno
Posted 04 July 2007 - 12:41
Posted 04 July 2007 - 13:21
jedan_sasha, on 3 Jul 2007, 12:36 AM, said:
Kako se nositi sa tim, to je toliko jak osjecaj da mi malo koja terapija tu moze pomoci... jedini nacin da se toga rijesim je da momentalno idem kuci, gdje god da sam da se nakljukam diazepamom i da zaspim. Kad se probudim sve super, kao da se nista nije ni desilo. A onda sutra, prekosutra opet.
Uf, a fino se skoncentrisem pa krenem da se samoanaliziram od rodjenja do danas gdje je problem, otkud nervoza, sta fali?
I nigdje ne vidim problem... ne mogu da provalim sta me muci ... pricam ja sa tarapeutom, ali sve je to nekako okolo, nikako da nadjemo pravi uzrok problema, pa da se bacim na posao.
Mislim, da se sada razvedem zato sto sam ja rockerski opusten slobodan tip za razliku od zene, nema smisla... ne vjerujem da sam pod stresom nista vise od bilo koga drugoga ko zivi u prosjecnim zivotom u urbanoj sredini kao i ja.
Posted 04 July 2007 - 18:48
Posted 04 July 2007 - 19:18
Posted 04 July 2007 - 19:47
Posted 04 July 2007 - 22:28
hauba, on 4 Jul 2007, 08:47 PM, said:
Upravo tako... probao ADove i samo mi pogorsaju situaciju. Xanax me jedini drzi pod kontrolom...on jedini ima blagi uticaj na umirenje te nervoze u stomaku + jos mnogo nekih drugih stvari u kojima mi pomaze. Prozak me je bio zamalo izludio, nabio mi nervozu do beskraja i kad nisam puko. Od Prozaka sam bio ljut (bjesnio) na svoje dijete od 3 godine sto se sporo penje uz stepenice.
Xanax je ok, trenutno 4mg/24h s tim da doktor trenutno trazi zamjenu da me polako prebaci na nesto drugo i na kraju, nadamo se da zavrsim sa hemijom, ako bude moglo. Probao sam Sulpirid za ovu nervozu u stomaku, on navodno i jeste za to, ali nista, kao da ga nisam ni pio, a on se ne smije dugo piti, na njega se lako navlaci.... ni AD Sinequan (doxepin) nije nesto pomagao, samo me uspavljivao... ujutro nisam mogao da se razbudim.
Kod mene pale Xanax i kad je bas, bas frka diazepam od 5 - 10 mg ovisi o stupnju nervoze i u krevet jedno 2-3 sata da odspavam. Kad se probudim ko nov. A necete vjerovati da se diazepam u slucaju panicnih napada moze uzimati i do 30 mg/24h, samo to bas mora da bude velika frka.
Posted 05 July 2007 - 12:40
jedan_sasha, on 4 Jul 2007, 11:28 PM, said:
Xanax je ok, trenutno 4mg/24h s tim da doktor trenutno trazi zamjenu da me polako prebaci na nesto drugo i na kraju, nadamo se da zavrsim sa hemijom, ako bude moglo. Probao sam Sulpirid za ovu nervozu u stomaku, on navodno i jeste za to, ali nista, kao da ga nisam ni pio, a on se ne smije dugo piti, na njega se lako navlaci.... ni AD Sinequan (doxepin) nije nesto pomagao, samo me uspavljivao... ujutro nisam mogao da se razbudim.
Kod mene pale Xanax i kad je bas, bas frka diazepam od 5 - 10 mg ovisi o stupnju nervoze i u krevet jedno 2-3 sata da odspavam. Kad se probudim ko nov. A necete vjerovati da se diazepam u slucaju panicnih napada moze uzimati i do 30 mg/24h, samo to bas mora da bude velika frka.
Ja bih otisao na konsultacije kod shrinka, mora da postoji neka dobitna kombinacija, za svakog postoji.
Posted 05 July 2007 - 13:03
Floyd, on 5 Jul 2007, 01:40 PM, said:
Hvala na brizi... Floyde.
Posted 10 July 2007 - 22:16
Posted 13 July 2007 - 10:30
jedan_sasha, on 10 Jul 2007, 11:16 PM, said:
Treba raditi na sebi i shvatiti uzroke. Skuila sam da ve? jako dugo imam ankioznost i predpostovljam koji su mi okida?i iako sam tek nedavno dobila dijagnozu nakon to su se pojavili estoki pani?ni napadaji.
O kamo sre?e da sam prije otila do psihi?a, a sve sam ra?unala kako sam super jaka i kako se to meni ne moe dogoditi :brlj: hehe.
Sad se zaista trudim eliminireti iz svog ivota sve ljude koji me optere?uju, stalno se zezam i sve okre?em na alu, a ivotni moto mi je postao "bit ?e to bude ionako ?e nekako biti!!!" ^_^
A nisu sve zasluge moje, vjerojatno je i AD u?inio svoje promjenom razine serotonina u mozgu pa me natjeralo da otvorim o?i!! Uglavnom nema vie zgr?enih mii?a i tremora u stomaku. :plesimo:
Zaista je cijeli ivot u?enje, a da mi se nije digodila anksioznost vjerojatno bi stres bio pretvoren u neki rak ili neku drugu bole?inu. Nije svako zlo za zlo.
Posted 13 July 2007 - 12:00
astimisa, on 13 Jul 2007, 11:30 AM, said:
O kamo sre?e da sam prije otila do psihi?a, a sve sam ra?unala kako sam super jaka i kako se to meni ne moe dogoditi :brlj: hehe.
Sad se zaista trudim eliminireti iz svog ivota sve ljude koji me optere?uju, stalno se zezam i sve okre?em na alu, a ivotni moto mi je postao "bit ?e to bude ionako ?e nekako biti!!!" ^_^
A nisu sve zasluge moje, vjerojatno je i AD u?inio svoje promjenom razine serotonina u mozgu pa me natjeralo da otvorim o?i!! Uglavnom nema vie zgr?enih mii?a i tremora u stomaku. :plesimo:
Zaista je cijeli ivot u?enje, a da mi se nije digodila anksioznost vjerojatno bi stres bio pretvoren u neki rak ili neku drugu bole?inu. Nije svako zlo za zlo.
Sto se tice mota " bit ce sta ce bit" to je najbolje tako i razmisljati. Ponavljam 100. put, sve sto imamo je ovaj trenutak sada, a sutra...pih, ko zna... a ja stalno fantaziram sta ce biti sutra.
To fantaziranje treba izbaciti, sta ako.... e to je okidac, to je mac koji odjeca glavu jer ko zna sta ce biti sutra... Bog vise ne zna sta ce biti sutra.
Ja izgleda kao i ti odavni imam sipmtome, ali sve dok me nisu panicni spopali i to ultra panicni nisam shvatio o cemu se radi. Ja sam jos u srednjoskolskoj dobi imao momente kad u toku jednog skolskog casa putam po 2-3 puta da idem u WC, a ustvari samo prosetam hodnikom da se smirim.... rodjen nervozan.
Posted 14 July 2007 - 17:05
I tako sam katastrofirala i nervozila dok nisam dobila pani?ne. Nije problem u doga?ajima oko nas, nego u na?inu na koji ih doivljavamo.
Ionako ?emo na kraju umrijet, ?emu sve to!!! :brlj:
Posted 18 July 2007 - 15:52
Pukotina.... mozak bye, bye...
Posted 19 July 2007 - 18:27
Posted 19 July 2007 - 19:58
jedan_sasha, on 18 Jul 2007, 04:52 PM, said:
Pukotina.... mozak bye, bye...
Ova vru?ina me dodatno ovih dana sjebala, tako da sad imam poja?ane simptome svega!
Posted 19 July 2007 - 21:59
NErvoza, nervoza, nervoza i to godine nervoza koja se toliko naakumulirala da stvarno treba neka super napredna tehnika, koja jos nije izmisljena da se rijesi toga... ne znam ni ja, 7 godina na Tibet?