Posted 27 September 2005 - 21:06
Hvala ti još jednom.
Ali evo, što mene još mu?i, bit ?u sasvim iskrena...
Ja sam prije nekih desetak godina, kad sam bila apsolvent na faksu, prošla kroz nešto sli?no. Tako?er, simptomi vrlo sli?ni, ali tada je dijagnoza bila anksiozno-depresivni poreme?aj.Uglavnom hipohondrija, traženje nove fizi?ke bolesti svaki dan, nisam mislila ni na što drugo. Nakon nekih, dva mjeseca (i silnih pretraga u me?uvremenu, gdje je ispalo da sam fizi?ki posve u redu)odlu?ila sam se na psihijatra, odnosno banula, u centar za krizna stanja na Rebru(Zagreb) i ispri?ala što mi se doga?a. U me?uvremeno mi je doktorica op?e prakse prepisala oksazepam (anksiolitik), išla sam tako neko vrijeme na psihoterapije (što je više li?ilo na mla?enje prazne slame) i pila oksazepam, kad bi me "uhvatilo.
Negdje oko nove godine (pukla sam u rujnu), sam jednostavno osjetila da mi je malo bolje i tablete mi više nisu trebale tako ?esto, kako sam svima pri?ala o svom "tužnom" stanju - doslovce gnjavila ljude oko sebe - ?ula sam za autogeni trening. Prošla to i hop, jednog jutra se probudila i bila ok.
Bez i jednog progutanog antidepresiva.
Ovog ljeta, se ?ini se tako sve po?elo ponavljati, ali s tim što sam netom prije toga po?ela piti kontracepciju, koju ?u bacit k vragu po?etkom sljede?eg tjedna, jer sam u me?uvremenu naišla na netu, na masu stranica, na kojem se žene koje koriste pilulu tuže na anksioznost, depresiju i sl. poreme?aje.
Mene sad mu?i, ja sam ju?er kod psihijatra provela svega desetak minuta (bojim se ni toliko), a ona ko iz topa mi prepiše AD i gotovo me izbaci van, uz napomenu vidimo se za dva tjedna...
Ja jednostavno nisam dovoljno pametna što da radim. :P/>