Jump to content
Depresija Forum

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/19/2020 in all areas

 1. 1 point
  Ako si bas u zajebanoj situaciji, jbg. moras da trpis dok ti se ne stabilizuje stanje, do tad resavaj neke stvari. To sto vidim da je problem vecini je sto kada se osecaju lose, a u stvari su tada dobro, a kada su realno lose, misle da su ok. Retko ko hoce da se upusta u bilo kakve akcije i malo da se zrtvuje da bi mu sutra bilo bolje, treba ici napred, a ne tapkati u mestu ili se vracati nazad.
 2. 1 point
  Secam se mog duhovnika blazenopocivseg starca oca Andreja i suze mi idu na oci, kakva dobrota i ljubav, to nikada nisam video i osetio u zivotu, jedino mogu da poredim sa majcinskom ljubavlju. Jednom u manastiru dok sam bio na poslusanju, posle napornog dana zidanja konaka, on je ustao u 4 ujutru, sluzio u crkvi, i ceo dan radio sa nama na gradilistu, mi smo svi popadali i odavno otisli u kelije, on je ostao do 9 uvece, sa svojih 70 i nesto godina tada. Ja krenuo da trazim blagoslov pred spavanje i dodjem u trpezariju, on ustane i sa takvom ljubavlju i smirenjem, kaze moje ime, i da mi blagoslov, da mi je ta scena i njegova pojava ostala urezana do dan danas u glavi.
 3. 1 point
  Pijem antipsihotike 15 godina,a imao samo jednu psihozu i to baš prije 15 godina.Dal me muči kao tebe što ih pijem?.Ne.Dal mi smeta ako ću ih piti cijeli život?.Isto ne.Ne zamaram se pitanjima koje tebe muče,nego živim život najbolje što mogu.Pijem olanzapim koji najbolje deblja,a kilaža mi godinama ista.Jednostavno se fizički krećem dosta i onda nema problema sa kilogramima.Umjesto da se zamaraš terapijom i slično,napravi neke male korake da pokušaš promjeniti neke stvari u životu.Samo od sebe se neće ništa promjeniti. Nikad više nećeš biti osoba koja si bio prije psihoze i uvijek će biti prisutni neki hendikepi.Ne možeš se uspoređivati sa zdravim ljudima.Treba to nekako prihvatiti i onda je sve lakše.
 4. 1 point
  Ovaj deo me je,moram priznati,malčice zaintrigirao...Naime,nadam se da znaš (ukoliko već doktori sami toga nisu svesni) da,između ostalog,to da te saslušaju predstavlja njihovu profesionalnu obavezu (čije izbegavanje može eventualno da dovede do pogrešne procene problema,a samim tim i do neadekvatne dijagnoze i terapije za pacijenta)... Preporučujem ti da im pri sledećem susretu to staviš do znanja,jer očigledno je da tu postoji neki problem u komunikaciji koji je (kao što i sam vidiš) na kraju doveo do terapijske kombinacije koja na tebe evidentno ne deluje kako treba.
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+01:00
×
×
 • Create New...