Jump to content
Depresija forum

artur

Members
 • Content Count

  980
 • Joined

Posts posted by artur


 1. Hvala na ohrebrenju,ali ja sam siguran da imam psihozu, nemam emocija, blokade misli, siromastvo misjenja, kognitivni problemi, stalna derealizacija. postoji jedan najgori oblik shizofrenije, u njemu su deluzije i halucinacije retke, a naglasena je izuzetna regresija i dezorganizovano misjenje. zove se dezorganizovana shizofrenija, toga se bojim, radije bih cuo glasove, a da zadrzim inteligenciju, nego da mi propadne inteligencija od dezorganizovane shizofrenije.

   

  Mozes li mi pojasniti sta je dezorganizovana shizofrenija?


 2. To je Dis najbolje opisao:

   

  Pijanstvo - Vladislav Petković Dis

   

  Ne marim da pijem, al' sam pijan često

  U graji bez druga, sam, kraj pune čaše,

  Zaboravim zemlju, zaboravim mesto

  Na kome se jadi i poroci zbraše.

  Ne marim da pijem. Al' kad priđe tako

  Svet mojih radosti, umoran, i moli

  Za mir, za spasenje, za smrt ili pak'o

  Ja se svemu smejem pa me sve i boli.

  I pritisne očaj, sam, bez moje volje,

  Ceo jedan život, i njime se kreće,

  Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,

  Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

  I ja žalim sebe. Meni nije dano

  Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi,

  Oči plave, tople kao leto rano,

  Život u svetlosti bez mraka i studi.

  I želeći da se sklonim ja od srama

  Pijem, i zaželim da sam pijan dovek;

  Tad ne vidim porok, društvo gde je čama,

  Tad ne vidim ni stid što sam i ja čovek.

   


 3. On 1/12/2019 at 8:32 PM, Aruena said:

  Njih skinu sa alkohola ali im zato odmah daju više lekova, mislim da ide obavezno Diazepam i još jedan BZ, pored ostalih.

  Ne sećam se, čitala sam pre par meseci baš o tome. Kriza mora da se spreči jer hoće epi-napadi da budu i svašta još.

  Da, bas tako...Samo kljukanje ide, pa cak i antipsihoticima...Onda kad se izadje, neko vreme bude bolje ali se opet vecina alkoholu vrati.


 4. Ne moras da ceprkas po proslosti pred nama, u javnosti bilo gde, ali ako zaista zelis da ti bude dobro i otreses sva ta neprijatna osecanja koja ti oduzimaju radost, moraces da ceprkas iza sebe samo je pitanje koliko si spreman. Znam da ceprkanje ume da boli nepodnosljivo i da izaziva strah od aveti koje mogu da isplivaju i hoce, ali to je jedini put do ispunjenog zivota.

  Ne znam,nemam snagu za nista,za bilo kakvu promenu,za proslost,za sadasnjost,za buducnost,sve je tako tesko i komplikovano...


 5. Izuzev tuge,da li ponekad imaš osećaj da svet oko sebe vidiš i kroz prizmu straha i neizvesnosti (ukoliko ovo pitanje nije isuviše indiskretno)?

  Da,dobro pitanje.Pre je uz tugu bio izrazen i strah,cak vise od tuge,to me sputavalo da se uklopim u drustvo.Sada je tuga prevladala strah,ali je i dalje prisutan.Da, muci me i neizvesnost,jer znam da ovakav ne mogu nista.


 6. Hoces da kazes da se nikad niti jedan jedini put u svom zivotu nisi osecao srecnim, poletnim, ustreptalim, punim nade i sl?

  Da,upravo to,za ne poverovati,ali tako je.Ne mogu niceg da se setim sto me cinilo srecnim....Bolje da ne ceprkam po proslosti,tamo nista lepo naci necu.Meni je recimo cudno kad neko kaze da je srecan u ovakvom svetu.Naravno da nemam nista protiv srecnih,ali ja vidim svet samo kroz tugu.

×
×
 • Create New...