Jump to content
Depresija Forum

Macak

Honorable Members
 • Content Count

  6,223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Macak last won the day on April 2

Macak had the most liked content!

Community Reputation

2,779 Excellent

About Macak

 • Rank
  CAR

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,588 profile views
 1. Zapravo, ne svima i ne odmah u početku. Negdje kad je nastao ovaj forum, dobio sam prvi AD, Cipralex. Osim Cipralexa ponuđena mi je psihoterapija. Poslije je uveden Normabel 2mg jer sam bio sav ukočen od stresa. I tako dalje. Jedino što smatram pretjeranom th u Vrapču. Baš su me nafiksali debelo. Poslije se polako smanjivalo zahvaljujući autogrnom treningu i meditaciji.
 2. Koju diplomu ima life coach? Kako se postaje life coach? You tube akademia?
 3. Ne vjerujem da je Xanax povećao paniku jer meni djeluje suprotno. Glavobolja i mučnina isto, meni djeluje suprotno. Kad boli glava i muka mi je od stresa Brufen i Xanax pomognu. Ali to da mozak zakaže vjerujem da je od Xanaxa. Čujem nekoga glasno ali ne razumijem ili se ne mogu sjetiti riječi ili to da ne uspjevam povezati riječi u rečenicu. Ode mozak pa pa
 4. Meni su ga u bolnici skroz polako uvodili jer je nezgodan u početku. Sad mi je super. Do sad sam trošio u jutro 75 a na večer 150. Rekla dr. ako mi se bude po danu spavalo da ovu u jutro smanjim.
 5. Bio danas na kontroli. Dijagnoza: F62.0 Trajni poremećaj osobnosti nakon katastrofalnih doživljaja. Terapija: Trittico 150mg 1,0,1 Xanax 0,25 po potrebi.
 6. Imao sam strah, pagotovo mi je antidepresiv bio nelogičan. Ono kad mi je sve gore a kažu šuti i trpi, bit će poslije bolje. S jedne strane najradije bi ga bacio a opet nadam se da će me spasiti. I sad se pomalo bojim gubitka kontrole nad Xanaxom. Sunce mu garavo kako mi je dobar, nije normalno. Al neće on više jašit mene, neće. Predugo traje dok nađeš pravog doktora u kojeg imaš povjerenja, pa dok taj doktor nađe neku minimalnu ali odličnu terapiju.. Pa opet u početku trpiš nuspojave dok to ne proradi. I ajde ti dokaži nekom "novom" šta se troši redovno a šta samo kad baš moraš. Ne da mi se više o tome. U svakom slučaju, bez tabletica mi je dosta lošije. Radi Trittico, čim ja opet krećem na put.
 7. Hvala na savjetu Ruzzo, i ja mislim da bi bilo bolje da ga nisam nikad probao. Ponekad, kad mi je stvarno loše puno mi pomogne al često nisam siguran jel mi loše da bi ga uzeo.
 8. Ja sam se zatelebo u Xanax Bilo mi je super dok sam ga uzimao samo ponekad, 05mg po potrebi. Odjednom je "trebalo" sve više i dođoh do table dnevno. Puno sam putovao i kupovao ga svaki put u drugoj državi bez problema. Pojavili su se razni psihički problemi i kongitivne smetnje. Bio sam u bolnici na odvikavanju, zadnji tjedan u bolnici nisam uzeo nijedan. Sad ga jedva držim pod kontrolom, imam puno problema i stalno me zove da ga uzmem. Sviđa mi se njegovo djelovanje, baš mi bude bolje ali vidio sam u bolnici ljude koji nisu stali na vrijeme i ne smijem si to dozvoliti. Ne želim završiti svezan u kolicima, nesvjestan života, stravično je. Još mi je nekako čudno u glavi, teže pratim, nisam kao prije ali čini mi se da ide na bolje. Najviše što smijem uzeti je 0,25mg, pola jedne tablete od 0,5mg jer manje nema. Skoro da ga i ne osjetim ali ne mogu dobiti više. Odličan je, svaka mu čast ali oprezno s njim!
 9. U preporučenim dozama i pravilnu upotrebu AD ne vjerujem da može. Trošim AD godinama i ništa slično mi se nije dogodilo. Nisam nikad uzimao ni više ni manje od preporučenog, uvijek redovno, na vrijeme. Sa drugim tabletama oprez i svaka je priča za sebe. Čuo sam za Xanax da nakon nekog vremena svakodnevne upotrebe trajno ošteti receptore. Čini mi se da sam si s njim napravio glupost. Osjećam se nekako glupo, nekad moram čitati sa usana dok netko priča, ne da ne čujem nego ne razumijem. Kad kažem da ne razumijem počnu vikati pa još teže razumijem. Nema veze sa sluhom nego sa pretvaranjem zvuka u ostalo.
 10. Imam problem sa sređivanjem cijele kuće. Baš sam zapustio. Ne znam odakle krenuti. Počet ću sa tavana preko kata sve do kapije
 11. Meni baš i nije bio dobar. Dali smo mu sve uvjete i vrijeme da prodjeluje ali slabo.
 12. Da mi se ovoga dočepat, izrunit ih sve, otopiti i pretvoriti u jedan pošteni sapun. Tako našešureni izgleda kao velika hrpa.
 13. Mene moj kompjuter smiruje, preko njega se više družim nego uživo. Uživam za svojim strojem.
 14. U zadnje vrijeme sam preemotivan. Sve s nekim osjećajima radim, samo zbog emocija.
 15. Dobro došao na forum! Imam puno iskustva s tim pa ću pokušati odgovoriti. Psihihatar je doktor medicine specijaliziran za psihijatriju (može odrediti i predložiti tabletice, provjeriti eventualne fizičke uzroke bolesti) a imaju i razne još uže specijalnosti (SF, PTSP, BP, OKP...) Ako biraš psihijatra i imaš priliku, izaberi onoga koji je ujedno i psihoterapeut. Ja više ne bih išao onome tko nije. Psiholog nema veze zapravo sa medicinom, može biti i psihoterapeut, ako nije, može ti dati da ispuniš hrpu testova na osnovu kojih se pobliže vidi sa kakvim problemima se boriš i kako reagiraš na razne događaje. Psihoterapeut može u svemu puno pomoći da nađete što više rješenja problema sa što manje lijekova. Indivudualna i grupna psihoterapija mogu puno pomoći. Idi obavezno ako imaš priliku. Tabletice su posebna priča. O njima ćemo ako budu trebale. Sretno!
×
×
 • Create New...