Jump to content
Depresija Forum

Macak

Honorable Members
 • Content Count

  6,130
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Macak last won the day on November 17

Macak had the most liked content!

Community Reputation

2,674 Excellent

About Macak

 • Rank
  CAR

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,459 profile views
 1. Izliječe se samo oni koji pristanu na sve i potpuno promijene način života. Sve znači promjena bioritma, spavanje na vrijeme, jedenje na vrijeme, kretanje po danu, izloženost prirodi. Zdrava hrana, zdrav život, zdravo društvo, aktivnost. Red, rad, disciplina. Nije lako al je moguće.
 2. Ne smijem ovdje napisati. Nije toliko problem doza nego mix sa drugim tvarima. Neću da itko proba. Ponekad me neki događaji vrate u prošlost, krene flashback, pokrene se PTSP u punoj snazi, bilo mi je valjda preteško to podnositi u čistom stanju. Imao stalno u džepu spremnu i besplatnu kartu u ugodnije stanje i nije dao vrag mira. Orijentiri i percepcija se pomalo pomiču dok ne krenu krize jer doktor ne da više. Neki dan sam bio toliko odvaljen da sam u benzinca nalio dizel a nikad nisam imao dizelaša osim kamiona. Stao na pumpi gdje godinama točim i uhvatio prvo crijevo, još psujem što mi blentavo i smrdi. Bio sam u svakakvim stanjima ali tako skupe gluposti Nisam nikad u životu radio kao zadnjih mjesec dana. Navodno već konstantno trošenje 1mg xanaxa dnevno trajno uništava receptore u mozgu.
 3. Tako je koba, malo po malo, mrvu po mrvu skinut ću ga. Ne dam da mi to zrno kemije ubija receptore i upravlja samnom. Psihijatrica je rekla da pozdravlja moju odlučnost da ga smanjim ali predlaže da to radim pod njenom kontrolom u bolnici. Očekujem ovih dana poziv na hospitalizaciju. Baš mi se i ne ide ali čvrsto sam odlučio. Hoću biti slobodan i svoj. Bez ovisnosti. Izdržat ću tu hospitalizaciju da se resetiram fizički i psihički. Čim osjetim da mogu bez njega tjedan dana, sjedam u kamion i pičim na put po EU.
 4. Osjetim obavezu da vas upozorim. Uz svu moju disciplinu, oprez i iskustvo ipak sam postao fizički i psihički ovisan o Xanaxu. Žao mi je jer ta mi je tabletica najbolje pasala i pomagala. Sve je bilo ok do pol tabletice svaki ili svaki drugi, treći dan, po potrebi. Onda mi se objesio drag prijatelj, skinuli su ga živ je ali u lošem stanju zatim drugi prijatelj se namjerno otrovao pupavkom i umirao u mukama. Išli su Xanax za Xanaxom i otišlo kvragu. Izdržati da ga ne uzmem, ne mogu jer krene bol u trbuhu, grudima, grčevi, tresem se i znojim, pregadno je. Nekad davno trošio sam 15 tableta dnevno i smanjio sve na antidepresiv i pola xanaxa po potrebi. Bez problema sam prestao pušiti nakon 40 godina kutije na dan. Imam snažnu volju i čvrstu odluku. Odbijam biti ovisan. Ne, ne dolazi u obzir da molim za tableticu. Na žalost, trenutno je to vražje djelo jače od mene i trebam pomoć. Sutra idem na kontrolu zamoliti doktoricu da mi pomogne. Oprostite mi ako možete, moje žute minute. Navijajte i pomolite se za mene da izdržim. Hvala vam.
 5. Dobro došao! Ruzza je odlično napisala, slažem se, Traži psihoterapiju, grupnu, individualnu, što god možeš. Mlad si i može se još život okrenuti na bolje. Preporučio bih ti autogeni trening, vježbe opuštanja, neku vrstu meditacije. Čim neka frka krene usmjeri misli na disanje, pomisli da udišeš mir a izdišeš nemir. Pomisli na držanje, rad srca, opuštaj mišiće za koje osjetiš da su napeti. Problem je što autogeni trening ili meditaciju treba prakticirati duže vrijeme dok se ne pojave pozitivni rezultati. Pitaj psihijatra ima li igdje tečaj autogenog treninga i kreni. Meni puno pomaže. Imam PTSP i nekad sam trošio 15 tableta dnevno. Sad trošim antidepresiv i Xanax po potrebi. Ovdje si dobro došao u svako doba, udomaći se i piši.
 6. Macak

  Knjige

  Ne, nema baš nikakve veze sa nijednom sektom. To je bio u našoj bolnici tečaj autogenog treninga koji je održavala naša psihijatrica po knjizi poznatog psihijatra i psihoterapeuta Vladimira Grudena. Nikoga od nas nisu pitali za vjersku opredjeljenost ni išta slično. Baš nikakve veze sa religijom, bez ikakve obaveze prema bilo kome ili čemu. Meditacija se na primjer, često povezuje sa budizmom, hinduizmom itd. Zapravo, ima puno raznih načina pristupa meditaciji. Može imati veze sa bilo čime i ne mora imati veze sa ničim osim recimo, čovjekovog zdravlja.
 7. Ne, to ne znači ništa. Ako uzmem Xanax on će me smiriti koju god dijagnozu ja imao.
 8. Evo zove me Xanax iz kutije. Nemam ni razloga ni povoda, par dana za redom sam ga uzeo i sad dobro se osjećam al svako malo ga poželim. Neću. Baš neću. Koja navlakuša od tablete. Super mi je al se moram kontrolirati.
 9. Da, ponekad ali radio sam toliko odgovorne poslove da su mi ti likovi totalno beznačajni i smiješni. Mislim si, nemaju takvi pojma što je odgovornost. Njima je vrhunac odgovornosti je li negdje trava pokošena i prave dramu oko toga kao da će ih pola metra trave zadaviti. Njima je strašna odgovornost da moja Ziva bude lijepo počešljana. Pusti psa nek bude pas ponekad. To su nedorasle jedinke kojima su za sve u životu krivi neki drugi ljudi. Vječita djeca koja se ne znaju brinuti ni za svoje zdravlje a kamo li išta drugo. To sve na ignore.
 10. Ovisi koji i kakav je lijek u pitanju. Problem su nam zapravo oni koji zloupotrebljavaju lijekove pa se zbog njih mora voditi stroga evidencija. Nikome od nas to nit šteti nit koristi. Neće pisati na facebooku
 11. Nemamo istu dijagnozu ali ipak odgovaram.. Da, ima puno dana kad se osjećam odlično, družim se, zezam se, zanima me opet tehnika, bavim se nečim. Kad se potrefi terapija može se sasvim ugodno osjećati i živjeti dok ti ta terapija djeluje.
 12. Džaba bilo svih doktora i tableta ako se mi nećemo mijenjati. Recimo, iako mi se u početku nije sviđala ni priča o meditaciji ispalo je da mi je na kraju puno pomogla. Nije dolazilo u obzir ta vrsta hospitalizacije koja mi je isto pomogla. Tabletice tipa antidepresiv i slično, nisam htio ni čuti za njih. Moram priznati, bio sam u zabludi. Elektronikom se sve teže baviti jer su dijelovi sve sitniji a ja sve ćoraviji i ruke se sve više tresu čreteško se pomiriti s tim al morat ću
 13. Samo mijena stalna je, reče Heraklit. Plavo, ne znam koliko godina imaš ali zvučiš kao mladić. Htio to vidjeti ili ne, čovjek se stalno mijenja. Ako ne ulaže truda da se mijenja na bolje onda ide samo od sebe na gore.
×
×
 • Create New...