Jump to content
Depresija forum

SuperMario

Members
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

SuperMario last won the day on September 6

SuperMario had the most liked content!

Community Reputation

27 Neutral

About SuperMario

 • Rank
  Još malo pa MASTER

Recent Profile Visitors

182 profile views
 1. Kod mene to nekako traje godinama. Povremeno se desava da postanem motivisan, zainteresovan ali ne traje dugo. Sa druge strane, sve sto mi se izdesavalo poslednjih godinu ipo dana me je nacisto iscrpelo nacisto i sada ako ne radim, kada prosto moram da se fokusiram - dan provedem u krevetu gledajuci filmove, serije, emisije. Uvek je to bilo izrazenije od druge polovine jeseni pa do druge polovine zime. Lagao bih kada bi rekao da mi lekovi ne deluju. Deluju, bolje se osecam po pitanju raspolozenja ali sam sklon da se pasivizujem jer imam osecaj da se premorim kada imam neke "obaveze" cak i kada je to vidjanje sa drustvom.
 2. Meni je ranije doktorica ispisala seroxat i pio sam 20mg ujutro. Secam se da je u tom periodu kod mene postojala ona "anksiozna depresija" kako je ona zvala. Na poslu mi je bilo jako stresno, katastrofalni medjuljudski odnosi gde su se ljudi medjusobno ogovarali, svadjali - jednom prilikom je bilo na ivici fizickog obracuna jer je jedna stranka nezadovoljna uslugom usla u sluzbene prostorije i htelo da tuce koleginicu. Jedva sam uspeo da smirim situaciju. Secam se da sam na posao isao sa takvim grcem u zelucu, a sa posla se vracao iscrpljen kao krpa a nocu od svog stresa nisam mogao da zaspim. Imao sam problema i sa skokovima pritiska: uvek su vrednosti bile oko 140-150 Elem, doktorica mi je dala Seroxat i on mi je jako mnogo pomogao. Ta nervoza se smirila, nekako me vise nisu doticali medjuljudski odnosi: mogao sam da se usmerim na sopstveni posao, stres vise nisam ni blizu osecao kao ranije. Poceo sam mnogo bolje da spavam i nisam vise imao problema sa usnivanjem. Posle nekoliko meseci sam primetio da mnogo spavam, znao sam da sastavim i po 12 sati sna kada sam slobodan, ali da se i dalje osecam umorno, imao sam osecaj da mi je puno teze da ucim. Kada se vratim sa posla, rucam i odmah idem na popodnevnu dremku... Pritisak se stabilizovao i bio 100-110 stalno... Seroxat sam pio neke 2 godine nakon cega smo polako poceli da ga ukidamo i na kraju ga zamenili zoloftom. On je definitivno za mene dosta slabiji po pitanju smanjenja nervoze u odnosu na seroxat, ali isto tako nemam i taj izrazeni umor. Vise ne spavam poslepodne kao ranije, cak i kad hocu - ne mogu da zaspim. Nocu spavam normalno ali nekih 6 sati, maksimalno 7. Svakako, mislim da je seroksat jako dobar lek kod onih koji su jako nervozni a verujem da i nemaju svi toliki umor kao sto sam ga ja imao. Mozda je na mene samo imao jako dejstvo.
 3. Najgore od svega mi je kada kazu da je "moderno biti depresivan"... Kako da ne...
 4. Mislim da generalno lekari ne vole kad im pacijenti sufliraju sta zele, posebno kada su to procitali na internetu. Druga je stvar kada je pacijent pio neki lek pa kaze da mu je on vise prijao nego kada dodje i trazi konkretno sta zeli, kao da je u samoposluzi. Daksi, mislim da je bolje da pokusas da objasnis doktorici da bi zeleo da ostavis cigarete, pa da kao pitas "da li ima neki lek koji bi to olaksao".
×
×
 • Create New...