Jump to content
Depresija Forum

Apoptosis

Honorable Members
 • Content Count

  6,922
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by Apoptosis

 1. Shizoafektivni poremećaj je sklop dijagnoza gde se događaju simptomi i znaci shizofrenije i bipolaranog afektivnog poremećaja, ali ne mogu se vremenski razdvojiti. Potrebne su godine vođenja dnevnika ili česte kontrole da bi se mogao dijagnostifikovati ovaj mentalni poremećaj ili zasebno shizofrenija sa bipolarnim afektivnim poremećajem... Tako da, u mnogim mentalnim poremećajima može doći do ekskalacije agresivnosti. Još jedan dobar primer je emocionalno nestabilni poremećaj, borderline. Nisi sama. Ne daj se.
 2. Ja pijem 100 mg za indukciju i održavanje sna. ( Uz još krš tbl ) . Pio sam Actawell 200 mg - 1 + 1 + 2, i to kao punu verziju antipsihotika. Nije se pokazao nešto. Ipak, kao psihostabilizator je bio OK, ali kao antidepresiv u dozi > 300 mg - < 100 mg, nije se pokazao dobro... Upravo ova doza od 100 mg je idealna. Može se ići na mnogo manje doze za spavanje, tipa 25 mg, ali ja moram 100 mg jer pijem Tegretol CR... Od nuspojava GOJENJEEEEEEE, a sa 100 mg nema nuspojava.
 3. Bensedin 10 mg - 3 x 1, tako je prepisano, mada ja pijem po potrebi. Rivotril, pre 3 x 3, pa 3 x 2, pa 3 x 1, sad 2 x 1/2.
 4. Već 11 dana sam na Tegretolu, trenutno 1 + 0 + 1. Odlično ga podnosim Bogu hvala. Samo se nadam da će tako i ostati. Od 8. avgusta sam na 3 x 1.
 5. Ja sam 2013. godine po uspostavljanju dijagnoze F20.0 dobio isto Haloperidol kad sam pretio mami da ću je zaklati. Navodno je, to je mainstream psihijatrije, Haloperidol lek koji ima anti agresivne osobine. Psihijatar mi je pričao da je on dok je bio u smeni, imao pacijenta koga je policija dovezla u bolnicu, mentalnog pacijenta koji je bio nasilan, i da su mu šikali injekcije Haloperidola, 8 injekcija, sve dok nije pao na pod da ga mogu smestiti na ležaj...
 6. Sretno... Ne treba piti gomile lekova ako ne pomažu. Nadajmo se da će ova COVID19 ludila završiti uskoro.
 7. Jesi slušao govor kako su ljudi plavih očiju sa Marsa?
 8. Vidiš, ja sam 2 puta bez krize ostavio nakon očitane molitve posle Ispovesti... A ostavio sam jednom i kad sam iskašljao katran pa sam se presekao... Danas sam ponovo zapalio... Ne vredi.
 9. Nisam pokušavao sa električnom. Ne znam mogu li ja ovo izvesti zaista ne znam...
 10. Više nemam cigareta... A strašno želim da zapalim...
 11. @Gerda Svaka tebi čast i svima koji se ostave pušenja. Dobar primjer je moj ćaća. On je pušio od svoje 13. godine, do 50. ravno. Razbolio se, sezonska gripa, prije 7 godina, i nije mu prijao dim. I ostavi se onako, na suho. I nikad nije zapalio, evo sad će sedam godina. A pušio je preko 2 kutije dnevno... Ja sam pogazio svoju riječ i zapalio maloprije... Nisam mogao izdržati...
 12. Remirta 15 mg Onzapin 5 - 15 mg Actawell 25 - 100 mg Melatonin 1 - 3 mg Ja pijem: Onzapin 20 mg, Actawell 100 mg i Melatonin 3 mg. Uz to što mi je stalna th, pijem i 4 mg Rispolepta, 1 mg Rivotrila, 400 mg Tegretola CR, i 10 mg Bensedina.
 13. Ispuših sad taj Lucky... Ne znam šta mi bi, rekoh da razmontiram filter... Imao sam šta videti, maltene crna boja filtera, koji je još nešto kao profiltriran... Yeah right. TO da upuvljivam u sebe... E neće moći više. Od sutra, što rekli Britanci FULL STOP ili mi Balkanci TAČKA! ( TOČKA! ) !!!
 14. Bože koja greška... Post počinje 14. avgusta a ne 1. Kupio mi je tata danas Lucky Strike, 100˙s, braon beli... Taj mi je omiljeni... Pokušaću od sutra "cold turkey" , iliti na suvo skidanje. Bitno mi je da znam da cigareta imam, a onda mi je lakše dosta da se obuzdam. Da li ću uspeti da se obuzdam, ne znam, ali nadam se i molim... Jednog dana ću uspeti... Ono, for the last smoke!
 15. Meni su oboje rekli da sam im ukrao pola života, i da ću ih doslovno u grob oterati, ta reč je upotrebljena. Posebno od 30. marta kad sam zadnji put pokušao suicid. Kad oni umru, ako ih ja nadživim, pre sam mislio da ću odmah kompletirati suicid, što ostaje opcija, ali možda i neću. Čudni su putevi Gospodnji, do večeras ne mogu isplanirati i predvideti ništa, lako se sve promeni...
 16. Ja sam osnivač ove teme. Da, tada sam imao drugi profil. Ne mogu ih se ostaviti nikako. Nisam pušio oko nepuna 2 meseca, od kraja januara do početka marta... Ispovedio se i očitana mi je molitva pa sam se ostavio bez problema. Sad ne pamtim od kad nisam bio na Svetoj Liturgiji, negde pred uvođenje vanrednog stanja, redovno se Pričešćivao, i onda ode sve dođavola... Hteo bih od sutra do kraja posta postiti i Ispovediti se pa se Pričestiti na dan Uspenja Presvete Bogorodice, ali nemam snage za post, mnogo mi je neizvodljivo da odem do crkve jer živim preko 7 km od crkve, uvodim Tegretol CR koji je sačuvaj me Bože jak lek, i COVID19 hara, moji mi ne daju da idem u crkvu zbog puno naroda... Pušiću cigarete samo kad mi se BAŠ puši i to je to. Aleluja!
 17. F20.0 - Schizophrenia paranoides F31.7 - Psychosis affectiva bipolaris in remssione F33.3 - Depressio psychotica, recidiva, gradus majoris G40 - Epilepsio post traumatica S06.2 - Laesio traumatica intracranialis Rispolept 4 mg - 2 x 1 Onzapin 10 mg - 2 tbl uveče Actawell 100 mg - 1 tbl uveče Seroxat 20 mg - 2 + 0 + 0 Bensedin 10 mg - 3 x 1 Rivotril 2 mg - 2 x 1/2 Tegretol CR 400 mg - 3 x 1
 18. Bio sam kod dve doktorke 2014. tamo. Odvratne su obe bile. Jedna penzionisana profesorka, druga psihijatar srednjih godina. Neću navoditi imena i prezimena. U to vreme je Medigroup u Novom Sadu bio pod drugim imenom.
 19. Ja pušim, evo sa prekidima, 11 godina... Toliko puta ostavio pa relaps... Smanjuju drastično koncentraciju psihotropa, posebno Olanzapina i Lamictala, što mi je izuzetno nevaljalo... Pokušavaću se ostaviti kako Bog da, a najgore mi je što koštaju Boga Oca... Da sam zaposlen, lakše bi mi bilo... I uništavaju, anuliraju mi vitaminsko - mineralni status... Jebada.
 20. To mogu napisati, ali neću jer ja nisam psihijatar...
 21. Suštinski ni jedan. Postoji preparat Symbiax u USA, što je kombinacija olanzapina i fluoksetina. Znači antidepresiv + olanzapin. Nije nešto zaživeo... Bipodis ( aripiprazol ) u dozi do najviše 10 mg i Seroquel, Actawell ( Quetiapin )oko 300 mg su antipsihotici sa antidepresivnim delovanjem.
 22. Olanzapin takođe pijem, pre spavanja. Savršen za san, i lako se budim ujutru od tog leka. Dobar je i protiv anksioznosti, ali pazi - jako goji.
 23. Isti slučaj. Meni je dr rekao da mi želju za cigaretama može podsticati Propranolol, pa smo taj lek ukinuli...
×
×
 • Create New...