Jump to content
Depresija Forum

lightning

Members
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

lightning last won the day on January 26

lightning had the most liked content!

Community Reputation

158 Neutral

About lightning

 • Rank
  CAR

Recent Profile Visitors

986 profile views
 1. Gotta light?

  Only dark..

 2. lightning

  Paranoja

  Paranoja bi apsolutno bila opravdana u slučaju Fejka i ostalih pizdarija..
 3. Ma ja sam ok sa dve apotekarke iz kraja, i rade u apoteci, tu isto u kraju, ali bi me bilo sramota da ih pitam, mada bi mi sigurno prodale kutiju. Prvo to što me sramota a drugo da ne rasprde posle nekome ovaj troši gadnu hemiju itd itd, Srbija brale. Uvek sam lekove podizao negde drugde, van radijusa od 10 km
 4. Cool, hvala, probaću. Isto je od 2mg taj Roche. Samo mi se čini da je kvalitetniji od Galenikinog u smislu da ima manje sedirajuće a bolje anxiolitično dejstvo.
 5. Ima li negde u Bgu ako neko zna apoteka da se pazari Roche-ov Rile bez izveštaja ili recepta? Nemam vremena da idem do psiha..
 6. lightning

  Da li imam psihozu?

  Pa kao prvo, valjda svi lekari uče iz knjiga da za tu i tu bolest sleduje taj i taj lek, iz čega se samo nameće da (verovatno, ne mogu sa sigurnošću da kažem) što više lekova prepišu, dobijaju neke bonuse u vidu finansijskih stimulacija. Zašto? Prosto i jednostavno: Da bi farmaceutske gigantske kuće mogle da se igraju sa svojim basnoslovnim bogatstvom. Njima nije u interesu da pronađu 100 posto efikasan lek koji bi 100 posto izlečio bolest, nego samo tek na kašičicu da pacijentu bude bar malo bolje. Inače bi propali. Što reče neko...Zašto bih ja verovao stomatologu koji preporučuje određenu pastu za zube koja rešava problem, recimo, krvarenja desni, kada samim tim on ostaje bez prihoda? Sve je to gamad belosvetska...
 7. Pa adiktivan kad ga gutate ko bombonice. U normalnim dozicama je ok. Ja sam popodne i uveče po 1/4
 8. Sve je to u redu što ti govoriš.. ali ako je neko odlučio da se rokne, kakvi crni ćaskanje i ne znam ni ja šta, nego hitna hospitalizacija, i namenjen verovatno nekome ko je nabasao na taj chat. Hospitalizacija je jedina suština i prevencija suicida, nema drugo.
 9. Nije ništa čudno...Jer je to upravo način, doduše malo uvrnut, da te hospitalizuju. Osoba koja je opasna po sebe ili druge u suicidu obavezno se hospitalizuje. Pretpostavljam da bi isto bilo kada bi zvala Hitnu i rekla da hoćeš da se samoubiješ, došli bi, sedirali te i pravac Laki.
 10. Op, op, ne bi bilo loše uopšte. Možda bi jedino pitanje bilo koliko bi prošlo dok to ne eskalira u neko žrtvovanje beba i ispijanje krvi devica?
 11. Sto se tice panicnih ataka, mislim da vremenom jenjavaju iz razloga sto, kako da se izrazim, mozak skapira da ne moze sam sebe na jednu te istu foru da dribla. Kod mene su u pocetku bili cesti i intenzivni pa se vremenom proredili i nestali. Ne zato sto sam ja nesto posebno radio, jesam bio na terapiji, ali svakim novim dozivljajem mozak uci da ne stiti sebe uvek sa "fight or flight" rezimom. Moram i da dodam da su bili nasumicni, bez ikakvog trigera ili necega sto bi me uznemirilo, jednostavno neke turbulencije u podsvesti koje ne dodju do svesti ali fizicki se manifestuju, tj. mozak ih registruje. Ali u principu to su strasne stvari koje se desavaju coveku u momentu panicnih ataka. Sav horor i zlo se skupi u tih petnaestak minuta.
 12. Pa da li je simptom bolesti ili side effect terapije ali mislim da sam izgubio culo mirisa, i to traje par godina. Tek kada je neki miris ili smrad intenzivan ili sam vrlo blizu izvora, onda osetim, ovako skoro i da nista ne osecam. Negde sam i citao da gubljenje cula mirisa moze znaciti skoru smrt jedinke. Tako da, make it quick.
 13. Bolje i ta reakcija nego: "Ma samo se tripujes, nije ti nista" Kao sto rekoh, sami smo u svemu ovome. Okruzenje ignorise, povrsno je, i daje pogresne smernice. Oni koji razumeju i koji su iskusili a izleceni su, ili im je bolje, beze ko djavo od krsta. A doktori samo nauceni da dele bombonice. A bolestan bolesnog ne moze da leci.
×
×
 • Create New...