Jump to content
Depresija Forum

kicavac

Members
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

111 Neutral

About kicavac

 • Rank
  MEGA-MASTER

Recent Profile Visitors

293 profile views
 1. I ja razmišljam o ovome. Počeo sam da smanjujem seroxat. Samo da mogu da funkcionišem. Udebljao sam se, 10 god. ga pijem. Ne znam da li mi treba još uopšte. Pomaže kod stresa ali ovako samo zombira.
 2. I meni, nego je ovo neko smanjenje što ja radim, postepeno.
 3. Počeo sam da pijem jedan dan 20mg jedan 15mg. Da li to može da se oseti?
 4. Da, svako mora da veruje u nešto, religija, nauka ili umetnost. Bitno je da je nematerijalno. Strogo logički smisao je veza čoveka sa okruženjem (šta ja rqdim ovde). Svakom ima razlog zašto živi i zato i živi. Da li se on može izjednačiti sa smislom pitanje je?
 5. Mislim da covek treba da se pomiri da ne zna smisao svoga postojanja. Jednostavno postoji, zivi ko zna zasto. To ne moze da zna. Ko hoce moze da procita Tolstojeve Ispovesti, govori o smislu neke zanimljive stvari. Tj. njegova potraga.
 6. Pije po osminu cesto pa se tesko sece. Gde je ta apoteka?
 7. Najgora varijanta je smanjenje. Odrzavas zavisnost i cekas vreme kad ces da zapalis sledecu cigaru i zato sto si dugo apstinirao pa zapalio imas utisak da ti cigara prija. Prija samo zato sto si duze trpeo zelju za cigarom kao kad nosis tesne cipele. Smanjenje je mucenje.
 8. Lako je ostaviti, samo treba otkloniti sve iluzije oko cigare koje su nam usadjene kroz ispiranje mozga od malena od strane prodavaca duvana. Meni se upalilo to dugme u glavi gde sam doveo sebe u stanje kao da nikad nisam pusio. A to je samo shvatanjem sta je nikotin i kako hvata u zamku. Najsuptilnija droga, koja ne donosi nikakvo uzivanje (seti se prve cigare), samo ropstvo, trosak i polako trovanje
 9. Da, manje je stetna, unosis samo nikotin. A zavisnost je tu jer isto je dal unosis heroin kroz venu ili kroz nos. A nikotin se brzo povlaci, cim izdahnes dim. Zato te tera na drugi. Da nemas stvari koje te sprecavaju, neke kocnice ili granice koje ti telo ima u podnosenju nikotina pusio bi non stop lancano. Pusenje je lancana reakcija i jedini nacin je da prekines dovod nikotina, jer jedan dim izaziva drugi. Pusis samo da bi sebe doveo u stanje u koje si bio pre prve cigare jer tad nisi imao potrebu za cigarom i bio si miran. Sad cim nikotin pocne da se povlaci ti osecan neku nelagodu, zelim cigaru, nemam sta rukama itd. i palis da bi to otklonio i tako lancano.
 10. Zato svi i pocnu da puše, vide druge. Inace niko razuman ne bi uvlacio dim od neke trave u usta. A tebi ako je do rituala uzmi cugarete bez nikotina u apoteci. Al videces da nije to to ubrzo, kada bi izvadio nikotin iz cigara koje pusis ne bi ni pusio. Bile bi ti bljutave. Stvar je u tome sto nikotin ne izaziva neke fizicke krize, nego neku prazninu nalik na glad, osecaj zelim cigaru, ritual, pa ljudi misle da je to nije zavisnost. To je najadiktivnija droga, srecom nema jake fizicke krize i brzo nspusta telo. Za 5 dana.
 11. Seti se prve cigare kakva je bila. Nikakav rad, mucnina, vrtoglavica i kasalj. Nista ne donose cigare, kao neke druge droge. Jedino ti nikotin koji imas u telu trazi jos nikotina i strah te je da bez cigara neces moci da zivis normalno. To je zavarani krug. Strah te drzi u klopci. U stvari je suprotno.
 12. Nikakakve zamene ne pomažu, samo odmažu. Pogotovo one na bazi nikotina. Unosiš nikotin samo na drugi nacin i tako odrzavas zavisnost.
×
×
 • Create New...