Jump to content
Depresija Forum

weirdo

Members
 • Content Count

  1,939
 • Joined

 • Days Won

  18

Everything posted by weirdo

 1. ovo je jedan od simptoma koji me najviše muče. mislim da me je svaka kombinacija lekova emocionalno zatupljivala, perioda na litujumu se slabo i sećam. razmišljam da bih voleo da se bar još jednom pre kraja života skinem sa lekova, i da osetim ono stanje "cvetanja", i lepog, srećnog života. a opet, tu je i strah, jer znam kako se to prošli put završilo.. ..teškom depresijom..
 2. imao sam te trenutke, da. videli ste verovatno i vi na forumu neka moja čudna ponašanja. šta da kažem, posle se obično pitam šta je meni to trebalo... sad, ako mogu, radije i prećutim ako sam isprovociran ili nešto, nego da ispadnem životinja.
 3. ne znam. teško sam preživeo taj pad iz tog lepog stanja u depru. visok procenat suicida kod bipolaraca, možda zbog tih velikih kontrasta. depresija je isto teška, a šta je bolje stvarno ne znam..
 4. bipolarni je čudan. ono kako sam tad video svet u tom stanju posle prestanka uzimanja lekova je bilo čarobno. neka ispunjenost srećom, svet sam video kao čudo, gomila ideja, duge srećne šetnje. pitam se ponekad da li "normalni ljudi" mogu tako da vide svet. ali eto, ta medalja ima i drugu stranu.
 5. skinuo sam se bio sa lekova 2013. brzo su mi se vratile lepe emocije, pamtim to kao nekakav čarobni period u mom životu. kao da sam se probudio iz sna. to je trajalo nekoliko meseci, a onda sam se sručio u tešku depru. sad, to kod mene je možda bila manija nakon prestanka uzimanja lekova, koja se završila depresijom. nisu nam iste dijagnoze, pretpostavljam da bi se i tebi emocije vratile po prestanku uzimanja lekova, ali onda bi verovatno opet bila izložena nestabilnosti. voleo bih da prestanem da uzimam lekove, ali poučen iskustvom, znam da je to rizično, jer je ta depresija koja je usledila nakon "procvata" bila vrlo teška.
 6. jesam, gomilu lekova. pijem lekove preko 10 godina. sad već duže pijem ovu kombinaciju. što kažeš, donekle obezbedi stabilnost, ali emocionalno se otupi.
 7. pijem bipodis za bipolarni, i isto imam to emocionalno tupilo. od ad pijem velahibin, to je valjda isto što i venlafaxin. pored toga i stabilizator, lamictal. izgubio sam mnoga interesovanja, slabo se i krećem.
 8. Zanimljiva tema. Da, voleo bih da se izlečim, da mi se vrate sve pozitivne emocije, da svet opet vidim kao čudo. Mada, to kad sam svet video kao čudo je bilo u maniji. Ne znam kako je biti normalan, uglavnom sam, otkad znam za sebe, išao iz krajnosti u krajnost. Ili je sve čarobno, ili je sve sivo i tužno. Bipolarni je takav, i eto, neizlečiv.
 9. O, da mi je opet kao dete biti, da mi je sa izvora života piti!

  1. blackadder

   blackadder

   Ali zato mnogi kažu: "Nije lako biti dete"...

  2. weirdo

   weirdo

   Ima i tu istine, itekako. Ali ja sam nešto otupeo sa emocijama, pa mi nedostaje to stanje velikih emocija, čuđenja itd.

  3. Riot

   Riot

   Deca su zla.

 10. weirdo

  Nesanica

  I ja verujem u Boga, anđele i demone, iako nekad možda previše filozofiram. Za bolest mislim da sam imao predispozicije, ali imamo i slobodnu volju, izbore. Imam i te prisilne misli ponekad,mislim da tu molitvamože da pomogne, smiri.
 11. https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/269740/cigarete-stite-od-korone-ko-pusi-ima-bolju-klinicku-sliku.html Evo, našao sam tu vest, a da li je to tačno - ne znam.
 12. Moguće da ja to nisam dobro čuo, ili shvatio.
 13. Da li ste čuli za fenomen da pušači bolje podnose koronu? mislim da je to neko pomenuo.Nekako mi i ima logike - sediš, i dok pušiš dublje dišeš, možda time ojačavaš pluća. Naravno, na duže staze je verovatno štetno.
 14. Nisam baš u stanju da radim te asketske metode samoposmatranja. Askete su možda bolja vrsta ljudi, a ja sam oštećena verzija. Ipak, gledam da se iskontrolišem, koliko mogu, jer se često pokajem zbog nekih svojih izjava, ponašanja. Kakav sam stvarno bio u životu, to ću možda saznati ako nekad odem Bogu na Istinu. Lično, ne volim sebe puno. Ili bar tako mislim.
 15. Baš vala, u pravu si. Trebao bi i ja to da uradim.
 16. meni su baš žuti zubi od cigara.
 17. weirdo

  Paranoja

  Imam naloge pod pseudonimom, i na fb, i po forumima. Plašim se. Ne smrti, nego nekog još goreg života. Strah mi se smučio. Paranoja. Da će mi neko izotimati šta god. Paranoja. Dosada. Zar je ovo život. Video sam četvoricu da sijaju. Nemam na šta da se žalim, živ sam. Bolestan, ali živ. Špijuni. Paranoja. Dušmani. I ostalo što mi pada na pamet.
 18. Ja nemam baš puno zadovoljstava u životu, još kad bih prestao da pušim, ne znam da li bih imao razlog da ustanem iz kreveta..
 19. weirdo

  Lov i ribolov

  ne znam, ne drži me mesto kad sam van, samo čekam da dođem kući i legnem..
 20. weirdo

  Lov i ribolov

  baš sam razmišljao da probam pecati, ali onda sam shvatio da nemam koncentraciju za to. verovatno mi ne bi dugo držalo pažnju.
 21. danas mi je raspoloženje nešto išlo gore - dole. mislim da je moj glavni lek stabilizator.
×
×
 • Create New...