Jump to content
Depresija Forum

Jefimija30

Members
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jefimija30 last won the day on August 27

Jefimija30 had the most liked content!

Community Reputation

45 Neutral

1 Follower

About Jefimija30

 • Rank
  Još malo pa MASTER

Recent Profile Visitors

184 profile views
 1. Meni nisu to pravo uskratili. Dali su mi na dve godine, pa na pet..pa kažu sad će zauvek...videćemo
 2. e da..."otišla Jefimija kod tetke u Ameriku" Svaki put kad sam u bolnici. "Na putu je". Ispadoh ja svetski putnik, dalje od kuće nisam bila. Sad možda i preterujem sa tim. Bolesna sam pa šta. Ali šta ćeš- trebalo mije 10 godina da stanem iza sebe. Hvala Apoptosis
 3. Da, tu je negde tema o tome, kakva su očekivanja drugih od nas bila i da li smo nekog razočarali. Mene baš briga...ma samo tako kažem. Još uvek se nešto braćakam jer ne mogu da priznam da sam "zdrava za penziju".
 4. Da, trajala je 3 meseca. Zanimljiv period. Neko uzima droge da bi mu bilo tako. Bilo je ok, zanimljivo...retki su provalili da nešto nije u redu. Ja sam znala da zaćutim i ne pričam o svojim umišljajima. MA drugi su verovtno to videli, samo niko nije ništa rekao, nije ih se ticalo. A moji....previše udubljeni u sebe i u uverenju da Jefimija kao stub porodice ne može da flipne.
 5. Ja sam čula da može da pređe. Akutna reaktivna psihoza? Jel to to?
 6. Da, od sebe čovek ne može pobeći. Ja sam se preselila u manje mesto, gde nikoga ne znam.. ali i to se posle nekog vremena izjalovilo. Adaptirala sam se na manje stresa i upoznala ceo komšiluk. I onda opet. MOžda je bolje to što je malo mesto što si prinuđen da živiš sa ljudima, tj. da ih vidiš i nakon nekog nemilog događaja, pa onda ih vidiš da su ok i da ne osuđuju, i da ih jednostavno boli uvo za tebe...i onda je lakše. Shvatiš da se ne vrti svet samo oko tebe. I onda pičiš dalje.
 7. E nije da nije... Ja sam znala da nešto itekako nije u redu. Znala sam da se sve promenilo, i da će svi verovatno misliti da sam luda. Znala sam da je put bez povratka, i nadala sam se da će proći to stanje, tj. da ću moći da kompezujem. Malo da sam luda malo ne...pa onda super živiš u radosti...:) ZNala sam da nešto debelo smrdi i jesam bila psihotična. Ne bi me džaba zatvorili i bacili ključ.
 8. Najgore je bilo u početku, nisam izlazila iz kuće. Pomogao seroxat. Posle..onako gledaš samo da što pre odeš kući, ne izlaziš puno..još plus ja imam malo i psihotičnosti pa čuješš i kako te neko ogovara,kako smrduckaš ili kako si čudan ( a ti se lepo okupao pre toga, ponašaš se normalno...) ali šta ja znam. Meni je doktorka rekla da tad u inat idem među ljude. ALi to mi smeta pa smeta. Najgore je na poslu, hvala Bogu da imam posao. Lekovi pomažu. Samo ih ja pijem previše, a ipak mi se pojavi ta agorafobija, socialna fobija...to zna da nervira, ali prava bolest(psihoza) je neuporedivi problem. Tako da agorafobija i nije toliki problem. Naučiš da živiš sa tim i to je to.
 9. @Useless imam je ja, između ostalog...ne leči se, živi se sa tim. dođe, prođe i uvek se vrati.
 10. Jefimija30

  Reagila

  Zna li neko nešto o ovome, osim da košta 100 evra. @Api
 11. Dobro je kad se piju lekovi, da se piju redovno, da se ne menjaju doze samovoljno i da se ne pije alkohol ili konzumira marihuana...onda bi trebalo glasovi da nestanu. Mada šta ja znam..nisam psihijatar i ne čujem glasove- hvala Bogu. Pričam šta sam čula od doktora.
 12. prva stvar je UZ stomaka, da se isključi tumor nadbubrežnih žlezda. pa ostalo PS: ovo što sii pisala je norm. pritisak
 13. Ma to je parodija...samo glupa. Uništi pesmu. Meni se čini da više kritikuju psihijatriju i "farmakomafiju,", nego što je reklamiraju. A puštaju je na kongresima kao upozorenje.
×
×
 • Create New...