Jump to content
Depresija Forum

archaic_tiger

Members
 • Content Count

  4,725
 • Joined

 • Days Won

  2

archaic_tiger last won the day on August 13

archaic_tiger had the most liked content!

Community Reputation

3,006 Excellent

About archaic_tiger

 • Rank
  sinonim za pakost

Recent Profile Visitors

3,945 profile views
 1. A što si mi hajdovala... Nisi trebala,brate. Nije bilo razloga...
 2. Ono što mene jedino ovde čudi,Hyperdrive,jeste zbog čega ti uopšte i dalje održavaš kontakt sa takvom osobom,te šta će ona i dalje u tvom društvu (bez obzira na to koju dijagnozu da ima)? Ovo nisam baš najbolje shvatila...
 3. Mnogi ljudi imaju određene histrionične crte kao sastavni deo svoje ličnosti...Prema tome,takve crte ne moraju biti nikakva alarmantna niti neuobičajena pojava,niti nužno moraju ukazivati na stvarno postojanje ovog poremećaja kod osobe koja ih ispoljava.
 4. "Vutropedija",ahhahahahaha...Pa je li ti to mene zaj*bavaš
 5. Kako bi ti "svojim rečima" (da se tako izrazim) opisao svoju potencijalno psihotičnu simptomatologiju,a koja ne uključuje sumanute ideje? Drugim rečima,koji su to konkretno simptomi koji te nevode da veruješ u to da zaista imaš F23 (a vidim da spominješ dezorganizovanost i neku vrstu nekonzistentnosti u nečemu,pa onda da ti ličnost više nije ono što je nekada bila itditd)...Malo sve to zvuči nejasno i isuviše uopšteno (ako me razumeš),pa možda ne bi bilo loše da nam sve te simptome malo konkretnije približiš (tj.preciznije i detaljnije opišeš,možda da daš neki primer iz svakodnevnice ili tako nešto)? Dakle,postoje li neke konkretne/svakodnevne situacije u kojima ti kod sebe primećuješ bilo kakvu nekonzistentnost/dezorganizovanost u misaonom toku? Dešava li ti se da ponekad samog sebe "uhvatiš" u nekom dezorganizovanom misaonom procesu ili tome slično?
 6. Prepuklo čoveku,jer ne zaboravi-i on je ljudsko biće (mislim na tog lika koji te je testirao)...Rekao je samom sebi: "Daj Bože da se ova agonija konačno već jednom završi",te je na kraju pristao da napiše bilo šta što je potrebno u očajničkom pokušaju da nekako spase sebe i svoje živce. Drugim rečima,Opsednuti,ovaj poslednji deo koji kaže "proces mišljenja nije praćen sumanutom ideacijom" u prevodu znači da ne boluješ ni od jednog oblika psihoze.
 7. Dakle,ovo mu dođe kao svojevrsni "ghostbuster",samo u nekoj seljačko-poljoprivrednoj varijanti.
 8. Ne,ne...Nije bukvalno...Ne jure,već lete kroz vazduh (krilima).
 9. Pretpostavljam da misliš na ovaj slučaj,Hyperdrive... https://www.kurir.rs/crna-hronika/3285051/jeziva-smrt-u-leskovcu-strsljen-ubio-zenu-na-terasi
 10. Lako je tebi da govoriš "ne vrišti i ne mlataraj rukama budalasto" kad ja jednostavno vidim da one IDU za mnom po dvorištu,bukvalno me jure...A tek kad stršljen počne da me juri svud po dvorištu (i to onako nepogrešivo precizno,kao da cilja upravo mene),e tek onda dam nogama "po gasu" i krenem u jurišanje po dvorištu punom brzinom,a sve to ne bih li spasla živu glavu od tih ogromnih,crnih napasti
 11. Drago mi je,brate...Zbog toga i jesmo tu,da bismo pomogli jedni drugima
 12. Valjda ti je jasno da ćeš najvalidniji i najpouzdaniji odgovor na ovo pitanje,Koba,dobiti ukoliko odeš na pregled kod svog doktora i detaljno mu opišeš kako izgleda povratak tvojih depresivnih simptoma...Jer informacije koje bi eventualno mogao da dobiješ putem ovog topika u suštini ti ništa ne znače kada su ovakve stvari u pitanju. P.S. Ako ti to išta znači (makar ovako,na informativnom planu),meni lično je Seroxat dva puta gubio dejstvo,i oba puta smo ja i moj doktor uspeli da se to dejstvo povrati... Prvi put je to bilo tako što smo povećali dozu sa 20 na 30 mg Seroxata,a drugi put tako što se je doktor dosetio da količinu Seroxata koju dnevno popijem (tj.tih 30 mg) treba drugačije raspodeliti u toku dana nego što sam ja u to vreme imala običaj da radim (a sve to ne bi li dejstvo ovog leka dostiglo svoj maksimum)...Prema tome,prebacivanje na novi antidepresiv nije uvek prva alternativa koje bi se trebao "uhvatiti" (a da pre toga ne ispitaš sve mogućnosti koje ti nudi AD za koji znaš da ti je u početku bio od pomoći).
 13. Znaš kako,postoji ono što je negativno i ono što je "negativno"... Drugim rečima,sve ono što je u društvenom smislu "negativno",ne mora da znači da je negativno i u smislu duševnog zdravlja...Prostije rečeno,to "negativno" koje se iz tebe ispoljava-negativno je samo u konvencionalnom smislu te reči,ali je u psihološkom smislu vrlo verovatno sasvim suprotno od toga Kada lekovi dezinhibiraju naše agresivne impulse,to uopšte ne znači da su oni "stvorili problem",već znači samo to da su pomogli da već postojeći problem "izroni na površinu",te tako postane vidljiv i konačno prestane da se sakriva od tuđih (a neretko i naših sopstvenih) očiju...U prevodu-sve i kada ti ne bi uzimala nikakve lekove,ista ta agresija bi svakako i dalje bila prisutna u tebi,jedino što bi egzistirala na neki drugi (duboko potisnuti) način,stvarajući ti i dalje raznorazne tegobe (samo što bi u ovom slučaju te tegobe bile sasvim drugačije vrste-i to možda čak i daleko gore-nego što su to ove sa kojima se trenutno suočavaš).
×
×
 • Create New...