Jump to content
Depresija Forum

blackadder

Global moderator
 • Content Count

  5,387
 • Joined

 • Days Won

  25

blackadder last won the day on September 18

blackadder had the most liked content!

Community Reputation

3,540 Excellent

About blackadder

 • Rank
  zmija jezičara (grammar mod)

Profile Information

 • Interests
  Ne'am.

Recent Profile Visitors

6,749 profile views
 1. Nemoj neko da je potpao pod moj gnev slučajno.

  1. Show previous comments  3 more
  2. blackadder

   blackadder

   Nemojmo ovde,na mom statusu,nastavljati sporni topik.

   Biće otključan kada se malo smire uzavrele strasti i kada se rasplamsala forumaška krv malo ohladi.

  3. blackadder

   blackadder

   Kao što nam je svima već poznato,lični konflikti forumaša (a koji su svoj začetak imali izvan ovog mesta) ovde se nikada ne bi trebali prenositi i razvlačiti po topicima.

   To je nešto što bi članovi trebalo da rešavaju isključivo između sebe,u vanforumskoj sredini.

  4. blackadder

   blackadder

   Ovom prilikom sa svog Status Update-a uklanjam sve postove koji potencijalno mogu da utiču na to da se današnji sukobi prodube i nastave u forumskoj sredini (a u iste svrhe i svoj Status Update zaključavam).

 2. Neretko na YT gledam kako buše i uništavaju one neke želatinozne smese (tzv."squishy")...
 3. To su samo neurotične ideje,ali ne i deluzije. Samo kada su deluzije u pitanju,tada možemo govoriti o prisustvu psihoze kod određenog pacijenta.
 4. Postoji više vrsta depresije...Kod nekih su prisutne nihilističke sumanute ideje,dok kod drugih nisu.
 5. P.S. Ovaj lik ima čitav YT kanal i totalno je vrh: https://m.youtube.com/channel/UCTpJFBaiw2gQyXa0UovMoFw/videos
 6. Da li su vaši roditelji (bili) od onih koji imaju "turbulentan odnos" (tj.onaj u kome psovke i uvrede pljušte sa svih strana),ili je-pak-njihov brak bio u granicama onog što se može smatrati skladnim i normalnim? Da se iste takve svađe ponove u vašem vlastitom braku (danas-sutra),da li biste se u njima postavili istovetno ili drugačije nego što je to bio slučaj sa vašim roditeljima? I da li uopšte postoji takvo nešto kao što je "skladan brak" (ili je to samo svojevrsni ideal,slično kao što bi bio nedostižan ideal i pojam "zdrava ličnost")?
 7. Razvila se je kad sam imala 10 godina...
 8. OMG... Zaista mi je žao što si prošla kroz takvo iskustvo,brate Lupus.
 9. Već duže vremena razmišljam o tome da otvorim ovaj topik,ali me je stid. Naime, Da li ikada imate osećaj kao da vas neke značajne ličnosti iz vaše prošlosti (a koje niti su u vašoj nesposrednoj fizičkoj blizini,niti su više uopšte prisutne u vašem životu) "nadgledaju",u smislu da sve vreme imate osećaj da će vas kazniti ili poniziti ako na neki način "omanete" u životu (a sa druge strane,istovremeno to i jedva čekaju)? To mogu biti učitelji iz detinjstva kojima imate želju da se iz petnih žila "nešto dokažete",profesori iz srednje škole,neki drugi značajni članovi rodbine i komšiluka itditd. Moj problem je zapravo u sledećem: 1. Kad god krenem u grad,gledam da uvek budem u dovoljnoj meri "konzervativno" (ne-provokativno) obučena,jer stalno razmišljam o tome da bi u svakom trenutku mogao odnekud da mi "iskoči" neki od srednjoškolskih profesora koji su za mene u ono vreme (a bogami i sada) bili "strah i trepet" (plus što su bili izrazito tradicionalni po svojim shvatanjima,da ne spominjem-i prepuni prezira prema ženskom polu)...Nisi im se smela pojaviti provokativno odevena na času ni da si Bog,a zamisli da me sad vide u nedovoljno konzervativnom izdanju u gradu?! No way. Dakle,kada ću (i kako ću,i da li ću ikada?!) shvatiti da nema više srednje škole,niti će je ikada više biti???!!!? Kada ću ja konačno shvatiti da sam se jednom za svagda oslobodila tog zla,i da mogu da idem kako god hoću u grad (a najradije bih gola išla,iako bi to bio poprilično gadan prizor za videti)... Ali you get my point. 2. Malopre smo govorili o situaciji za koju postoji određeni procenat verovatnoće da će se realno dogoditi...Ali evo i druge,još gore situacije: Čitam neki roman koji slabo razumem i za koji nemam dovoljno koncentracije...I sve vreme u glavi imam utisak da me jedan od tih profesora (koji je za mene bio posebno strašan) na neki način osuđuje što sam toliko glupa,ali i da mi se smeje (onako,sa prezirom i likujući) zbog toga što sam večito tako dekoncentrisana i nesrećna. Došlo je do tačke da samo što njega ne počnem da krivim za to! Mrzim ga,praktično,što ne mogu ni knjigu da pročitam kako dolikuje,gotovo kao da "znam" da je on svestan toga i da je upravo to i hteo...Najveća poniženja doživela sam upravo od tog profesora (iako je sve to bilo pre više od decenije). Imam utisak kao da sve vreme "iz prikrajka" iščekuje kada ću ja u svom životu nešto da zeznem,da zabrljam,a nekada se anksioznost poveća do te mere da počnem gotovo da mrzim tu osobu jer je baš mene našla sve vreme da "proganja" i maltretira! Da li se je i vama nekad nešto slično dešavalo u životu,i sa kojim sve osobama?
 10. Meni se je,recimo,ovaj tekst na datu temu poprilično svideo... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2652898/
 11. Da li postoji neko među korisnicima ovog Foruma ko bi znao da nam kaže da li neka slična SOS-linija za suicidalne bolesnike (ili,eventualno,neki online-chat) postoji i na teritoriji BIH? Za Hrvatsku sam videla da postoji i to više njih,ali za Bosnu i Hercegovinu uporno googlam,ali nema šanse da na pretraživaču hoće da mi "iskoči" makar jedan iole koristan link. Zahvaljujemo se unapred na svim sugestijama i preporukama
 12. blackadder

  Paranoja

  A to što su njegova dela s vremena na vreme "ogavna"...Eh,pa šta sad tu da se radi. Bojim se da se to velikim delom može pripisati jednostavnoj činjenici da je i sama ljudska psiha u mnogim svojim segmentima "ogavna" Prema tome,Frojd kao Frojd nije tu ništa kriv,ako malo bolje razmislimo.
×
×
 • Create New...