Jump to content
Depresija Forum

blackadder

Global moderator
 • Content Count

  5,295
 • Joined

 • Days Won

  18

blackadder last won the day on June 21

blackadder had the most liked content!

Community Reputation

3,449 Excellent

About blackadder

 • Rank
  zmija jezičara (grammar mod)

Profile Information

 • Interests
  Ne'am.

Recent Profile Visitors

6,140 profile views
 1. blackadder

  Socijalna fobija

  Verovala ili ne,meni ljudi kojih se u svom životu plašim (a ima ih,slobodno mogu reći,podosta) deluju nekako veličanstveno čak i u onim trenucima dok ih zamišljam-ne samo kako vrše nuždu,već i onda kada ih zamišljam kako imaju onu najgoru moguću dijareju. Čak i tada mi se nekako čini da bi bili sposobni da nađu način da u potpunosti očuvaju svoje lično dostojanstvo i samokontrolu...Evo,ne znam ni ja,stvarno.
 2. Ali Erik, Dozvoli mi da pretpostavim da je tvoja podsvest na neki način "predosetila" da tvoji roditelji počinju nepovratno da gube uticaj nad tobom i tvojim životom,ali da istovremeno postoji i "ono nešto" u istoj toj podsvesti što možda nije u stanju da podnese činjenicu da se to dešava (i onda ti možda nesvesno tražiš neku vrstu "zamenskog autoriteta" upravo u toj Crkvi i tim popovima)? Naravno,sve su ovo samo paušalne pretpostavke...
 3. Seroxat=Život

  1. Apoptosis

   Apoptosis

   Potpisujem!

  1. weirdo

   weirdo

   Već sam se pomirio sa 'večitim dečaštvom'. Prilično sam nesamostalna osoba.

 4. Svi mi imamo neke od momenata u životu kada nismo u potpunosti ispoštovali svoje roditelje. Isto tako,verujem da smo se svi mi nebrojeno puta do sada uplašili za to šta će biti sa njima ukoliko konačno jednom shvate da mi nismo isti kao oni (što ne znači da smo nužno "bolji",može biti i da smo "gori",da se razumemo)...Ali poenta je u tome da smo drugačiji i da svojim životnim izborima nećemo uvek ispoštovati ono što su nam oni predodredili. Međutim,šta raditi i kako se postaviti u onim trenucima kada pojedini naši životni izbori počnu da doslovce fizički ugrožavaju zdravlje i/ili život naših roditelja,iliti-ukoliko primetimo da je njihovo fizičko i mentalno zdravlje isuviše krhko da bi bili u stanju da podnesu da sad mi odjednom hoćemo da postanemo tamo nekakve "ličnosti za sebe" (i kojekakve tričarije tog tipa)? Šta ako su oni navikli na to da smo mi (i-u njihovim glavama-da ćemo zauvek biti) nerazdvojni deo njih i obratno,te da-ukoliko bi se okolnosti u jednom trenutku preokrenule,njihova duša drugačije od toga jednostavno ne bi podnela? I sve u svemu,da li je uopšte moguće "oterati roditelja u grob" (ukoliko to nije nasilnim prouzrokovanjem smrti,naravno...Takve situacije izuzimamo). Osećajte se slobodnima da iskažete svoje mišljenje
 5. Daj da čujem iskustva vas koji ste uzimali Eftil R i Lyricu istovremeno (pod uslovom da to dvoje uopšte i sme istovremeno da se uzima)?:huh2:

  Pod "iskustva" mislim-kolike su bile doze,kakve su bile eventualne interakcije,itditd...

 6. Zapravo,najverovatnije bih pomislila: "Ovo je neki bolid koji ni ne zaslužuje da mu bude drugačije nego ovako"
 7. Do te mere mrzim sebe da imam utisak da sam do sada već sva postala crna i trula iznutra...Mrzim sebe,svoj život i svoju "ličnost" takoreći do kostiju,do same srži kostiju,pa čak i dalje od toga (ako je to uopšte moguće,a u mom slučaju očigledno da jeste). Ako me nekim slučajem budu rezali i kasapili u mrtvačnici onda kada jednog dana konačno riknem,imam utisak da će iznutra pronaći da je sve već odavno postalo potpuno crno,ugljenisano,satrulo,unakaženo i oglodano.
 8. Da li vam se je ikada dešavalo da vam psihijatar koji vas duže vremena "zna" preporučuje određenu terapijsku dozu (ili određenu vrstu terapije),dok vam "ono nešto" u vama govori da on možda ipak greši (bez obzira na to što vas "zna")? Kako postupate u onim situacijama kada dođete u svojevrstan konflikt sa vašim psihijatrom po pitanju terapije (s obzirom da je on ipak edukovano lice koje se razume u psihopatologiju,te stoga jasno ume-ili bi barem trebalo da ume-da proceni u kakvom se stanju nalazi pacijent kojeg ima pred sobom)? Ukratko: Po vašem mišljenju,koliko toga u vezi vašeg stanja psihijatrima uspeva da "promakne" ispod radara,a koliko toga su u stanju da (ako treba i "između redova") ispravno pročitaju (a kasnije i "pretoče" u odgovarajuću terapijsku kombinaciju)?
 9. MATORI BORDERLAJNER I MRCINA ZLOKOBNA Jednom rečju-idealan tata
 10. Ja imam idiota/depresivca/kompleksaša ("3 u 1",što bi se reklo)...Što je najveća ironija,ja ti u suštini i nisam tako loše prošla u odnosu na to kako su prošli pojedini.
 11. Dajte mi neku ideju koji bih naredni topik mogla da "grammar-modujem"...

  1. blackadder

   blackadder

   Neki koji je,po vašem mišljenju,koliko-toliko relevantan za Forum.

  2. paradis

   paradis

   O samoubistvu (krizna stanja)

  3. blackadder

   blackadder

   Auh,koliki je to topik,j*bem li ga...:unsure: No dobro,stoji da je svakako jedan od relevantnijih na ovom web-siteu.

 12. Šta je od "benzosa" najbolje za akutne napade agresije,besa i mržnje?

  (Sasvim ozbiljno pitam,ni najmanje se ne zezam.)

  1. Show previous comments  5 more
  2. lupus

   lupus

   aha, ja sam pročitala šta osim benzosa. jeste  rivotril je

    

  3. blackadder

   blackadder

   Hvala vam,narode moj :heart:Ko zna šta bi do sada sa mnom bilo bez vas,verovatno bih samo legla na pod i najjednostavnije crkla. I zato:

   :683193:

  4. Fenix.

   Fenix.

   Zalasta, onzapin. Odlican za agresiju

    

×
×
 • Create New...