Jump to content
Depresija Forum

blackadder

Global moderator
 • Content Count

  5,213
 • Joined

 • Days Won

  14

blackadder last won the day on March 18

blackadder had the most liked content!

Community Reputation

3,379 Excellent

About blackadder

 • Rank
  zmija jezičara (grammar mod)

Profile Information

 • Interests
  Ne'am.

Recent Profile Visitors

5,761 profile views
 1. https://digest.bps.org.uk/2019/03/18/first-study-to-explore-what-its-like-to-live-with-avoidant-personality-disorder-safe-when-alone-yet-lost-in-their-aloneness/
 2. Prodeluj,prodeluj,Bromazepam,najdraži prijatelju moj!!...

 3. Evo i jednog sajta koji služi za pokretanje peticija na raznorazne aktuelne teme,pa ko zna-možda i to može da bude od neke koristi: https://www.care2.com
 4. Ima li neka peticija ili nešto,gde se skupljaju kolektivni potpisi?... Ili barem neka zvanična FB grupa koja je oformljena baš u to ime?
 5. Kad god meni lično nešto treba,obratim se mejlom na ovaj sajt gde svakodnevno (ako to tako može da se kaže) "ordinira" dr.Ljubomir Hotujac...Odgovore na pitanja šalje mejlom u relativno kratkom roku,obično za manje od 24 sata. https://www.plivazdravlje.hr/prirucnik-bolesti?plivahealth[chStartLetter]=š#cbtop (samo odeš na sajt,odabreš kategoriju "Bolesti nervnog sistema" i pitaš sve ono što te interesuje). Ukoliko već on sam nije slobodan za pružanje usluga koje su tebi neophodne,onda sasvim sigurno može imati preporuku za nekog drugog doktora koji bi bio u dovoljnoj meri adekvatan za tvoju vrstu problema. P.S. Na Netu se može naći i njegova e-mail adresa,pa ko zna-možda ti odatle odgovor bude još i brže stigao: hotujac@yahoo.com
 6. Svi su adolescenti pomalo neurotični...Ali proprati ti to,Ruzzo,ipak,da ne bi sve to prešlo neku razumnu granicu,ako me razumeš... Hoću reći,ne treba deci sada ići "niz dlaku" samo zbog toga što se nalaze u tom nekom osetljivijem periodu svog života,nego neka već sada pomalo počnu da razvijaju svest o tome da će jednog dana jednostavno morati da se suoče sa nekim neminovnostima života,ma koliko na momente bilo lepo samo leći u krevet i fantazirati o tome kako realnost koja nas okružuje nije ovakva kakva svi vidimo (ili-kada je konkretno adolescentni uzrast u pitanju-nejasno predosećamo) da jeste... Prema tome,realnost im treba uvoditi malo-pomalo i osnaživati ih da što pre dođu u kontakt sa istom...U prevodu-isteruj ti njih fino iz tih kreveta kako znaš i umeš,to bi ti ukratko bilo neko moje iskreno mišljenje Ipak će oni samo jednom u životu imati 17 godina i vreme je da polako počnu da postaju svesni toga.
 7. Da li verujete u izreku: "Samo onda ukoliko sebe postaviš na prvo mesto,možeš biti od koristi i drugima?" Koliko često ovu izreku primenjujete u svom svakodnevnom životu?
 8. Koliko vremena je,Joed,u tvom slučaju bilo proteklo od pojave prvih psihotičnih simptoma pa do tvoje posete psihijatru povodom istih? (just curious)... U svakom slučaju je više dobro nego što može da bude loše-ako ništa drugo,a onda iz razloga što u takvom slučaju okolina ima makar neki uvid u to šta se dešava u glavi obolele osobe (te je samim tim lakše doći i do zaključka o tome o kojoj prirodi duševnog poremećaja se tu zapravo radi)...Prema tome,sa aspekta preciznog i blagovremenog dijagnostikovanja-nikako ne možemo reći da je takvo nešto samo po sebi loše. Međutim,kada osoba naglas iznosi svoje sumanutosti,to-nažalost-ne mora nužno da podrazumeva i svest te osobe o nerealnoj prirodi istih.
 9. Nadam se da ova trenutna "suša" u pogledu prisustva članova na Forumu nije nastala zbog mene (s obzirom da faktički ne komuniciram sa 80% forumaša)...Ali da odmah razjasnimo da nema nikakve potrebe da se po tom pitanju od bilo čega plašite: Ja sam ovde samo i isključivo "grammar mod."

  Prema tome,feel free kao da uopšte i nisam tu ;) 

  1. Show previous comments  7 more
  2. lightning

   lightning

   Ejj, neam pojma, ova izjava mi vrišti za pažnjom, IMO..

   Oprosti, ne moramo da diskutujemo o tome..

   stars

  3. paradis

   paradis

   Ja se pitam kako je došlo do suše...:wacko:

  4. Dreamcatcher

   Dreamcatcher

   Zetva lol 

 10. Fascinantno koliko je ovo mudro rečeno... http://www.novipocetak.com/zivot/zivot-umor/

×
×
 • Create New...