Jump to content
Depresija Forum

Faultier

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Neutral

About Faultier

 • Rank
  Napredni član

Recent Profile Visitors

404 profile views
 1. Pokušao sam da kupim ovo u apoteci i takve neprijatnosti sam doživeo... Kao da hoću ne znam kakvu drogu da kupim. Još nisam naišao na psihijatra koji bi mi ga prepisao (glavu dajem da ga uopšte nisi ni prepisivali nikom - toliko mogu da provalim njihovu reakciju na moje pitanje da mi ga prepišu!)
 2. Nikada nisu delovali ... Posle toliko godina shvatam. Tu i tamo nešto kao ublaže.. uz takve propratne efekte da ti se smuči život...ali da reše problem ne... (kod mene)
 3. na 37,5 mg sam... koncentracija nula... ne smem da ukidam skroz jer onda postajem razdražljiv i plačljiv... vratio bih se na anafranil... ali još uvek ne mogu do psihijatra..
 4. Probao sam ja sve to... ne pomaže... Ne vidim što bi problem bio da probam i Wellbutrin, pio bih ga kako se preporučuje... nije mi lako da sve ovo odradim, ali nemam izbora...
 5. Sve sam probao.. Čitao mnogo o ovom leku, i pričao sa ljudima iz USA-a koji su ga koristiti za ADD. Evo sad falsifikujem izvštaj lekara da bi mi u apoteci prodali. Ili ovo ili da se ubijem.
 6. ne... pušenje sam ostavio pre 10 godina bez problem...
 7. Jesam čitao... i svestan svega...ali nemam izbora ... ako mi još to ne pomogne.. ne znam šta ću više...
 8. MIslim da mi je pukao film... Još nisam uspeo da pronađem psihijatra koji je voljan da mi prepiše ovaj lek. Pokušaću od apoteke do apoteke da ga kupim bez recepta i izveštaja...
 9. 150 mg dnevno i dalje nisam ok Plašim se da povećavam dalje. Psihajatri i dalje ne primaju pacijente...
 10. Mene ova evrovizijska pesma uvek tako opusti... Optuživali su je da je plagijat.... Ali koga briga... meni je tako opuštajuća.... samo da je duža...
 11. Moguće da je pomešala sa Velafax-om (on je u tabletama, proizvodi ga Actavis; u apoteci su mi njega dali mada mi je prepisan Galenikin Venlax... tek kad sam došao kući sam provalio da je ovaj u pakovanju od 28 tableta... ) Na poslednjoj kontroli pre ovog vanrednog stanja mi je objasnila kako da povećam dozu... Najpre 4 dana u podne drugu kapsulu (sada tabletu, mada ovaj nije sa produženim oslobađanjem?!)pa onda po dve odjednom. Sad pijem tri odjednom. Znači ovo vandredno stanje je tako mučno za sve ostale pacijente. Ukinuli su i međugradski prevoz, a neke lekove ne mogu u svom mestu da nabavim... skoro sam platio taksi 20 evra da bih otišao do susednog većeg grada i podigao lekove. Jeza me hvata šta će biti ako tek totalno zatvore velike gradove ili ne daj bože ono 24h dnevno karantin. Kako ne mogu na kontrolu a nisam nešto bolje, planiram da ovaj Velafax povećavam do 150 mg (mada bih rado i preko toga)... pročitah negde "...vanlafaksin u sluĉaju primene manjih doza (75 mg dnevno) deluje kao SSRI dok se dvostruki mehanizam dejstva pojavljuje tek u sluĉaju korišćenja većih doza (iznad 150 mg dnevno). Pri većim dozama on inhibira i ponovno preuzimanje dopamina..." ali isto tako i "... Venlafaksin ima široki spektar neţeljenih efekata, priliĉno sliĉan profilu neţeljenih efekata TCA i SSRI. Venlafaksin može dovesti do povećanja krvnog pritiska u sluĉaju primene većih doza, a povezan je i sa većom incidencom simptoma koji se pojavljuju nakon prekida uzimanja terapije...." Za sada nema noćnog znojenja... Ono desi mi se nekad da se oznojim ali to je zbog grejanja. Znači takvu sam fobiju navukao od tog znojenja. Prethodna psihijatrica mi je uporno tvrdila da je od Zolofta da bih ja nakon prepiske ovde sa jednim članom koji mi je pomenuo da se tako znojio od Remirte pomisliio da je moguće da je od nje. Ali možda nikada ni neću saznati jer sam je pio zajedno sa Zoloftom.
 12. Prepisan mi je Bipodis za OKP još pre mesec dana, ali čitajući ovaj topic sam se isprepadao. Uz njega i Venlax koji pijem još uvek u dozi od 37,5... zbog toliko loših iskustva sa Zoloftom (derealizacija, mada je svakako najnepodnošljivije bilo ono noćno znojenje...sad mi se čini da je možda Remeron više bio zaslužan za to). Od danas krećem da povećavam Venlax na 75 mg i ako ne da poboljšanje što se tiče OKP-a, krenuću i sa Bipodisom. Bitno mi je da razgraničim na šta koji deluje.... i ako bude neželjenih efekata (kod mene ih uvek nažalost bude ) da otprilike znam koji je lek šta izazvao... Samo sam u jednom postu ovde pročitao da se prepisuje za OKP... i retko gde na netu..
 13. Piše u izveštaju baš taj Venlax... Pronašao sam negde u nekoj fijoci velahibin... on može da se deli... pitao za njega u apoteci, nemaju.. i ovaj Venlax nisu imali, morao sam da čekam da ga poruče... još se i doplaćuje ... 150 din po kutiji.. Izgleda je samo Zoloft bez učešća...
×
×
 • Create New...