Jump to content
Depresija Forum

Hyperdrive

Tech Admin
 • Content Count

  6,502
 • Joined

 • Days Won

  1

Hyperdrive last won the day on August 6

Hyperdrive had the most liked content!

Community Reputation

5,036 Excellent

1 Follower

About Hyperdrive

 • Rank
  lmao yeet

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

2,923 profile views
 1. Napraviš tri posta. Pročitaš tridesetak. Poruke ni nemaš snage da gledaš. Log off, mnogo smo sjebani. O_O

 2. Funkcionalna depresija može da bude na svakom nivou. Plus, tu su hormonska stanja sa simptomima depresije. Ovde ima ljudi koji idu na posao i brinu o deci sa istim nivoima depresije sa kakvim sam ja ležala u krevetu celo leto. To je individualno.
 3. Sa mnom nešto baš nije u redu. Nemam bukvalno nikakvu toleranciju. Noćas mi je bilo fizički loše, preterano sam zasladila sutlijaš i to valjda nije odgovaralo pankreasu. Nisam uspela da povratim jer mi to generalno nikad nije išlo, pa sam se najela slanog, sisala sam preliv sa stranih štapića da olakšam mučninu. Onda je bilo još gore. Taman kad sam bila blizu toga da zaspim, probudio me je SMS koji je izgledao kao da je poslat 7-8 sati ranije. Onda sam opsovala sve oko sebe, uzela jednu i po tabletu od 3 mg... ...sledeće što znam jeste da je i dalje mrak i da na TV-u ide dnevnik Radio televizije Vojvodina. U međuvremenu propušteni pozivi od petoro ljudi, građevinci ispod prozora ceo dan nešto brusili, ono vozilo sa četkama čistilo ulicu, mama pričala sa tetkom preko fiksnog ceo sat. Ništa od toga nisam čula, kao da sam bila mrtva. Ironija? Htela sam da se probudim u unapred određeno vreme.
 4. Hmmm...dokle god obožavam tvoje teme i savete, sad zaista moram da te pitam da li ideš na terapiju i gde. Verujem ti, ali biti bez terapije je agonija.
 5. Ja nisam znala da se C-PTSD uopšte i dijagnostikuje kod nas.
 6. Kakve su to vežbe? Ja sam oduvek mislila da je razlika jednostavna: jedno ima okidače, drugo nema. Hoću da nađem autora i da mu prilepim par vaspitnih, jer sam zbog ove logike 2017. provela kao biljka. Većina drugih autora se ne slaže sa ovim, ama nikako! Bullshit. A po prevodu sa crticama (stabilizer-i, STVARNO?) se vidi da je amaterski. Ponavljam, ova vrsta emotivne nestabilnosti zavisi od sredine, okidača itd. I kad je osoba iracionalna, svesna je sve vreme...ali ne može da prestane. Naravno, uvaliti ljudima odmah nešto teže, poput Eftila ili Karbapina. Rkeeeeeeeeeeeeeeeee, bratac! Ali jedno je ovde jasno: ako koristiš fluoksetin (Flunisan ili Flunirin u Sr, da odgovorim i na to pitanje) i nije ti ništa, onda svakako imaš samo borderlajn. Čuj, "samo". Ako neko ima zaista i samo borderline kao ja, on je alfa i omega. Volim ga i ne dam ga. Čitaj: postaješ zombi koji gubi ili kratkoročnu ili dugoročnu memoriju. Taj lek se ne može davati kao bombonica. Nije svaka manija kod bipolaraca psihotična. A kod borderlajna su epizode pseudopsihotične prirode, može da zavara. Još jedan razlog zašto ovakva narativa šteti celoj jednoj grupi ljudi. Uopšteno, mislim da ovo treba da bude posebna tema...pa ću je i odvojiti. Samo gde da je stavim...hmmm. EDIT: Odvojeno i sad nemaju sve moje replike smisla, jer se odnose samo na promašene dijagnoze.
 7. Doktori su 95% sigurni da moja majka ima ovo. To objašnjava mnogo toga.
 8. To što je rekla. Bromazepam koristim kad ne mogu da zaspim u pristojno vreme, kako bih izbegla da prespavam dnevno svetlo. No, posle 7-10 dana počnem da se ponašam kao maloumnica, ispadaju mi stvari iz ruku, balavim po jastucima, ne razumem jednostavne koncepte i sl. Takođe, diskusija o rekreacionoj upotrebi lekova je zabranjena.
 9. Hej, @aenimabinned, hvala ti što si ovo podelio s nama. Sad mi je jasno odakle svi tvoji strahovi i fiksacije.
 10. Da, na to sam mislila.
 11. Ako je osip ozbiljan, HITNO kod boljeg lekara! Ja to nisam imala, niti bilo kakvu drugu reakciju. Sada se sa 200 spuštam na 150, a od decembra ću sa 150 na 100 i ne primećujem ništa sem pospanosti. Sad, ona bi mogla da ima i veze sa vremenom.
 12. @Biljanam, prebacila sam ovaj post iz teme na kojoj je verovatno slučajno završio. Dokle god neko nešto krije, misli da drugi od njega nešto kriju, čuje glasove i neko vrišti u glavi - doktori moraju da reaguju kako reaguju. Ako se dobro sećam, kad ste u decembru 2017. došli na forum, spominjali ste vanzemaljce, tako da pretpostavljam da su oni to "nešto". Oprostite ako grešim.
 13. Hmmm...mislim da ovo objašnjava to što tvoj psiholog "ne voli dijagnoze". Jednostavno - tu ima još nečega. Ja sam pomislila da možda imaš kofeinske halucinacije sa antidepresivima na prazan stomak, jer se to meni dešavalo, ali ako nije tako...zanima me šta će reći lekar.
 14. S obzirom na to da se hranim kao najgora protuva i ostajem relativno mršava, mislila sam da to nije problem. No, trt, evo manjka energije - toliko toga hoću, a organizam njanjav. Rešila sam malo da pazim, koliko god mogu u okviru ovog našeg bednog budžeta Evo, sad sam isekla šest kockica mladog jastrebačkog sira, iscepkala šest parčeta nekakvog izgovora za pršutu i dodala tri masline sa bademom. I da, kupila sam jednu kocku sira i dvanaest maslina. Izgleda šašavo, ali deluje. Pogledaću i vredi li ona šoljica raznoraznih cherry, plum i pelat paradajzića za 120 dinara...
×
×
 • Create New...