Jump to content
Depresija Forum

Eveline

Members
 • Content Count

  292
 • Joined

Community Reputation

415 Good

About Eveline

 • Rank
  popcorn.gif
 1. Samo da vas pozdravim jer u zadnje vrijeme bas rijetko svratim, ako slucajno ne svratim na duze vrijeme zelim vam sve najbolje i da mi budete sretni. Volim vas. :)

 2. Samo da vas pozdravim jer u zadnje vrijeme bas rijetko svratim, ako slucajno ne svratim na duze vrijeme zelim vam sve najbolje i da mi budete sretni. Volim vas. :)

 3. Ljudi koji ozbiljno shvate onlajn test imaju ozbiljnih problema. Pravi test je onaj sa stvarnim ljudima u stvarnom okruzenju.
 4. Kad razmislimo moglo bi doci, samo sto mi ne posmatramo cjelokupnu planetu i sve u njoj vec blizi subjektivan krug i ono do cega nam je licno stalo. Zato sam spomenula selektivnu empatiju. Da nije selektivna ne bi nas bilo jer ne bi podnijeli kolicinu patnje na planeti koju ignorisemo.
 5. Ali zamislimo osobu koja osjeca stopostotnu empatiju prema svim bicima non stop. Vjerovatno bi dala sve sto ima od sebe, pa i organe sve dok joj vise nista ne ostane.
 6. Mene vise zanima zasto se simpatija jedva igdje spominje u odnosu na empatiju. Druga stvar, je li psihopate nauce povredjivati druge posmatrajuci njihove reakcije s obzirom da nemaju empatiju? Zar nisu oni koji su empaticni u stanju da vise povrijede druge emocionalno, uzimajuci u obzir da je razumiju i da su selektivni kada je ona u pitanju.
 7. Nisam jos spoznala sebe i svijet oko mene dovoljno. Ne znam sta ce biti kada se to desi, blize sam tome. Nekada nisam ni sigurna jesam li se promjenila ili prihvatam svoju pravu prirodu i izrazavam je slobodnije od kako sam opustenija.
 8. Kod mene je primjetno da nisam uvijek ukljucena ili se iskljucujem u drustvu. Onda idu komentari ali ja sam sebe prihvatila takvu i ne zamjeram ni sebi ni drugima. Medju ljudima moras bas biti stalno angazovan i jedan zalutali pogled je dovoljan da ti postavljaju pitanja.
 9. Povremeno, ali vidim bas danas se zalite pa mi je cudno.
 10. Ja bas danas imam glavobolju. Slucajnost?
 11. Invazija ADHD gremlina.

 12. Invazija ADHD gremlina.

 13. Kolicina seratonina na forumu je konacno dosegla optimalan nivo.

×
×
 • Create New...