Jump to content
Depresija Forum

Koba

Members
 • Content Count

  317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Koba last won the day on July 10

Koba had the most liked content!

Community Reputation

79 Neutral

About Koba

 • Rank
  MEGA-MASTER

Recent Profile Visitors

339 profile views
 1. I pored dva AD koja pijem, izbija anksioznost sa fizičkim tegobama plus imam rojeve misli, pa i crne misli, zbog čega imam potrebu da popijem Rivotril ujutru i Ksalol popodne. Dakle tu nešto ne valja. Zato sam prepolovio doze AD, jer nema svrhe piti toliko tableta kad mi više ne pomažu. Postepeno ću ići na smanjenje dok ne ukinem Calixtu i svedem Seroxat na 1 tbl. ujutru, a onda kad proradi ambulanta idem da tražim promenu leka. Takođe ću postepeno i anksiolitike da prepolovim, mada i ne pijem velike doze, po 0,5 mg. Koji li će mi AD dati pitam se...
 2. Ruzzo meni je Ksalol bio prvi anxiol i isto sam pio 3x1 od 0,5 i tako mi je prijao pio sam ga oko 4 meseca uz AD, posle su mi se desile neke strasne stvari i vise nije delovao taj drugi put, pa mi je dat Rivotril
 3. Skidaš po pola tablete (ili četvrtinu ako se mučuš sa polovinom) a razvučeš period da bi bilo što bezbolnije. Mislim da je pametnije skinuti prvo Rivotril pre ukidanja AD. Ako imaš tegobe vrv će ti zameniti, ja tražim sam da mi zameni primera radi. Ako nisi pila iz te grupe posle Seroxata se najčešće daje Elicea, Zoloft i Flunirin su slabiji, a ako si pila najčešće ide Anafranil, on je potentniji, mada da sam na tvom mestu ja bih tražio uz postojeći Seroxat dodatni AD tzv. augmentaciju, tu može da se doda npr. Calixta, ili mala doza AP, recimo Onzapin ili Risar. Probao sam sve benzodiazepine(prepisani) i najviše mi odgovara Riv.
 4. Samo da napišem slava onom naučniku čije sam ime zaboravio, potiče sa prostora Austro-Ugarske, kasnije K. SHS, koji je otkrio benzodiazepine. Večna mu slava i hvala.
 5. Nemoj ništa da predlažeš, pusti dr da odabere, samo podseti da ste razmatrali AP. Ako ne bude valjao lako će ga promeniti.
 6. Raspitaj mi se Ruzo kad budes mogla, ja sam već na kursu nemačkog, trebaće i vremena dok se ovo sa koronom ne sredi.
 7. Ej, kako je, nije te bilo odavno
 8. Pa ako ti nije dobro idi sutra kod dr zali se kod sestre da ti je loše, mada sad je korona mislim da rade samo na prijemnom za psihijatrijsko odeljenje, ne znam odakle si, kod mene bar ne rade ambulantno
 9. E, onda ne može Remirta, jer ćeš uvek sutradan imati nusefekte. Od benzosa dobar je i Nipam, za po potrebi upotrebu.
 10. Istraj sa Remirtom treba jedno dve nedelje da prođu dnevne nuspojave. Pijem je 2 godine 15 mg uveče i dalje me dobro uspavljuje. Uspavljuje i klorpromazin, njega daju babama i dedama za spavanje.
 11. O,5 mg me je zombiralo, spavalo mi ce po ceo dan, male doze deluju na serotoninske receptore, pa otklanja anx, alfa adrenergičke - što smanjuje pritisak pa te dodatno ukomira, i histaminske h1, što uzrokuje pospanost pa te sveukupno zombira. Ne deluje na dopaminske u tako malim dozama.
 12. Moraću da se vratim na Rispolept, ali ću probati sa četvrtinom prvo
 13. Hvala vam svima na podršci, ali jedini moguć put za mene je odlazak i nalaženje posla tamo, što će nadam se biti moguće jer sam zdravstveni radnik, ni o čemu drugom nema govora. Ovde sam iscrpeo sve mogućnosti, jedino se mogu zaposliti u prodavnici ili na strugari. O faxu nema govora, molim vas da vam ne objašnjavam zašto je tako, realne su okolnosti. Ja sam izgubio osobe koje su mi bile sve, i nikada više ja neću biti srećan, godine prolaze i duša mi je bolesna. Ja i dan danas plačem kao i prvog dana kad su otišli.
 14. Osećam se loše, imam crne misli, teškoće u svakodnevnom životu koje me polako uništavaju. Psihijatar me samo otaljava, kad sam čuo da kaže ono "moraš da se trgneš" shvatio sam da nema pojma o ovoj bolesti, pa makar imao ne znam koje škole. Ja sam depresivan, tužan i od te tuge me boli u grudima. Kljukam se sedativima koji ublažavaju tu bol donekle, a onda se žderem što ih pijem i što ne mogu da izdržim dan bez njih, i razmišljam koliko ću još da ih pijem, da li ceo život, a već ih dugo uzimam, propisane. Od antipsihotika za te misli mi je fizički teško, pio sam Rispolept 0,5mg, nokautirao me je bukvalno. Neću ga više uzimati, jednostavno ne mogu da izdržim to stanje. I tako, živim u beznađu, dan za danom, a svaki je gori od prethodnog. Ne znam dalje ni šta ću ni kako ću... Voleo bih da se nikad nisam ni rodio, i npr. kad vidim neko dete iz siromašne porodice bude mi mnogo teško, a znam da je takve dece puno. Moji su mi pružili koliko su najviše mogli, ali ja ne uspevam da se osamostalim već duže vreme, i to me dodatno jede. Učim strani jezik, a mislim šta će biti sa mnom tamo u tuđini, ne znam čemu da se nadam tamo i šta će sa mnom biti tamo. Ako ne uspem, vraćati se neću.
×
×
 • Create New...