Jump to content
Depresija Forum

Koba

Members
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Neutral

About Koba

 • Rank
  MASTER

Recent Profile Visitors

220 profile views
 1. Sedativi su depresori centr. nervnog sistema, otud kod nekog umanjuju efekte AD.
 2. Ne povećavaš ti dozu Seroxata, nego dr! Sa Seroxata se skida kad za to dođe vreme, takođe vrlo postepeno, (ako uopšte i dođe vreme za skidanje ;). Ja ga pijem 3,5 god, i piću ga doživotno ako treba.
 3. Pio Ksalol 0.5 3X1 4 meseca, posle je AD preuzeo svoje. Skidao sam se postepeno. Bilo je neprijatno, vrtoglavice i zvonjava u glavi, ali je lakše skidanje od skidanja sa Rivotrila, bar u mom slučaju. Da bi AD preuzeo anksiolitičko dejstvo, mora da se pije u dovoljno visokoj dozi, ja npr. pijem 50 mg.
 4. U liliju nisu imali lek koji mi je bio prepisan, imali su zamenu, ali nije htela da mi izda zamenu jer kaže mora baš taj koji piše, što naravno nije tačno, i nije po zakonu, ali nisam hteo da se ganjam sa njima. Inace imaju neku cudnu politiku, ne prodaju lekove na tablu npr. Moram da napišem da je jedan od vlasnika bivša direktorka Agencije za lekove, iz vremena vlasti G17+, pa mislite o tome.
 5. Najbolji SSRI, naročito kad je u pitanju anksiozna komponenta, kod mene ima izraženo i sedativno i anttiholinergičko dejstvo, što je kod mene poželjno jer sam imao izražene autonomne tegobe, jedino je povremena opstipacija malo problem, ali sve u svemu ok je. Mislim da je superiorniji čak i od klomipramina, Anafranila, kako po dejstvu tako i po profilu neželjenih efekata.
 6. Api, nadam se da ćeš biti dobro, koliko vidim u odnosu na neke pređašnje th, ovo je neki min th, racionalniji broj i vrste lekova.
 7. Studije pokazuju da AD nisu efikasniji od placeba kod blazih depresija, ne znam kakva je situacija kod negativnih simptoma psihoticnosti.
 8. Malo je 5 nedelja, treba nekoliko meseci da osetiš prave efekte Seroxata, treba biti uporan, naravno u početku posle nekoliko nedelja treba da se oseti makar neko poboljsanje inače se menja lek. U početku se obično daje neki od anksiolitika dok ne prodeluje AD, ja sam npr. pio Ksalol 3 puta na dan skoro 4 meseca.
 9. Intelektualac je visoko obrazovana individua, maksimalno ostvarena u svojoj oblasti - najcesce doktor nauka ili umetnik, koja je autonomna, slobodoumna, i obavezan cinilac je da je drustveno angazovana i da daje doprinos drustvu svojim delanjem. Profesor u srednjoj, lekar itd. ne mogu se svrstati u ovu kategoriju, jer nisu drustveno angazovani. Visoko obrazovanje je neophodan uslov, ali nije dovoljan. Tu se mogu svrstati npr. akademik Dusan Teodorovic, istoricar Branka Prpa, psiholog Zarko Trebjesanin itd.
 10. Lepo doskutujmo, nema potrebe za prepiranjem. Da se ispravim, ne da je logicno da se prvo pokusa da se poveca doza vec to pise u Nacionalnom vodicu za lecenje depresije.
 11. Mada je nekom dovoljno i 10 mg, zavisi od vrste i tezine bolesti, a ako nije logicno je da se prvo pokusa da se poveca doza pre nego sto se predje na drugi lek. U SAD-u ja mislim da postoje tablete od 10mg za terapiju nekih tegoba u menopauzi, hotflashes itd.
 12. 10 mg je u nas tzv. subklinicka doza
 13. Sto ne predjes na celu tabletu?
 14. Glicin kapsule/tabl imaju da se kupe tamo gde se prodaju suplementi za bodibilding. Glicin je inhibitorni neurotransmiter u nervnom sistemu. Folna kis i omega 3 masne kiseline pomazu kao dodatak postojecoj AD terapiji, dokazano.
 15. Kofein pojacava anksioznost, imaj to u vidu, i umanjuje efekte sedativa . Zato sam ja izbacio i kafu i koka kolu. Od suplemenata za nervni sistem za nase boljke su dobri folna kiselina, aminokiselina glicin i omega 3 masne kiseline.
×
×
 • Create New...