Jump to content
Depresija forum

Koba

Members
 • Content Count

  343
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Koba

 1. Koba

  Nesanica

  2 tbl od 2 mg + još pola?
 2. Ako ti ništa ne pomogne, razmisli da se vratiš na AD
 3. Klozapin+alkohol potencijalno smrtonosna kombinacija!
 4. F411 Seroxat 1/2+0+0,Calixta 0+0+1/2
 5. Poz Api, nadam se da si dobro.
 6. Ako brineš za budućnost, ne možeš da se skoncentrišeš, to je verovatno anksioznost, strepnja, a ostalo što si naveo ide uz nju, tzv. disocijativni simptomi koje imam i ja.
 7. Ja ne znam kako ga ljudi podnose, to su takvi grčevi i bolovi u stomaku da je to strašno. Jesi li pio možda gabapentin ili pregabalin?
 8. Meni nije hteo da je prepiše za GAD, kaže da stvara zavisnost. A benzodiazepini kao ne stvaraju...
 9. Ako nemaš psihičke tegobe, najbolje da se posavetuješ sa ginekologom da vidiš ako treba da proveriš hormone, nema za šta da te bude sramota, sasvim je moguće da je bio povišen prolaktin.
 10. Da li i depresija može da se svrsta u psihoze, obzirom na nihilističke sumanute ideje? O ovome sam razmišljao nakon što sam čuo da psiholog dr Mila Alečković depresiju naziva vrstom psihoze, a ipak je osoba od znanja, doktorirala je na Sorboni...
 11. Imaš lekara koji hoće da napišu tzv. uslužnu dg, da pacijent ne bi plaćao, a ima i onih koji neće jer ipak je to zvanični dokument i verovatno se plaše da unesu netačnu informaciju da ne bi bilo u budućnosti event. posledica po njih, treći pak neće da napišu da ne opterete pacijenta dijagnozom, sve zavisi od lekara
 12. Zato što ide na dg psihoze, manija i bipolarni, a verovatno iz razloga koji si naveo. Pitaj sledeći put, osim ako ti je bitno da ti u kartonu ne stoji neka od ovih gore dg.
 13. Bez brige, ta doza utiče samo na serotoninske i histaminske receptore, znači trebalo bi da utiče na dep. i anx, uveče bi trebalo da te uspava, a preko dana očekuj sedaciju. Takođe pojačava dejstvo Seroxata, tzv. augmentacija. Jesi li dobio uslužnu dg. ili moraš da kupiš? Srećno!
 14. I pored dva AD koja pijem, izbija anksioznost sa fizičkim tegobama plus imam rojeve misli, pa i crne misli, zbog čega imam potrebu da popijem Rivotril ujutru i Ksalol popodne. Dakle tu nešto ne valja. Zato sam prepolovio doze AD, jer nema svrhe piti toliko tableta kad mi više ne pomažu. Postepeno ću ići na smanjenje dok ne ukinem Calixtu i svedem Seroxat na 1 tbl. ujutru, a onda kad proradi ambulanta idem da tražim promenu leka. Takođe ću postepeno i anksiolitike da prepolovim, mada i ne pijem velike doze, po 0,5 mg. Koji li će mi AD dati pitam se...
 15. Ruzzo meni je Ksalol bio prvi anxiol i isto sam pio 3x1 od 0,5 i tako mi je prijao pio sam ga oko 4 meseca uz AD, posle su mi se desile neke strasne stvari i vise nije delovao taj drugi put, pa mi je dat Rivotril
 16. Skidaš po pola tablete (ili četvrtinu ako se mučuš sa polovinom) a razvučeš period da bi bilo što bezbolnije. Mislim da je pametnije skinuti prvo Rivotril pre ukidanja AD. Ako imaš tegobe vrv će ti zameniti, ja tražim sam da mi zameni primera radi. Ako nisi pila iz te grupe posle Seroxata se najčešće daje Elicea, Zoloft i Flunirin su slabiji, a ako si pila najčešće ide Anafranil, on je potentniji, mada da sam na tvom mestu ja bih tražio uz postojeći Seroxat dodatni AD tzv. augmentaciju, tu može da se doda npr. Calixta, ili mala doza AP, recimo Onzapin ili Risar. Probao sam sve benzodiazepine(prepisani) i najviše mi odgovara Riv.
 17. Samo da napišem slava onom naučniku čije sam ime zaboravio, potiče sa prostora Austro-Ugarske, kasnije K. SHS, koji je otkrio benzodiazepine. Večna mu slava i hvala.
 18. Nemoj ništa da predlažeš, pusti dr da odabere, samo podseti da ste razmatrali AP. Ako ne bude valjao lako će ga promeniti.
 19. Raspitaj mi se Ruzo kad budes mogla, ja sam već na kursu nemačkog, trebaće i vremena dok se ovo sa koronom ne sredi.
×
×
 • Create New...