Jump to content
Depresija Forum

Mia

Members
 • Content Count

  277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mia last won the day on August 9 2019

Mia had the most liked content!

Community Reputation

70 Neutral

About Mia

 • Rank
  MASTER

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  GJ357D

Recent Profile Visitors

292 profile views
 1. Bolovi u mišićima su "normalan proces" pri smanjivanju lekova i javljaju se zbog spazma mišića, vraćena mi je doza seroxata na 1/2 svaki dan uz objašnjenje da to nije strašno i da nije vreme da se mučim, sve mi se čini da ne znaju kako da me skinu sa ovog
 2. da probudim se noću i ne mogu da zaspim, pijem i rivotril ali ništa ne pomaže oko spavanja. Znam da su bolovi u početku ali sada ih nisam očekivala.
 3. Terapija Seroxatom promenjena evo već nedelju dana svaki drugi dan 1/2, sve me boli, svaka kost svaki mišić, stomak, čak i neko čudno krvarenje. Danas mi koleginica kaže šta ti je sa levim okom, pogledam levo oko uvučeno, manje nekako, više od desnog, taj problem nisam imala. U ponedeljak kontrola, vidim da psih smanjuje seroxat, da li će zameniti videćemo. Ja se ovako dobro osećam, nemam strahove, ne paničim, samo bolovi i kao da mi je neko vezao kamen. Sad šta je od ovog od seroxata a šta nije ne znam, u ponedeljak kontrola.
 4. Šta ko vozi da li vozi, ne interesuje me. Ja ne vozim zbog lekova, ne znam ni šta je vozio sveštenik kod koga sam bila, znam samo da me nije osuđivao ni za šta, da je bio strpljiv, objasnio mi sve što sam pitala. Otišla sam nakon početka terapije, kad sam skupila snagu, bila sam uplašena, odbačena, izbezumljena sa oproštajnim pismom u džepu, za koje nisam imala pojma zašto sam ga napisala i kada. Mislite da mi je palo na pamet koji auto vozi. Kao što nema čarobnog štapića kad prvi put popijemo lek, tako ga nije bilo ni ovde, kao što sam napisala to je proces u kome pokušavam da naučim da sastavim razbijene deliće ove moje duše.
 5. Evo zašto sam napisala da ne bih o detljima, @Erik je napisao deo odgovora "svako nosi svoj krst u ovom zivotu, ne mozemo ocekivati od crkve magicnu pomoc", nisam ništa znala o grehu, ispovedi. Meni je taj razgovor pomogao, sveštenik je video da sam uplašena, razočarana. Isto tako nema "instant pomoći" to je jedan proces, i sa dobrim i lošim u životu se nosiš, upravljaš, da je sve posledica mojih odluka, itd. Odluka da li ću piti lekove, potražiti pomoć itd. Mudar je bio taj sveštenik. Postoje teške stvari koje su me mučile šta je greh (a i to je odluka) da li sam nešto učinila loše prvo sebi a onda i drugima, eto to su ti detalji koji bole.
 6. Ja imam godinama teški nedostatak d3, da li je hipotireoza, hašimoto ili šta već uticalo, na terapiji sam već 10tak godina, endokrinolog mi je dao terapiju. Kontolišem D3 kao i kalcijum. Nije baš dobro kad se pretera, znam da imaju kalkulacije koliko sme dnevno, nedeljno, koliko odjednom, vigantol mi je najbolji do sada.
 7. Prvi put kad sam osetila strah, tada je bio realan strah imala sam jezive bolove zbog bakterijske infekcije i niko mi nije verovao, bila je atipična, otišla sam u dvorište crkve i nisam znala šta da radim. Sedela sam na klupi sa suzama gledala u vrata i pitala se šta sam ja to strašno uradila, da mi ljudi okrenu leđa, da mi niko ne veruje. Onda je utvrđeno da imam bakterijsku koja je skoro prešla u sepsu, urađeno šta je urađeno i tada sam dobila panične napade, shvatila sam da sam bila prepuštena sama sebi, da tzv dr koji nisu mogli da otkriju šta mi je pošalju me kod psihijatra, tada sam pala, nisam verovala nikome, odbijala da pijem lekove, nisam mogla da shvatim kako svet funkcioniše. Drugi put sam otišla ponovo u isto dvorište sela na klupu i gledala u ista vrata, samo ja nisam bila više ista, bojala sam se otkucaja srca svog i plakala. Istovremeno se bojala a i imala želju da razgovaram sa duhovnikom. Krenula sam sa terapijom kada nisam bila u stanju da pređem ulicu i kada je hospitalizacija bila izvesna. Nakon nekog vremena otišla sam kod duhovnika pričala sa njim, nisam znala šta ni kako, tražila sam odgovore, kako sam došla tu gde jesam, pokušavala da nađem nadu, da krenem i živim dalje. Ne mogu pričati o detaljima niti o tome da li mi je pomoglo, samo o toj potrebi koju sam osećala. Moj duhovnik je u sada penziji, imao je leti Covid.
 8. Telefonska kontrola F400 seroxat 1/2 svaki drugi dan rivotril 1/4 uveće + 1/4pp kontrola za 10 dana
 9. Nakon par nedelja povećane doze seroxata, smanjenje do 1/2, postepeno, imala sam nenormalne vrućine i znojenje, noćno znojenje, onda krenem da se rashlađujem i temp bude između 34 i 35. Pojavio se i osip na stomaku, plihovi, perutanje, crvenilo. kontrola za nedelju dana psih da vidi da li će menjati lek. Imala sam znojenje i pre, samo ne toliko. Čudno mi treća godina kako uzimam seroxat. Brzo me je podigao ali probleme nisam očekivala.
 10. Povećana doza seroxata, 3. godina
 11. Kontrola F400 i dalje Stanje zadovoljavajuće uz th seroxat 1/2 i 1/1 svaki drugi dan rivotril 3x1/4
 12. Zanimaju me iskustva skidanja sa Seroxata, da li ga menju nekim drugim AD, ili neka šema. Ne razmišljam da prestanem da ga uzimam, nego nekako mi izgleda da će posle dve godine da ga ukidaju ili povećavaju dozu pa informativno mada sam na terapiji i rivotrilom, videćemo šta će prvo, umesto rivotrila je pokušano i sa bromazepamom ne deluje, lorazepam takvo znojenje, vrućinu ne mogu da podnesem, ksanaks ne deluje. E sada nisam loše, malo smoreno, bez motivacije, i nekako mislim da je za promenu, mada moj doktor baš i ne menja često lekove.
 13. 2 godine, rivotril pokušala da mi ukine, spavanje problem glavobolje a onda eeg pokazao povišenu konvulzivnu spremnost, uz moje veliko negodovanje vratila ga u martu (prekinula u decembru prošle godine).
×
×
 • Create New...