Jump to content
Depresija Forum

Mia

Members
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mia last won the day on August 9 2019

Mia had the most liked content!

Community Reputation

36 Neutral

About Mia

 • Rank
  Još malo pa MASTER

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  GJ357D

Recent Profile Visitors

147 profile views
 1. Deluju i 10mg seroxata, ali nisam osećala delovanje izgleda zbog lorazepama i drugih benzodiazepina, sad koliko će držati dejstvo videćemo, godinu dana na 20mg pola godine na 10mg. Bilo mi čudno zašto mi preporučili Milgammu a pre toga B12, u okviru ove teme nadjoh i postove o oporavku nervnog sistema. Nisam uspela videti koliko je dugo terapija seroxat-om i da li je neko imao glavobolje ili mu je eventualno seroxat pomogao oko smanjenja glavobolja? Neurolog se nešto razmišlja da mi zbog neuroloških problema ponovo poveća seroxat ali čekamo MR pa ćemo videti. Nisam uspela naći temu ali me interesuje da li i u kojoj meri ovaj AD a i drugi mogu uticati na pojavu kasnije nekih drugih problema, lošeg pamćenja, koncentracija, demencija.
 2. Terapija Seroxata 1/2 +0 +0,oko 4 meseca, pre toga godinu dana 20mg, nisam se ugojila. Za mene dobar, jedino što u poslednje mislim da ne deluje, ne osećam se loše ali nije kao na početku terapije.
 3. Različito reagujemo na lekove. Nekoliko dana lorezapama ne osećam ništa, nemam koncentraciju, depersonalizacija, ne znam gde sam, šta sam, ko sam. A posla preko glave. Ne mogu da spavam i dalje, konsultovaću se sa doktorom, možda smanji
 4. verovatno je i zato ranije zakazana kontrola, ako ne bude išlo ponovo rivotril ili nešto drugo, ...Inače izbegavam da povećavam doze probaću da sledeće nedelje smanjim ali se sada malo bojim da ne doživim opet napad panike
 5. Uključen mi je lorazepam 2,5 1/2 +0 +1/2. Čitajući iskustva baš sam zabrinuta, dijagnoza F400, panika, prestanak uzimanja ovog leka koliko vidim može da izazove paniku . Pijem ga par dana, sledeća kontrola sredinom januara.
 6. @Macak ako je tačno meni je dosta receptora uništeno. Ovo je prvi lek koji sam dobila sa AD, mislim da mi je on pojačao paniku, i izazvao panični napad, nakon čega sam dobila rivotril. Kad sam se skidala sa rivotrila dobila xanax ponovo i do pre neki dan, 0,5 1/2+0+1 U jednom trenutku čak sam imala takvo rasterećene u glavi, nestala magla, ošamućenost da bi se kasnije vratilo. Koji su faktori uticali na to ne znam ali posle toga, nisam mogla da povežem misli i govor, koncentracija nikakva, jezik zapliće, imala sam utisak da mi se i glavobolja i mučnina pojačava od njega. Crne rupe, ne znam gde sam ni koji je dan itd
 7. Ovo je ono što mi najviše smeta, ne shvataju da samo naziv lifecoach ne nosi sa sobom znanje, nego obrnuto. Na žalost ja nisam imala ni potrebne rodeteljske savete, a verujem da će nam više pomoći onaj ko nas poznaje i ljude, okruženje. Ne volim savete "u moje vreme je bilo tako i tako ...."
 8. I dalje stanje nepromenjeno, ispitivanja u toku F400 i G448 Seroxat 1/2+0+0 Lorazepam 2,5 1/2+0+1/2 inekcije OHB12 svaki III dan
 9. Imam taj problem, nestabilnosti, hodam i ako malo se okrenem ili iz nekog nepoznatog razloga gubim ravnotežu i počinjem da padam. Pokušala sam neorologu da objasnim, da nemam vrtoglavicu ali je on to ipak nazvao vrtoglavicom.
 10. Mislila sam se da li da napišem moja iskustva sa psihoterapije. Nisam našla ni odgovarajućeg psihoteraputa ni tehniku,vrstu psihoterapije.Probala sam sa BKT, vodila dnevnik, itd, nije išlo, mesec dana trajalo. Drugi mesec odem na telesnu ili već kako se zove i to nije uspelo. Ne mogu da meditiram, ne razumem. Onda shvatim, sve tehnike u kojima treba da analiziram samo produbljuju moje stanje i prave ga gorim. Zaključak je da mene ne treba pustiti da razmišljam ili da još nisam spremna da izvučem iz mene događaje, suočim se i stavim gde im je mesto. Po savetu psihijatra da ne ulazim previše u analize to i ne radim. Tragam i dalje, verovatno ću probati ponovo za neko vreme.
 11. Dg F400 Seroxat 1/2+0+0 Ksalol 0.5 po potrebi G448 EEG - povišena konvulzivna spremnost Zakazan MRA i NMR za nekoliko meseci Kontrola kod psihijatra sledeće nedelje
 12. Kontrola Dg F400 Stanje promenljivo Th: Seroxat 1/2+1/2+0 Ksalol: 0,5mg 3x1 Kontrola zbog napada panike. Višednevne glavobolje, vrtoglavice, mučnine, sutra krvna slika, pa onda ponovo neurolog.
 13. Nakon rivotrila, th bromazepam, 1,5mm uveče i 1pp. U početku je bilo gadno, navikla sam na rivotril ali više nije delovao. Bromazepam mi u početku izazivao agresivnost i nervozu. Sada sam ošamućena, slaba koncentracija, pamćenje, manje sam nervozna zato što me nekako umrtvi. Ne odgovara mi ali verovatno ostaje do naredne kontrole. Ne bih želela ponovo rivotril, pila sam ga godinu dana i jedva sam se uspela da se skinem sa njega, rivotril me podigne, nisam bila "umrtvljena" i ošamućena .Pre nekog vremena dr probala lorazepam i ksalol ali sam bila nervozna, agresivna od njih iako ih nisam ranije koristila. Nisam sva svoja od bromazepama već mesec dana kako ga koristim.
 14. Ponekad se noću probudim i ne znam gde sam, oko mene tama, napad panike zato što ne znam gde sam, to traje od 5 - 15 min, nakon toga nastavim da spavam, do ujutru zaboravim, što kraće traje to više puta zaboravim na taj panični napad, i ujutru kao da se ništa nije dogodilo. Nekad se setim toga u toku dana ali nema uticaja na ostale aktivnosti.
 15. Pre godinu dana nisam mogla sama. Imala sam napade panike, da će mi se nešto desiti, da mi niko neće/ne želi pomoći, strah od smrti, da će mi pozliti na javnom mestu itd. Nakon uvođenja terapije nekih 8 meseci, povremeno su se vraćali napadi panike, u manjem obliku, naročito je bilo strašno nakon prvog pokušaja skidanja sa rivotrila u martu, prelazak na xalol/ksanaks mi je izazvao takav napad bila sam na poslu, odjurila sa posla prvo kući pa onda hitno zvala lekara. Sada sam bolje , radim stvari koje se ranije nisam usuđivala, uvek sam tražila neke razloge i opravdanja da ne izlazim, šta ako se nešto desi itd. Sada više to ne radim, izlazim sama, putujem sama, pozitivnija sam, više se družim. Ovo je drugi pokušaj dr da mi zameni rivotril, smanjivala sam ga postepeno do 2x1/8 i danas se dr odlučila za bromazepam. Najavila mi je praćenje još nekih simptoma i stanja.
×
×
 • Create New...