Jump to content
Depresija Forum

Mia

Members
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mia last won the day on August 9 2019

Mia had the most liked content!

Community Reputation

66 Neutral

About Mia

 • Rank
  MASTER

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  GJ357D

Recent Profile Visitors

238 profile views
 1. Zanimaju me iskustva skidanja sa Seroxata, da li ga menju nekim drugim AD, ili neka šema. Ne razmišljam da prestanem da ga uzimam, nego nekako mi izgleda da će posle dve godine da ga ukidaju ili povećavaju dozu pa informativno mada sam na terapiji i rivotrilom, videćemo šta će prvo, umesto rivotrila je pokušano i sa bromazepamom ne deluje, lorazepam takvo znojenje, vrućinu ne mogu da podnesem, ksanaks ne deluje. E sada nisam loše, malo smoreno, bez motivacije, i nekako mislim da je za promenu, mada moj doktor baš i ne menja često lekove.
 2. 2 godine, rivotril pokušala da mi ukine, spavanje problem glavobolje a onda eeg pokazao povišenu konvulzivnu spremnost, uz moje veliko negodovanje vratila ga u martu (prekinula u decembru prošle godine).
 3. Mia

  Sigurnost

  Sigurnost nalazim u sebi. Radim nisu veliki prihodi, kad naiđu honorarni poslovi prihvatam, odradim, i novac je sigurnost ali to sve može nestati. NIsam navikla da sigurnost očekujem od drugih, sve je u meni i zavisi od mene.
 4. Neko vreme, vidim kako nešto ili proleti ili pretrči u nekom delu prostorije. Prvi put se desilo krajem decembra, početkom januara da sam bila ubeđena da je prošao miš, naravno nije bilo. Otišla sam kod očnog sve u redu sa očima, mala korekcija sočiva, kod neurologa, snimanje glave nisam uradila zato što nisu radili zbog korone, glavobolje, mučnine, pritisak kamena na grudima ali i dalje vidim da nešto proleti uvek u uglu vidnog polja. Ne mogu da objasnim kako izgleda nije senka, nekad ptica, slepi miš ali toga nema. Ove simptome nisam imala pre napada panike. Mislila sam desilo se jednom i nisam pričala o ovome na kontroli.
 5. Ne pričam o svojim planovima, mišljenima roditeljima. Stari, bolesni u nekom svom svetu davno prošlom u kome se ja ne snalazim, otac ne zna za moje zdrastvene probleme, majka da, ali ih ne razume. Zavise od mene toga su svesni i onda počinje nametanje njihovih stavova i razmišljanja ponekad sebičnih (mislim da ne razmišljaju da ono što je dobro za njih nije nužno dobro i za druge), tako da je moje ćutanje neminovno. Jesu moji roditelji ali kad pogledam naše živote i sve kroz šta smo prošli, više sam ja bila "roditelj" njima
 6. Ja pijem Seroxat jedan dan 1x20, drugi dan 1/2 i tako redom. Nisam primetila neka pogoršanja, nekad i zaboravim da uzmem lek, ali kada popijem ovaj od 20 stomak me boli, tako da sam ga podelila na 2x1/2. Ne znam zašto ali želudac krene da se grči iako vodim računa posle jela. Videću neku kontrolu uskoro, da li će krenuti smanjivanje ili zameniti uglavnom za ovo zašta je uključen F400 uspešan za sada
 7. Povećana mi je terapija seroxatom na 20mg jednom dnevno, 10 tak dana, a zatim 1/2 i 1 naizmenično, koji osećaj u želucu, težina, mučnina. Prispava mi se nakon što ga popijem. A lice puno akni, nisam ih imala nikad, peku, bole, ostaju ožiljci, ali dobro proći će, sada mi je bolje, pre povećane terapije čini mi se gubio dejstvo. Ono što je najvažnije nemam strahove, napade panike, fobije. Nekako mi je svejedno, dajem sve od sebe pa kako bude. Ne muči me osećaj krivice, bila sam jedno vreme depresivna i to se sredilo. Neobično mi je što ne mogu da plačem, nikako. Nekako teže rasuđujem, nikako da povežem tu liniju stara ja i nova ja. Različiti lekovi, problemi i ljudi, ne deluje uvek isto kod svih, koliko vidim i kod iste osobe lek ne mora da delje na isti način.
 8. I dalje F400, Seroxat 20 1+0+0 Rivotril 3x1/4 i 1/4 po potrebi
 9. Mia

  Miorelaksant

  Pre 10-tak godina godina fizijatar mi je dao tetrazepam, on je povučen iz proizvodnje i prodaje imao je neke teške posledice a kasnije od neurologa sa dobila mydocalm ali njega nešto nisam podnosila najbolje, uznemiri me
 10. Eto a dr se uvek iznenadi zašto mi je pritisak 90/60-55 a puls oko 60, a on mi dao Seroxat.
 11. Interesuje me koliko vam je najduže trajala terapija seroxatom. Da li je neko imao pojavu pojačanog znojenja posle godinu nekog vremena seroxatom? Kako to izgleda? Već nekoliko meseci imam znojenje ali poslednjih par nedelja je konstantno, neizdrživo, pojavio se i nizak pristisak, nizak puls i temperatura ispod 36. Možda nije od seroxata ali imam utisak da se problemi razvijaju sat vremena nakon što popijem lek.
 12. Ne mogu da plačem, niti da se smejem, ne mogu da kažem da nisam svesna šta se dešava oko mene, jesam ali kao da to prolazi pored mene, ne bunim se, sve je bolje od napada panike. Poslednju izliv mržnje prema sebi bio je zbog najvećeg napada panike pre par godina, tada sam proklinjala dan kada sam se rodila, mržnju zamenilo kajanje a onda mi je postalo svejedno
×
×
 • Create New...