Jump to content
Depresija forum

Mia

Members
 • Content Count

  288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mia last won the day on August 9 2019

Mia had the most liked content!

Community Reputation

74 Neutral

About Mia

 • Rank
  MASTER

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  GJ357D

Recent Profile Visitors

359 profile views
 1. Čitam intervju virusologa dr Šeklera i priča o proupsnicama, ima li neko pojma kako to izgleda? Navodno u nekim državama EU ih ima
 2. I dalje stanje dobro, seroxat 1/2 svaki drugi dan i rivotril 1/4 ujutru. Prelazak na seroxat svaki drugi dan i rivotril umesto uveče ujutru, užas. Nesanica 5-6 dana, anksioznost, ružne misli, dat mi je Sanval 5mg za nesanicu ali izazvao mi je ubrzan rad srca 130/min gušila se pa sam prestala da ga uzimam. Dobro je što sam par puta ujutru zaboravila Rivotril i nije bilo strašno. Bistrije mi je u glavi i uporna sam. Ako krene kako ne treba mogu me vratiti na prethodne doze ali želim da probam sa što manjom dozom i kasnije bez lekova, naravno uz konsultaciju i odobrenje lekara. Za par nedelja kontrola
 3. Moratorijum na treću dozu je valjda da bi i siromašne zemlje primile bar jednu dozu. I SZO ne preporučuju mešanje. Naši lekari jesu kontradiktorni, jedna grupa lekara kaže sačekati, druga grupa odmah krenuti sa trećom, jedni za mešanje, drugi ne, itd. Jedni su da booster dozu svi prime fajzera, (navodno Kineski stručnjaci preporučili mešanje ?!?) drugi za istu vakcinu. E sada ako je Sinopharm tehnologija kao protiv gripa za pole godine nema imuniteta više, tako da možda (moje nestručno mišljenje) može da se promeni. Slušala sam jednu izjavu dr infektologa koga su pitali o mešanju vakcina, Sinofarm i fajzer, kaže, može se očekivati jača reakcija,,,, Tako da ne znam.
 4. 1/4 ujutro (sa 1/4+0+1/4) i 1/4 ostavljena pp, ja ne znam kako da opišem, već par nedelja, uveče organizam ga traži, vapi za njim. Pokušavam da nađem dr da mi pomogne u skidanju, sadašnji dr kaže da je moj organizam naviknut i kao da ne sme ništa da preduzima. Uznemirenost, nesanica, zaboravnost. Užas.
 5. Smanjila sam rivotril sa 3 x 1/4 (+1/4pp) na 1/4. Imam probleme nesanica, nervoza itd - pola godine je trajalo smanjivanje. Ta 1/4 kao da ne radi više ništa. Otišla kod dr i kažem hoću da mi izabicite rivotril, ne može kaže mi tvoj organizam je takav "traži ga", probao je protekle tri godine da me prebaci na bromazepam - ništa, na lorazepam - bolovi u mišićima, grčenje (jedino lorazepam nikad nisam koristila), ksanaks - teškaa uznemirenost i vratio mi rivotril, sad mislim da ima frku da ga ukine zato što burno reagujem. Ostavio tu 1/4 i 1/4pp. Ujutru dok ne popijem tu 1/4 nije mi dobro. Sad tražim drugog dr-a. U glavi mi je mutno, nemam koncentraciju, zaboravljam, imam utisak napada panike svakog trenutka ali neću da ga povećam sa 1/4. Za nesanicu Sanval 5mg.
 6. Primila Sinopharm u februaru, imala antitela u aprilu i sad čekam Pfizer-a kao treću dozu, šta će ispasti videćemo.
 7. F400 Kontola. Stanje dobro Seroxat 1/2 Rivotril 1/4 (+1/4 pp) Sanval 5mg Htela sam da mi dr ukine rivotril, rekao mi je da ga moj organizam "traži" i ostavio ga u dozi 1/4 (sama sam ga smanjila sa 1 na 1/4 posle 5 meseci). tri godine terapije. imam promene raspoloženja bes pa euforija, zbog toga mi smanjio Seroxat. Brine me rivotril i njegov uticaj na mogućnost pojave Alchajmera (imam dva slučaja u porodici)
 8. Počela sa psihoterapijom, već mesec dana. Trenutno svašta iz moje prošlosti, vidim da analizira, teške stvari izlaze na površinu, pita me nakon toga da li sam dobro, jesam. Nikakva emocija, ništa. Videćemo kako će ići.
 9. Bolovi u mišićima su "normalan proces" pri smanjivanju lekova i javljaju se zbog spazma mišića, vraćena mi je doza seroxata na 1/2 svaki dan uz objašnjenje da to nije strašno i da nije vreme da se mučim, sve mi se čini da ne znaju kako da me skinu sa ovog
 10. da probudim se noću i ne mogu da zaspim, pijem i rivotril ali ništa ne pomaže oko spavanja. Znam da su bolovi u početku ali sada ih nisam očekivala.
 11. Terapija Seroxatom promenjena evo već nedelju dana svaki drugi dan 1/2, sve me boli, svaka kost svaki mišić, stomak, čak i neko čudno krvarenje. Danas mi koleginica kaže šta ti je sa levim okom, pogledam levo oko uvučeno, manje nekako, više od desnog, taj problem nisam imala. U ponedeljak kontrola, vidim da psih smanjuje seroxat, da li će zameniti videćemo. Ja se ovako dobro osećam, nemam strahove, ne paničim, samo bolovi i kao da mi je neko vezao kamen. Sad šta je od ovog od seroxata a šta nije ne znam, u ponedeljak kontrola.
 12. Šta ko vozi da li vozi, ne interesuje me. Ja ne vozim zbog lekova, ne znam ni šta je vozio sveštenik kod koga sam bila, znam samo da me nije osuđivao ni za šta, da je bio strpljiv, objasnio mi sve što sam pitala. Otišla sam nakon početka terapije, kad sam skupila snagu, bila sam uplašena, odbačena, izbezumljena sa oproštajnim pismom u džepu, za koje nisam imala pojma zašto sam ga napisala i kada. Mislite da mi je palo na pamet koji auto vozi. Kao što nema čarobnog štapića kad prvi put popijemo lek, tako ga nije bilo ni ovde, kao što sam napisala to je proces u kome pokušavam da naučim da sastavim razbijene deliće ove moje duše.
 13. Evo zašto sam napisala da ne bih o detljima, @Erik je napisao deo odgovora "svako nosi svoj krst u ovom zivotu, ne mozemo ocekivati od crkve magicnu pomoc", nisam ništa znala o grehu, ispovedi. Meni je taj razgovor pomogao, sveštenik je video da sam uplašena, razočarana. Isto tako nema "instant pomoći" to je jedan proces, i sa dobrim i lošim u životu se nosiš, upravljaš, da je sve posledica mojih odluka, itd. Odluka da li ću piti lekove, potražiti pomoć itd. Mudar je bio taj sveštenik. Postoje teške stvari koje su me mučile šta je greh (a i to je odluka) da li sam nešto učinila loše prvo sebi a onda i drugima, eto to su ti detalji koji bole.
 14. Ja imam godinama teški nedostatak d3, da li je hipotireoza, hašimoto ili šta već uticalo, na terapiji sam već 10tak godina, endokrinolog mi je dao terapiju. Kontolišem D3 kao i kalcijum. Nije baš dobro kad se pretera, znam da imaju kalkulacije koliko sme dnevno, nedeljno, koliko odjednom, vigantol mi je najbolji do sada.
 15. Prvi put kad sam osetila strah, tada je bio realan strah imala sam jezive bolove zbog bakterijske infekcije i niko mi nije verovao, bila je atipična, otišla sam u dvorište crkve i nisam znala šta da radim. Sedela sam na klupi sa suzama gledala u vrata i pitala se šta sam ja to strašno uradila, da mi ljudi okrenu leđa, da mi niko ne veruje. Onda je utvrđeno da imam bakterijsku koja je skoro prešla u sepsu, urađeno šta je urađeno i tada sam dobila panične napade, shvatila sam da sam bila prepuštena sama sebi, da tzv dr koji nisu mogli da otkriju šta mi je pošalju me kod psihijatra, tada sam pala, nisam verovala nikome, odbijala da pijem lekove, nisam mogla da shvatim kako svet funkcioniše. Drugi put sam otišla ponovo u isto dvorište sela na klupu i gledala u ista vrata, samo ja nisam bila više ista, bojala sam se otkucaja srca svog i plakala. Istovremeno se bojala a i imala želju da razgovaram sa duhovnikom. Krenula sam sa terapijom kada nisam bila u stanju da pređem ulicu i kada je hospitalizacija bila izvesna. Nakon nekog vremena otišla sam kod duhovnika pričala sa njim, nisam znala šta ni kako, tražila sam odgovore, kako sam došla tu gde jesam, pokušavala da nađem nadu, da krenem i živim dalje. Ne mogu pričati o detaljima niti o tome da li mi je pomoglo, samo o toj potrebi koju sam osećala. Moj duhovnik je u sada penziji, imao je leti Covid.
×
×
 • Create New...