Jump to content
Depresija Forum

Opsednuti lik

Members
 • Content Count

  183
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About Opsednuti lik

 • Rank
  Još malo pa MASTER

Recent Profile Visitors

110 profile views
 1. Kako biljna ishrana utice pozitivno na psihozu, sta se to desava u organizmu kad covek uzme namirnice biljnog porekla pa mu to sredi paihozu? :O
 2. napomenuo bih i da mi ljudi oko mene deluju agresivno i opasno po moju psihu i da se jako plasim socijalnih interakcija.
 3. Ima stvari koje su pokazane na testu i simptoma koje ja licno primecujem i tumacim, na testu je pokazana slabost ego granica,inkonzistentnost misjenja i dezorganizovanost. Ja to ne primecujem kod sebe, nemam uvid,a i tesko da imam konkretan primer,mozda recimo, kad gledam film ne mogu lepo da sastavim sta se tu izdesavalo,pa ne umem da ga prepricam. ono sto ja primecujem je npr:da vecinu svojih misli nisam svestan,stalno se preslisavam sta sam mislio i cesto ne mogu da se setim, tesko mi je da odrzim misaoni tok, misli mi lete,osecam se poprilicno tupo i odsutno. Nemam stav skoro niocemu, nemam zelje volje ni motivacije ni zasta, zivim prazan zivot i ocajno funkcionosem,sto bi reko psihijatar ispod neurotskog nivoa.regresija neverovatna i totalna konfuzija zelja,misli i osecanja.dakle sve je lose osim sto nemam tih sumanutih ideja i halucinacija.Daleko gore nego ikad u zivotu. Opet je uopsteno, inace dezorganizova mi je nekakav model kognitivnog funkcionisanja, a misli su,pise u izvestaju po formi uredne. I znam da ovo sto pisem ne zvuci kao psihoza, ali ne umem bolje objasniti. morao bi neko da bude u mojoj kozi i da izgubi svoje kapacitete da bi znao kako mi je
 4. Taj lik koji me testirao me je video samo jednom u zivotu,tako da nije moglo da mu prepukne. nemam sumanute ideje,ali sumanute ideje nisu jedina stvar kod psihoze, a sudeci po rezultatima testa,nazalost imam neki vid iste.
 5. evo opet mene,dugo nisam smarao i trolovo ovde. treci put sam psihotestiran i doktor mi rekao da moj slucaj ima elemente psihoze i dao mi dg f23.sad trenutno nemam taj papir kod sebe,ali u jednom delu kaze: ,,percepti su cesto idiosinkraticni tj distorzije realnosti.ovakav model kognitivnog funkcionisanja (inkonzistentnost i dezorganizovanost) jeste odlika psihoticnog,a dobro je sto nije pracen sumanutom ideacijom,,. Sad ne znam koju psihozu imam i sta ovo znaci?,
 6. Najbitnije je da ti to ne utice na odnose sa drustvom,posao itd.Nije to nista strasno dok god dobro funkcionises. A ta pitanja ko sam itd to su egzistencijalna razmisjanja koja su tu kad zivot nije sredjen.I kakve su to random misli jel su to neke jasne konkretne misli ili neke koje je tesko razumeti?
 7. @Maza Uvek mi je palila ta fora,to se zove paradoksalna namera. plasio sam se da ne mogu da zaspim i zbog toga nisam spavao, pa sam ubedio sebe da ne moram da spavam, pa sam spavao ko beba. i jos brda toga. Ne moram da se plasim shizofrenije, zivot mi isti, plasio se ili ne.Taj kolega moze samo da se odusevi kad vidi da je ipak prosao ispit ili da se ne razocara. Bitno je dal se trudio da prodje ispit.
 8. @archaic_tiger slazem se da anuliraju, ali pitanje je sta tacno. Mada verujem da je to zamisjanje drugih glasova, podsvesno kopiranje drugih osoba, zato je to i tako strasno,Jer ispada kao da razmisjam na nacin kao ta druga osoba, cak je i sadrzaj tih misli slican tome sta bi ta druga osoba rekla.te druge anksiozne misli bi mogle biti strah od gubitka prijatelja, strah od odbacivanja, strah od toga da ispadnem glup. Doduse, cesto mi je tesko razmisjati o bilo cemu sem o jako banalnim i dosadnin stvarima i to me daleko vise brine nego bilo kakvo moje anksiozno razmisjanje. vise me brinu nedostaci, nego dodate, produktivne stvari, ako me razumes. jer nedostatak razmiajanja, o produktivnim,pa i o stvarima koje nas brinu nas cine vise nefunkcionalnim nego anksioznost,npr ja ako ne mogu da razmisjam razmisljam o sociologiji, ne mogu ni sa je ucim. ako ne mogu da razmisjam o onome sto mi nwko kaze, ne mogu da vodim konverzaciju itd...
 9. jel ti se te misli namecu ili voljno razmisjaa o tome?
 10. nije ni bitna j***na dijagnoza, nista ona ne menja. moja licnost se raspala i bez i sa shizofrenijom
 11. @Nina jedino sto je kod mene ,,okp,, je zamisjanje drugih glasova, tj kad vodim unutrasnji monolog nametne mi se drugi glas, pa ispadne kao da razmisjam kroz nekog drugog. Za okp je potreban strah, a strah od shizofrenije uveliko vise nemam jer sam ubedjen da je imam.
 12. Na redovnij kontroli sam poslednji put bio pocetkom aprila dg: f42, f41,f29 (rekao je da je to ,,usluzna,, dijagnoza), pre sam imao samo f42. E sad malo o nekadasnjim neurozicama, eto spiska koje sam neurozice pobedio: bio sam kod psihijatra prvi put kao malo dete sa 5 godina, tad sam bio opsednut sijalicama, ali sam uzivao u tome, gledao bih sijalice i davao bih im imena, moji su mislili da to nesto nije uredu, pa su me odveli kod psihijatra koji je zakljucio da je sve uredu ko sto je i bilo. zatim sa 10 godina, kad me mucio neki cudan osecaj da se stvarnost izmenila, ali to je trajalo samo nedelju dana i nastavio sam da zivim svoje srecno detinjstvo u kome je jedino sta je bilo lose je bio moj cale, alkoholicar. pa sa 12 godina, kad nisam mogao da spavam jer sam imao strah od toga da ne mogu da se uspavam i plasio sam se mraka (onog sto je u mraku), i to je kroz par godina proslo,pa sam spavao ko beba, pobedio sam neurozu. zatim sa 15 godina kad sam imao opsesivne misli o tome da sam sam na svetu i da je sve deo moje maste, da stvarnost ne postoji. bio sam svestan koliko je to iracionalno, al me opet mucilo. uz puno drustva, ekskurzija zabava i tabletice zolofta i to je proslo. super sam funkcionisao i lepo se zabavljao. sa 17 godina sam bio kod psihijatra, jer sam zbog neopravdanih izostanaka i blejanja sa drustvom ispred skole kad su casovi i kasnjenja na iste bio u dnevnoj bolnici za adolescente. posle nedelju-dve sam odustao od toga jer sam smatro da mi nista ne fali i da sam samo neodgovoran. i konacno pre godinu ipo na pocetku 22-ge sam bio depresivan i imao opsesivne filozifske ruminacije o svom identitetu,pa sam bio kod psihijatra. od tad pa do sad meni se licnost raspada(posebno u poslednjih 6-7 meseci. Znam sta su neuroze imao sam ih ceo zivot, njih i pijanog caleta koji nas je maltretirao, sve sam to proso, samo ovu maglu i raspadanje licnosti NE MOGU!
 13. mene zanima kako se zivi sa ovim, a ne da li imam shizofreniju.
 14. Od kako koristim Olanzapin, a to je od oktobra prosle god, smanjena je anksioznost, a povecana je ta magla, sad moguce je i da je od leka i da nije.Naprimer, sad ga 3 dana nisam uzeo, ali magla se idalje ne dize, mozda treba da sacekam jos, ali najbolje je da se posavetujem sa lekarom.
 15. 13 bi mi dali jel? to je jedan od novih komplimenata koji dobijam u poslesnjih godinu ipo dana.
×
×
 • Create New...