Jump to content
Mentalno zdravlje, lečenje, pomoć, podrška - Depresija forum

Pečorin

Newcomers
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Neutral

About Pečorin

 • Rank
  Član

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ...
 • Interests
  Salto Vitae

  Odrazio sam se snažno sa ivice svemira,

  i izvio poput mosta nad ponorom smrti.

Recent Profile Visitors

899 profile views
 1. Pa imam i ja. Jedno pedeset takvih knjiga. OCD me ubija. A o ostalim radnjama da i ne govorim. Ma koga ja lažem. Ne mogu da pročitam ni stranicu kako treba. I to traje godinama. GODINAMA! Pročitam ja dosta toga ali to je muka, pakao! I to ne zato što mi se ne sviđa nego zato što imam ove kompulzije. Prokleti OCD! I što je još gore ne vjerujem nikome. Nikome! Lažem samog sebe da nije tako a jest, tako je. Ne kupam se danima, pa čak i sedmicama. Kad svršim prilikom masturbiranja svršim u gaće. I tako nekoliko puta. I što je najgore ne vidim kako to može da prestane. Uskoro planiram novu temu da pokrenem, ali mi je stvarno mrsko da pišem.
 2. Moju koncentraciju uništava osjećaj koji mi govori kako nisam pročitao ono što sam pročitao. I onda sve ponovo moram da radim. Frustracija koja se javi prilikom svega toga je ogromna. A zaista volim da čitam. I teško mi je kada moram vratiti knjigu u biblioteku (ili je ostaviti na svoju policu) a znam da je nisam mogao pročitati. Ipak ima dana kada tog OCD-a nema. I onda sam u stanju pročitati 200-400 stranica i tad baš uživam. Ali tih je dana malo.
 3. - Re-reading OCD - ima li vas sa ovim problemom? Volim da čitam knjige ali zbog ovog OKP-a čitanje je sada pravi pakao. Ukratko moram da rastavljam riječi na slogove dok čitam, da probam da ih ubacim sve u oči i to mi oduzima dosta vremena. Ako tako ne uradim onda mi se javlja osjećaj da nisam pročitao tu riječ ili rečenicu i onda moram sve ponovo da pročitam. Zbog svega toga jednu stranicu nekad čitam i po sat vremena. I to me ubija. Guši. Muka mi bude. Ima li vas sa ovim problemom?
 4. - Ne koristim još ni jedan (a nadam se da neću ni koristiti) ali mi je psihoterapeu rekao da bi psihijatar mogao da posegne za ovim lijekovima. Ne znam ništa o njima. Strah me je.
 5. - Imam velikih problema sa zubima. Prije jedno dvije godine sam morao da izvadim dva zuba zbog toga što su toliko bili truli da im nije bilo spasa . Meni je nekako lakše vaditi zube nego ih popravljati. I to sve zbog traume od prije jedno petnaest godina kad su mi živac vadili na suho, bez anestezije . Užas. Trauma samo takva.
 6. Pečorin

  Da li imam psihozu?

  Hvala Ma i ja se nadam. Trebao bih uskoro kod psihijatra al' me je strah. Na psihoterapiji sam već 1.5 godinu. Kod mene je test pokazao da postoji mogućnost da imam paranoju plus PTSP, depresiju, anksioznost i socijalnu fobiju. Užas živi.
 7. Pečorin

  Da li imam psihozu?

  - Ne znam ni sam. Test ličnosti je pokazao da imam ali još uvijek nije ništa službeno.
 8. Pečorin

  Da li imam psihozu?

  - Imam neslužbenu dijagnozu. Hiljadu stvari mi se mota po glavi.
×
×
 • Create New...