Jump to content
Depresija forum

Janez

Newcomers
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Janez last won the day on April 30

Janez had the most liked content!

Community Reputation

11 Neutral

About Janez

 • Rank
  Baby

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Slovenija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mislim da svaka vakcina protiv Covida ima manje nuspojava od bilo kojeg psihofarmaka, pogotovo antipsihotika. Zbog toga mi nije bio nikakav problem da se vakcinišem kad uzmem u obzir da već "trujem" svoje telo raznim lekovima za psihu.
 2. Janez

  religioznost i psihoza

  Slave potiču iz paganskog doba jer naši preci nisu hteli tek tako da prime hrišćanstvo pa su to ukomponovali sa slavljenjem staroslovenskih bogova, to valjda znaš... i nemaju puno veze sa izvornim hrišćanstvom, zato i jeste to unikum kod Srba. A što se tiče obeleževanja slave, u nekim selendrama i dan danas stariji ljudi više slave slavu nego svoj rođendan što je po meni prelepo, ovo slavljenje rođendana mi deluje nekako egocentrički, dok kod slave izražavaš pažnju svom svecu zaštitniku.
 3. Ja sam se namerno vakcinisao sa Astra Zenecom, ako ju toliko grde onda mora da valja Barem kod nas u Sloveniji ostaju doze Astra Zenece, neće niko da je uzme. Ionako više verujem vakcinama na temelju već proverenih metoda delovanja nego ovaj Pfizer sa mRna tehnologijom koja nigde još nije isprobana pa ko zna kakve nuspojave zna doneti za nekoliko godina.
 4. Janez

  Da li imam psihozu

  Da li je moguce imati psihozu ako znas da su tvoje sumanute ideje, kao sto si gore opisao svoj slucaj, nerealne, to jest da si svestan da imas deluzije i da je to bolest? Jel se i to ubraja pod psihozu ako neko ima uvid ili se radi mozda o nekoj vrsti intruzivnih misli sto vise slici na nevrozu nego na psihozu. Hvalaaa
 5. Da li se mozda secas naslov epizode Simpsona koju si spomenuo?
 6. Ja mislim da je važno da si stabilan - da redovno uzimaš terapiju koja ti pomaže. A Api je naveo da ima i epilepsiju pa možda zbog toga.
 7. Pa da, isto kao F23.9. Prošao sam kroz više epizoda, ali mi još uvek vuku tu dijagnozu umesto da stave nešto "konkretno" da tako kažem.
 8. Ja bih mu na tvom mestu predložio to, dugoročno gledano za suzbijanje socijalne anksioznosti najbolji su AD.
 9. Goksy, da li ti je sadašnji psihijatar možda preporučio koje antidepresive - oni su obično prvi izbor kod socijalne fobije, ma da traje jedno mesec dana da osetiš poboljšanje.
 10. Mislim da ni jedna psihička bolest nije izlečiva, nego može da se zaleči lekovima, to jest omogućava ti koliko toliko normalan život bez simptoma, a lekove se često pije doživotno - zavisi od trajanja, jačine... epizode psihoze.
 11. Koliko ja znam ne izaziva sedaciju, to jest pospanost. Verovatno sve to zavisi i od doze.
 12. Kod mene je otprilike prve 3 nedelje od početka uzimanja izazivao akatiziju, s vremenom je i to nestalo. Ali sigurno ne stvara ekstrapiramidne simptome i sl. kao Haloperidol.
 13. Dobar je, jedan od novijih AP. Meni je psihijatar rekao da ima i funkciju stabilizatora raspoloženja.
 14. Ako smem da oživim ovaj topik, pogledajte šta je (valjda) službeni stav Srpske pravoslavne crkve u vezi psihijatrije.
 15. Da i ja iznesem svoje dijagnoze i terapiju: Dg.: +F23.9 - st. post. +F42.2 Th: (neću da navodim fabrička imena jer se razlikuju od zemlje do zemlje) +escitalopram 10 mg - 1+0+0 (za OKP) +propranolol 40 mg - 1+0+1 (zbog tahikardije) +kvetiapin 25 mg - 0+0+2 (za spavanje) +aripiprazol 10 mg - 1+0+0 (za sprečavanje psihoze)
×
×
 • Create New...