Jump to content
Depresija Forum

Aruena

Members
 • Content Count

  2,464
 • Joined

Community Reputation

783 Excellent

About Aruena

 • Rank
  CAR

Recent Profile Visitors

3,081 profile views
 1. Znaš kako, prevelika je doza i izvlači energiju, ali i kada nema košmara, nevezano za sadržaj sna. Takav je lek. Mada mi pomaže kod nesanice, koju imam stalno, samo ću dozu da smanjim malo.
 2. Sa 100 mg ovog sanjam NEVEROVATNE snove, tako žive, čudo jedno, celu noć sanjam. Nekada se zalomi košmar, ali nekada bude i prelepo baš. Ne znam kako to ovaj lek pravi, nijedan do sada nije imao ovu (nus) pojavu.
 3. Šta mislite o terapiji: Zoloft 50 mg i Serokvel 50-100 mg (nisam još odlučila)? Pio neko?
 4. Ne grlo, nego hipohondrija, godinama, svaki čas bih imala strah od neke bolesti. Možda je problem u tom okidaču, kažeš svaki put kada treba da napraviš neki korak? Šta ti je okidač? Meni su bile moje preterane ambicije, preterane u odnosu na moje mogućnosti u tim okolnostima.
 5. Dugo me je to držalo, ništa nije pomagalo, osim da odem kod doktora i da mi on potvrdi da nije ništa. Sada mi je svejedno jel sam živa ili mrtva, pa je i bolest nebitna. Doduše, meni ništa nije pomoglo, nikada. Hipohondrija se mora lečiti psihoterapijom i lekovima, u pitanju je neki unutrašnji problem, stres, opterećenje, preterana očekivanja, pa se tako kompenzuje psiha.
 6. Ovo je odlična analiza, ko je pisao, htela bih da podelim i na drugim mestima. Davno, pre 10 godina sam primenjivala Pekove šarlatanske i sadističke metode i završilo se u još goroj depresiji. Lik je pokvareni šarlatan, ali je smislio način da namlati lovu, isto kao i Džanov.
 7. Taljigam i guram nekako.
 8. Rivotril to ne izaziva, nego on to pita po 50. put, eto tako. Dat mu je odgovor ranije.
 9. Postoji šansa da se psihički navučeš na taj fini osećaj smirenosti, što baš i nije preporučljivo. Ja ih pijem isključivo i samo protiv nesanice. Ko ne mora - ja bih savetovala da se ne piju uopšte, prave problem sa pamćenjem,a i sa brzinom kapiranja, postaje čovek gluplji od njih.
 10. Jel withdrawelu sa antipsihotika? Kakvo samoubistvo, samo idi kod lekara da ti napravi šemu skidanja i da ti nešto drugo da za spavanje. Sa svakog leka se može skinuti, samo treba imati strpljenja i vere, sve će biti okej. A nemoj ništa na netu da čitaš, ima svakakvih i gluposti i pitanje je koliko je sve istina.
 11. Meni su ih dali u par navrata, male doze, užasno mi je bilo, pregrozno jedno iskustvo. Ako je neko depresivan, sa njima će biti još sto puta gore.
 12. Jesam, sve to, Sanval mi ne deluje, Nipam isto ne deluje, Lorazepam tek od 5 mg deluje. Ni Flormidal mi ne deluje više. Remeron deluje, ali goji jako, Tritiko jako loša reakcija od njega.
 13. Molim vas za savet, važno je! Koji antiepileptik uspavljuje? Imam velike probleme sa spavanjem, a BZD lekovi mi ne rade jer imam toleranciju, a ne želim da povećavam doze. Ako imate neki savet, značilo bi mi da predložim doktoru. Eftil mi ništa nije pomogao i nimalo me nije uspavljivao.
 14. Ja te se sećam, dobrodošla... Piši kako si...
 15. Aruena

  Nesanica

  Šta pijete protiv nesanice?
×
×
 • Create New...