Jump to content
Depresija Forum

Aruena

Members
 • Content Count

  2,439
 • Joined

Community Reputation

774 Excellent

About Aruena

 • Rank
  CAR

Recent Profile Visitors

2,997 profile views
 1. Moja drugarica pije za BP, 1/4, 1/4 i 1/2 i odlično joj je. Meni je dr rekla da pijem po pola ujutru i uveče, ali mi je bilo prejako baš. Nisam imala pojma da ne smeju da se lome tablete Eftila.
 2. Meni je Olanzapina bilo sve nekako mutno, mada ne baš toliko kao što ti opisuješ. Dok sam pila to za nesanicu. Zašto ne piješ Bensedin?
 3. Aruena

  Nesanica

  Evo da se pohvalim, ja sa nesanicom baš napredujem. Sinoć sam popila - 40 mg Bensedina, 1 Flormidal i 10 mg Sanvala. Da je narkoman to popio, onesvestio bi se. Izgleda da ću morati po starom receptu: 100 mg Serokvela i 1 Flormidal. To jedino deluje.
 4. Ne, govorim baš o Eftilu, dobila ga letos, da pijem 1/2 ujutru i 1/2 uveče, ali ja sam pila po četvrtine. Užas je meni bio. Rivotril je pijem jer mi izaziva zavisnost.
 5. 100 mg sam pila protiv nesanice, jeste pomagalo i nije me gojio, ali sam sutradan bila onako, ne baš dobro. Mada kada imam težu nesanicu, moram. Sada ga ne pijem već neko vreme i jeste bolje bez njega.
 6. Dobila sam ga letos za stabilizaciju raspoloženja. Pila celu tabletu iz 4 dela, po 1/4, i katastrofa. Kao drogirana, ovo je toliko jako da nemam reči. Laknulo mi kada sam ga skinula, kao da mi je neko oslobodio mozak. I pojačao mi apetit.
 7. Što bi išao za 4 mg u Drajzerovu? To je normalna doza, nisi tabletoman. Dogovori sa sa doktorom o šemi za skidanje, trebaće ti možda meseci, ali to je to, strpljenje je ključno. A što hoćeš da se skidaš sa njega? Po savetu lekara ili ovako?
 8. Aruena

  Da li imam psihozu?

  Da nije spavao tri noći, ne bi mogao da uključi komp.
 9. Zar nisi na Anafranilu? Prestao da radi, sećam se da si pisao da je bolje.
 10. Psihijatri to razdvajaju. Čak sam čitala da neuroza ne može nikada da pređe u psihozu, koliko god gadna bila. Recimo, može neko da bude van sebe od panike, anksioznosti i sl, ali to nije psihoza. Koliko sam ja videla, psihoza je poremećaj opažanja stvarnosti, osoba umišlja razne nepostojeće odnose, halucinira, priča sa nepostojećim osobama u sobi, ima neke čudne vizije u koje veruje itd...
 11. Veze psihoze i neuroze nemaju, pitajte bilo kog doktora.
 12. Aruena

  Da li imam psihozu?

  Psihoza je, koliko sam ja videla kod drugarice, jako dramatično stanje, potpuna odlepljenost od stvarnosti, tako da bi teško neko mogao ovde da pita da li ima to... Znači da je nemate, to je samo jaka anksioznost i njene manifestacije, testirate stvarnost dobro.
 13. Jel postoji ovaj lek u Srbiji?
 14. Moji su uvek hteli puno od mene, išla sam na klavir, jezike, uvek bila skroz odlična, i na fakultetu desetke. I sada sam eto takva kako vidite, loše. Nisu oni krivi, mislim, možda za nešto malo i jesu, ali ni uspeh u detinjstvu i mladosti nije garant ni za šta. Ja od svog deteta samo očekujem da bude srećna. Škola, kako ide, ide. Ne voli je, iako sam se i ja trudila da to bude bolje i tako... Želim da bude slobodna, i da se uda što kasnije i što kasnije da ima decu. Da bi bila slobodna, da radi šta želi.
 15. Tražila sam pomoć i dobila sam lekove. Ja sam u junu osećala da treba da idem u bolnicu, bila sam mnogo loše. Ali izgurah nekako leto i sada imam novog doktora i lekove. Ali sam jako potonula, davim se, ne znam, uzdam se u lekove i Božju pomoć.
×
×
 • Create New...