Jump to content
Depresija Forum

Aruena

Members
 • Content Count

  2,482
 • Joined

Community Reputation

819 Excellent

About Aruena

 • Rank
  CAR

Recent Profile Visitors

3,147 profile views
 1. Pila sam ga mesec dana pre dve godine, i nije me uspavljivao toliko, samo me ošamuti kao pijanu kokoš. I pride goji neviđeno. Pila sam ga samo zbog nesanice.
 2. Možda krive sebe za tvoje stanje, tj. 100% krive bar do određene mere i zato se osećaju loše i frustrirano. Znam po sebi, kada mom detetu nije sve kako treba, ja sebe krivim, to je nekako instinkt sakog roditelja... Nisi ti promašaj, samo si emotivnija i osetljivija... Nemoj se osećati loše zbog toga što su ti rekli.
 3. Od Maprotilina sam imala osećaj da ne mogu da udahnem dovoljno vazdruha, isto kao i ti, zašto se to dešava, jel to opasno? Nekoliko AP, za spavanje, što sam pila, su imali najgore nuspojave, iako su male doze bile. Bila sam na ivici nesvesti i nisam mogla da ustanem. Sporo sam se kretela. OD AD najgora nuspojava je bila nesanica, ili isprekidan san.
 4. 50 mg ovoga za spavanje i nus-pojave - loše. Ceo dan usporena, bez energije, pospana, a to je samo 50 mg.
 5. Bitno je još nešto pored kvalifikacija (koje bi trebalo da budu psiholog ili psihijatar + psihoterpeut). 1. Visok IQ, da bi kapirao više i bolje od pacijenata, jer džabe mu sve ako je prosek, a dođe mu neko sa IQ 140, recimo. 2. Veliko profesionalno iskustvo, najbolji su ovi iz bolnica, koliko čujem. 3. Ljudskost, empatija, briga za pacijenta. 4. Life koučevi su po pravilu za izbegavanje jer većina odavde ima više mozga, iskustva od njih.
 6. Odličan lek, odličan stabilizator, ali ne mogu da ga pijem jer baš kod mene stvara strašnu zavisnost. Ne toliko toleranciju, ali sam ga ukidala mesecima, strašno nešto.
 7. Pročitala sam ovde na forumu na Leponex u nekim malim dozama, tipa 25 mg, to rešava, mada ga ja nikada ne bih uzela. Navikla sam se na te i takve misli, tačnije osećanja.
 8. Znaš kako, prevelika je doza i izvlači energiju, ali i kada nema košmara, nevezano za sadržaj sna. Takav je lek. Mada mi pomaže kod nesanice, koju imam stalno, samo ću dozu da smanjim malo.
 9. Sa 100 mg ovog sanjam NEVEROVATNE snove, tako žive, čudo jedno, celu noć sanjam. Nekada se zalomi košmar, ali nekada bude i prelepo baš. Ne znam kako to ovaj lek pravi, nijedan do sada nije imao ovu (nus) pojavu.
 10. Šta mislite o terapiji: Zoloft 50 mg i Serokvel 50-100 mg (nisam još odlučila)? Pio neko?
 11. Ne grlo, nego hipohondrija, godinama, svaki čas bih imala strah od neke bolesti. Možda je problem u tom okidaču, kažeš svaki put kada treba da napraviš neki korak? Šta ti je okidač? Meni su bile moje preterane ambicije, preterane u odnosu na moje mogućnosti u tim okolnostima.
 12. Dugo me je to držalo, ništa nije pomagalo, osim da odem kod doktora i da mi on potvrdi da nije ništa. Sada mi je svejedno jel sam živa ili mrtva, pa je i bolest nebitna. Doduše, meni ništa nije pomoglo, nikada. Hipohondrija se mora lečiti psihoterapijom i lekovima, u pitanju je neki unutrašnji problem, stres, opterećenje, preterana očekivanja, pa se tako kompenzuje psiha.
 13. Ovo je odlična analiza, ko je pisao, htela bih da podelim i na drugim mestima. Davno, pre 10 godina sam primenjivala Pekove šarlatanske i sadističke metode i završilo se u još goroj depresiji. Lik je pokvareni šarlatan, ali je smislio način da namlati lovu, isto kao i Džanov.
×
×
 • Create New...