Jump to content
Depresija Forum

Aruena

Members
 • Content Count

  2,474
 • Joined

Community Reputation

809 Excellent

About Aruena

 • Rank
  CAR

Recent Profile Visitors

3,119 profile views
 1. 50 mg ovoga za spavanje i nus-pojave - loše. Ceo dan usporena, bez energije, pospana, a to je samo 50 mg.
 2. Bitno je još nešto pored kvalifikacija (koje bi trebalo da budu psiholog ili psihijatar + psihoterpeut). 1. Visok IQ, da bi kapirao više i bolje od pacijenata, jer džabe mu sve ako je prosek, a dođe mu neko sa IQ 140, recimo. 2. Veliko profesionalno iskustvo, najbolji su ovi iz bolnica, koliko čujem. 3. Ljudskost, empatija, briga za pacijenta. 4. Life koučevi su po pravilu za izbegavanje jer većina odavde ima više mozga, iskustva od njih.
 3. Odličan lek, odličan stabilizator, ali ne mogu da ga pijem jer baš kod mene stvara strašnu zavisnost. Ne toliko toleranciju, ali sam ga ukidala mesecima, strašno nešto.
 4. Pročitala sam ovde na forumu na Leponex u nekim malim dozama, tipa 25 mg, to rešava, mada ga ja nikada ne bih uzela. Navikla sam se na te i takve misli, tačnije osećanja.
 5. Znaš kako, prevelika je doza i izvlači energiju, ali i kada nema košmara, nevezano za sadržaj sna. Takav je lek. Mada mi pomaže kod nesanice, koju imam stalno, samo ću dozu da smanjim malo.
 6. Sa 100 mg ovog sanjam NEVEROVATNE snove, tako žive, čudo jedno, celu noć sanjam. Nekada se zalomi košmar, ali nekada bude i prelepo baš. Ne znam kako to ovaj lek pravi, nijedan do sada nije imao ovu (nus) pojavu.
 7. Šta mislite o terapiji: Zoloft 50 mg i Serokvel 50-100 mg (nisam još odlučila)? Pio neko?
 8. Ne grlo, nego hipohondrija, godinama, svaki čas bih imala strah od neke bolesti. Možda je problem u tom okidaču, kažeš svaki put kada treba da napraviš neki korak? Šta ti je okidač? Meni su bile moje preterane ambicije, preterane u odnosu na moje mogućnosti u tim okolnostima.
 9. Dugo me je to držalo, ništa nije pomagalo, osim da odem kod doktora i da mi on potvrdi da nije ništa. Sada mi je svejedno jel sam živa ili mrtva, pa je i bolest nebitna. Doduše, meni ništa nije pomoglo, nikada. Hipohondrija se mora lečiti psihoterapijom i lekovima, u pitanju je neki unutrašnji problem, stres, opterećenje, preterana očekivanja, pa se tako kompenzuje psiha.
 10. Ovo je odlična analiza, ko je pisao, htela bih da podelim i na drugim mestima. Davno, pre 10 godina sam primenjivala Pekove šarlatanske i sadističke metode i završilo se u još goroj depresiji. Lik je pokvareni šarlatan, ali je smislio način da namlati lovu, isto kao i Džanov.
 11. Taljigam i guram nekako.
 12. Rivotril to ne izaziva, nego on to pita po 50. put, eto tako. Dat mu je odgovor ranije.
 13. Postoji šansa da se psihički navučeš na taj fini osećaj smirenosti, što baš i nije preporučljivo. Ja ih pijem isključivo i samo protiv nesanice. Ko ne mora - ja bih savetovala da se ne piju uopšte, prave problem sa pamćenjem,a i sa brzinom kapiranja, postaje čovek gluplji od njih.
 14. Jel withdrawelu sa antipsihotika? Kakvo samoubistvo, samo idi kod lekara da ti napravi šemu skidanja i da ti nešto drugo da za spavanje. Sa svakog leka se može skinuti, samo treba imati strpljenja i vere, sve će biti okej. A nemoj ništa na netu da čitaš, ima svakakvih i gluposti i pitanje je koliko je sve istina.
×
×
 • Create New...