Jump to content
Depresija forum

Mirri

Members
 • Content Count

  2,596
 • Joined

 • Days Won

  2

Mirri last won the day on November 22

Mirri had the most liked content!

Community Reputation

912 Excellent

About Mirri

 • Rank
  CAR

Recent Profile Visitors

3,490 profile views
 1. Drago mi je da si bolje, nadam se da ćeš istrajati sa terapijom. Kakvi su uslovi u Kovinu? (msm, ako nekad odem tamo)...
 2. Hašimoto, hronična upala nerava u donjem delu leđa i ko zna šta još, a da nije otkriveno.
 3. Ja sam godinu i po pila Aktawell u dozi od 50-100 mg, pre spavanja, radi lečenja teže nesanice. Mislim da mi jeste pozitivno uticao na raspoloženje, ali je to bio mali efekat, ništa posebno. Prijao mi je, ali jednog trentka je počelo da mu zuji u ušima od njega, pa sam morala da ga ukinem, i zamenim nečim drugim. Važi za ok lek, ali je pitanje kako ko podnosi. Ima on te svoje nuspojave. On na raspoloženje, kao antidepresiv, utiče u pravom smislu tek od 300 mg, mislim, u tim većim dozama, ispod je za spavanje. A preko je za psihozu. Neobičan lek, koji ima te tri neke uloge, u zavisnosti od doze. Ali ako ti muti glavu, ili nešto slično, svakako nije za tebe. Meni je bilo ok sa njim, samo da nije bilo zujanja u ušima. Čak sam i smršala dok sam ga pila.
 4. Ne znam da li dete govori i da li je normalne inteligencije? Ako jeste, onda je neki psihološki problem ili možda i psihijatrijski, koji može da se rešava. Ali, kao što Blackadder reče, roditelji jako dobro znaju koliki problem imaju i verovatno znaju i šta je, ali ne žele to da otkriju. Ja im nikada ne bih govorila bilo šta, možda samo savet da se ode kod nekog ko bi pomogao, ali to jako oprezno reći... To je teška i mučna tema za mnoge roditelje. U svakom slučaju, kada bude upisivao školu, ispitiće ga na prijemu i možda uputiti dalje.
 5. Mirri

  Nesanica

  A da popiješ nešto tada da zaspiš opet? Tako sam ja radila, i to mi je doktor prepisao kada sam imala gadne nesanice.
 6. U Srbiji se daje bez recepta na određenim mestima, a sa izveštajem može skoro svuda. Tipa, dobiješ da ti piše 1 Xanax dnevno i ti sa tim obiđeš više apoteka i kupiš 5 kutija npr. Mada negde hoće da lupe pečat kada si kupio, ali opet na tri druga mesta taj pečat ni ne gledaju. A ovde nemamo porodičnog lekara, nego ideš kod opšte prakse, ako hoćeš recept preko osiguranja.
 7. Mirri

  Nesanica

  Da nije od antidepresiva?
 8. Ima li neko iskustva i kako je podnosio? Kako ste ih pili i sl?
 9. Osećam se povremeno bolje, nije uvek totalni mrak. Ali to je suštinski slabo i nedovoljno. A tako je jer se stalno nižu teški problemi, kojima nema kraja. Tu je loša porodična situacija, novčana, ljubavna itd.
 10. Ne sećam se kako to izgleda da se osećam dobro, prošlo je 20 godina od poslednjeg puta. Od tada samo muka i patnja.
 11. Hvala na savetima... Jeste, tokom prošle godine je bilo užasno mnogo stresa, naročito u porodici. Gubim oslonac tu i sve mi je gore psihički. Izgleda da je ova moja emotivna zavisnost posledica dubljih poremećaja. I da će se tek komplikovati. I da će se morati farmakološki rešavati.
 12. Imam višegodišnju vezu, i sve je bilo ok dok ja nisam počela u zadnjih godinu dana da osećam priličnu emotivnu zavisnost od dečka. Osetljiva sam, panično se bojim da me ne ostavi, kada se ne javi, odmah nemir itd... Da li je neko imao sličan slučaj i kako je rešio? Po mogućnosti, ako je neko pio lekove, koje i jel su pomogli?
 13. Dobila kandidu i upalu uha dve nedelje posle vakcine, not good. Ali sam bila kilava jako i pre.
 14. To je lek pre Cipralexa, zove se baš tako - Citalopram ili Citalex. Za njega su mi rekli da je slabiji od Cipralexa, i da nije previše efikasan, ali ko bi ga znao. Cipralex je generički escitalopram, Elicea kod nas.
 15. Ne znam za doze, ali znam da se daje za svašta, i da može da bude i stabilizator i antipsihotik i za spavanje. Pila sam ga dva meseca pre 3 godine, i bila kao u bunilu, čak nije ni delovao nešto sedativno i uravnotežujuće, i jako otvara apetit.
×
×
 • Create New...