Jump to content
Depresija Forum

paradis

Members
 • Content Count

  719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

paradis last won the day on November 10 2019

paradis had the most liked content!

Community Reputation

288 Good

1 Follower

About paradis

 • Rank
  sumatraista

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Universe

Recent Profile Visitors

1,028 profile views
 1. Jeste, ,,gojiti". Ispravlja me tastatura na telefonu. Inače, ja samo šizim i izgleda da ovaj ništa ne deluje. Ipak mi je najbolji eftil.
 2. Od večeras počinjem umesto Eftila. Navodno manje će me goniti. Na lamiktal imam alergiju, jbg.
 3. Zahvaljujući njima funkcionalna sam. Pre više od 10 godina provela sam dva i po meseca u agoniji vrtoglavica, nečeg ,,mutnog u glavi", bila nesposobna da se obučen, gledam TV, čitam... Da nije lekova danas ne bih bila živa. Ili bih bila bez fakulteta i bez posla.
 4. Zvala sam telefonom svog psihijstra, rekao je da prestanem sa uzimanjem lamiktala. Baš mi je krivo jer super deluje. Ovi lekari opšte prakse veze nemaju.
 5. Bila, nemaju pojma šta je. Ja kažem da je možda reakcija na lamiktal, nikad čuli za lek. Hteli da mi daju injekciju protiv alergije (nju sam jednom primila kad sam osvanula sva u ospama pošto sam očajna zbog menstrualnih bolova bez velikog vremenskog razmaka popila rapten k i nimulid). Odustali od injekcije jer smo primetili da se stare ospe smanjuju. Ostalo je da pokušam da dobijem na telefon svog psihijatra, pošto je on u drugom gradu. Ovde sam se muvala po podne i po hitnoj i po opštoj praksi (majka mi je zdravstveni radnik, pa mogu da se šetam gde hoću) i niko pojma nema. Moj doca psihijatar bi odmah znao.
 6. Prvo sam mislila da me je neki pauk ujeo na tri mesta, a sada mi se čini da to nisu ujedi nego osip od lamiktala jer se javilo iznenada danas na poslu na još tri mesta... Crveni krugovi koji svrbe, ispupčeni. Videćemo.
 7. Kada sam ranije pored ad pila samo eftil, nije bilo pojačanog apetita. Vraćamo se na ono staro da je ipak sve individualno. Ko će ga znati.
 8. Eh, sto lekara sto mišljenja. Pa šta nam bog da. Ma za nesanicu obavezno. Ništa značajnije za nas od dobrog sna. Ma kakve da su nuspojave. Ja bar tako.
 9. Evo mog iskustva. Pila sam olanzapin od početka avgusta do sredine septembra i onda ga izbacila zbog nenormalnog apetita. Inače mi je sredio spavanje i prestale su suicidne misli. Onda dibih upalu sinusa i grip, i toliko sam teško podnosila tu nemoć i rad u školi pod temperaturom da sam psihički opet flipnula. Prošlog ponedeljka sam ponovo počela da ga pijem i do Petka me je već smirio. Možda me je apetit bio toliki jer sam ga pila sa eftilom...Pila sam olanzapin uveče polovinu od 5 mg, a sad pijem 1/4 od toga i zadovoljna sam kako deluje na mene. Videćemo sada da li će ova mala doza u kombinaciji sa lamiktalom uticati na apetit.
 10. Pitala sam juče doktora da mi da ovaj ap umesto olanzapina, nadajući se možda manjem apetitu na njemu. Moj dr ima veoma loše mišljenje o ovom leku, pa sam htela da podelim s vama šta on kaže,možda bude nekom koristilo. Kaže da su ga Ameri pravili za vojnike koji imaju postrumataki sindrom i da je prilikom ispitivanja leka utvrđeno da svaki 100. pacijent je dobio neku srčanu manu zaboravih koju. Još kaže da treba izbegavati lekove 3 u 1. Znamo da u najmanjim dozama deluje kao sedativ, u malo većim kao ad, a u najvećim kao Ap. On kaže da u svakoj dozi taj lek ima sva tri dejstva i zato ga nikom ne prepisuje. Druga je stvar sa antiepilepticima koji deluju kao stabilizatori raspoloženja. Tako da ostadoh na olanzapinu i zadovoljna sam njime. Sad pijem samo 1/4 od 5 mg, pa valjda neće biti toliki apetit.
 11. Od danas Nastavljam sa dva seroksata, lorazepam po potrebi, olanzapin 1/4 pred spavanje i imam novi stabilizator raspoloženja. Umesto eftila lamiktal.
 12. Eto tačno mesec dana kako pijem 2,5 mg. Suvoća usta se povukla, ali imam apetit za troje. I ne stižem sve planirano u toku dana da završim jer ne mogu da funkcionišem ako ne odspavam bar 10 sati.... Eto. Videću na sledećoj kontroli da uzmem drugi Ap. Ionako mi sada služi samo za spavanje.
 13. Začudo, probava mi je super. Hvala na savetu za žvake. A nadutost verovatno ne prolazi brzo?
 14. Suše mi se usta strašno od ovog ap. Kao da uopšte ne lučim pljuvačku. Teško mi je i da guta hranu (kao da ću se zadaviti). Pijem enormne količine vode, ali ni to ne pomaže. Ima li još neko ovu nus pojavu.
 15. Hvala! Ima li neke literature u pdf-u ili slično, ili samo sajt?
×
×
 • Create New...