Jump to content
Depresija Forum

paradis

Members
 • Content Count

  761
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by paradis

 1. ,,Jer ja nosim jedan tužan ugarak

  negde na dnu grudi

  i ovo lice stranca

  i hiljadu bora

  i jedan ruzmarin koji ne vene

  zato bježi, bježi od mene."

   

   

   

 2. Obavlja li on osnovnu funkciju, tj. umanjuje li ti bol? Nemoj da završiš kao dr House
 3. Ja sam paničar, ali mislim da treba da odeš kod lekara. Nisam čula da to može biti u vezi sa terapijom. Znam za neke druge boleština sa tim simptomima, ali nisam lekar, zato bolje proveri ako potraje.
 4. Meni zenice tako raširene od kad znam za sebe... A ne znojim se jedino kad sam kod kuće. Ja sam imala nizak pritisak od seroksata ranije. Sad je normalan. A znijom se od anksioze oduvek.
 5. Meni bi ovo baš prijalo da radim. Prija i samo gledanje.
 6. Jeste, ,,gojiti". Ispravlja me tastatura na telefonu. Inače, ja samo šizim i izgleda da ovaj ništa ne deluje. Ipak mi je najbolji eftil.
 7. Od večeras počinjem umesto Eftila. Navodno manje će me goniti. Na lamiktal imam alergiju, jbg.
 8. Zahvaljujući njima funkcionalna sam. Pre više od 10 godina provela sam dva i po meseca u agoniji vrtoglavica, nečeg ,,mutnog u glavi", bila nesposobna da se obučen, gledam TV, čitam... Da nije lekova danas ne bih bila živa. Ili bih bila bez fakulteta i bez posla.
 9. Zvala sam telefonom svog psihijstra, rekao je da prestanem sa uzimanjem lamiktala. Baš mi je krivo jer super deluje. Ovi lekari opšte prakse veze nemaju.
 10. Bila, nemaju pojma šta je. Ja kažem da je možda reakcija na lamiktal, nikad čuli za lek. Hteli da mi daju injekciju protiv alergije (nju sam jednom primila kad sam osvanula sva u ospama pošto sam očajna zbog menstrualnih bolova bez velikog vremenskog razmaka popila rapten k i nimulid). Odustali od injekcije jer smo primetili da se stare ospe smanjuju. Ostalo je da pokušam da dobijem na telefon svog psihijatra, pošto je on u drugom gradu. Ovde sam se muvala po podne i po hitnoj i po opštoj praksi (majka mi je zdravstveni radnik, pa mogu da se šetam gde hoću) i niko pojma nema. Moj doca psihijatar bi odmah znao.
 11. Prvo sam mislila da me je neki pauk ujeo na tri mesta, a sada mi se čini da to nisu ujedi nego osip od lamiktala jer se javilo iznenada danas na poslu na još tri mesta... Crveni krugovi koji svrbe, ispupčeni. Videćemo.
 12. Kada sam ranije pored ad pila samo eftil, nije bilo pojačanog apetita. Vraćamo se na ono staro da je ipak sve individualno. Ko će ga znati.
 13. Eh, sto lekara sto mišljenja. Pa šta nam bog da. Ma za nesanicu obavezno. Ništa značajnije za nas od dobrog sna. Ma kakve da su nuspojave. Ja bar tako.
 14. Evo mog iskustva. Pila sam olanzapin od početka avgusta do sredine septembra i onda ga izbacila zbog nenormalnog apetita. Inače mi je sredio spavanje i prestale su suicidne misli. Onda dibih upalu sinusa i grip, i toliko sam teško podnosila tu nemoć i rad u školi pod temperaturom da sam psihički opet flipnula. Prošlog ponedeljka sam ponovo počela da ga pijem i do Petka me je već smirio. Možda me je apetit bio toliki jer sam ga pila sa eftilom...Pila sam olanzapin uveče polovinu od 5 mg, a sad pijem 1/4 od toga i zadovoljna sam kako deluje na mene. Videćemo sada da li će ova mala doza u kombinaciji sa lamiktalom uticati na apetit.
 15. Pitala sam juče doktora da mi da ovaj ap umesto olanzapina, nadajući se možda manjem apetitu na njemu. Moj dr ima veoma loše mišljenje o ovom leku, pa sam htela da podelim s vama šta on kaže,možda bude nekom koristilo. Kaže da su ga Ameri pravili za vojnike koji imaju postrumataki sindrom i da je prilikom ispitivanja leka utvrđeno da svaki 100. pacijent je dobio neku srčanu manu zaboravih koju. Još kaže da treba izbegavati lekove 3 u 1. Znamo da u najmanjim dozama deluje kao sedativ, u malo većim kao ad, a u najvećim kao Ap. On kaže da u svakoj dozi taj lek ima sva tri dejstva i zato ga nikom ne prepisuje. Druga je stvar sa antiepilepticima koji deluju kao stabilizatori raspoloženja. Tako da ostadoh na olanzapinu i zadovoljna sam njime. Sad pijem samo 1/4 od 5 mg, pa valjda neće biti toliki apetit.
 16. Od danas Nastavljam sa dva seroksata, lorazepam po potrebi, olanzapin 1/4 pred spavanje i imam novi stabilizator raspoloženja. Umesto eftila lamiktal.
 17. Eto tačno mesec dana kako pijem 2,5 mg. Suvoća usta se povukla, ali imam apetit za troje. I ne stižem sve planirano u toku dana da završim jer ne mogu da funkcionišem ako ne odspavam bar 10 sati.... Eto. Videću na sledećoj kontroli da uzmem drugi Ap. Ionako mi sada služi samo za spavanje.
 18. Začudo, probava mi je super. Hvala na savetu za žvake. A nadutost verovatno ne prolazi brzo?
 19. Suše mi se usta strašno od ovog ap. Kao da uopšte ne lučim pljuvačku. Teško mi je i da guta hranu (kao da ću se zadaviti). Pijem enormne količine vode, ali ni to ne pomaže. Ima li još neko ovu nus pojavu.
 20. Hvala! Ima li neke literature u pdf-u ili slično, ili samo sajt?
 21. Na Taitu. Jedva se navikla, nedeljama mi je bilo mutno u glavi. Posle kao isto kao i na seroksatu... Ali vratih se na serox.
 22. Ranije isto i ja. Ali pošto živim na selu gde ima i loze koja ih privlači, pre nekoliko godina sam baš shvatila da sam navikla na njih. Kad uđe u kuću, ubijem ga bez straha. Ali zato bubašvabe ne podnosim. Ta alergija je opasna stvar
 23. Zvala sam pre nekoliko godina Centar Srce. Javila mi se žena psiholog, razgovarale smo o svačemu, naučila me nekim tehnikama disanja i opuštanja. Divna je bila. Jednom sam zvala sos liniju Laze... Dr me je pitala da li sam popila lekove, i ako nisam, da povećam dozu. Da sam bila u lošijem stanju, roknula bih se zbog njenog nezainteresovanog tona.
 24. Mene je Beograd ubio u pojam. Kulturni sadrzaji, sve je to ok, ali ja sam odrasla na selu. Sada na relaciji mali grad - selo, opet jedva cekam selo, sumarke, livade, pticice, pa i travuljinu. Tamo brze zaspim, ne mislim o poslu kao u gradu. Macici i psi me razvesele.... kafa na terasi.... Boravila bih tamo stalno, ali ludo radno vreme imam i ne uklapam se za prevoz.... Kad se nedeljom uvece vracam u varos, uhvati me panika od punog šetališta......
 25. Ruzo, pa ti ozbiljne zdravstvene probleme imas. Lezi kad si vec na odmoru, gledaj neke lepe filmove. Nek se deca malo sama snalaze oko dorucka. A i ne mora kuca da ti blista.
×
×
 • Create New...