Jump to content
Depresija Forum

joed

Honorable Members
 • Content Count

  2,238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

joed last won the day on July 26

joed had the most liked content!

Community Reputation

2,037 Excellent

About joed

Recent Profile Visitors

819 profile views
 1. Pa ovako.Možda i nisam kompetentan,ali dok sam 8 godina bio na rispoleptu pio sam i antidepresiv.Sad 6 godina na olanzapinu i nisam trebao antidepresiv jer on ima i antidepresivna svojstva.Zadnjih mjesec dana zaredalo mi se par loših dana pa sam mislio uvesti neki AD,ali za sad ništa od toga.A što se anksioznosti tiče,više se ni ne sjećam da sam po danu morao uzeti anksiolitik.Uzmem anksiolitik ako baš dugo ne zaspim,ovako po danu mi ne treba.
 2. Oprosti što sam se ubacio,ali pijem 6 godina olanzapin.Jako sam zadovoljan.Održavam kilažu,čak sam smršavio kad su mi ga uveli.Lijepo me uspava navečer,nije to onako sedativno nego kao da prirodno zaspim.Nekima ne odgovara,mnogi se udebljaju,ali meni je na njemu definitivno bolje nego na rispoleptu kojega sam jako dugo pio.Šećer u krvi mi je uvijek normalan i krvni nalazi su mi uvijek dobri.Vadim svakih par mjeseci krv radi štitnjace pa onda pratim sve.Neću sad reći da ti ga preporučujem,ja govorim iz svog iskustva.Neki će ti možda reći da im nije odgovarao.
 3. Volontiranje bi ostavio ženama bogatih muževa.Nama treba konkretan posao i novci.Svi smo bez para,bolesni.Nema smisla volontirati a u džepu nemaš za kavu.Znam da si mislila najbolje i da je lijepo volontirati,ali čovjek prvo mora imati osiguranu egzistenciju.Sheldon ne uči strani jezik i sprema se u tuđinu jer mu je dosadno.Jednostavno želi osiguranu egzistenciju jer je tamo gdje živi teško.K tome je i upitno kolko je pametno bolesnoj osobi pametno da ode negdje gdje je sama,jer kamo god otišli od sebe ne možemo pobjeći,depra uvijek ide s nama.Znam jer sam bježao od sebe,živio po gradovima i nije ništa bilo bolje.Od sebe nisam mogao pobjeći i kad je postalo neizdrživo,morao sam se vratiti kući.
 4. Ne brini..Ja sam na olanzapinu smršavio 10 kg i držim tu kilažu duže od 6 godina.
 5. Ni meni nije jasno zašto je sedativni AP prepisan ujutro.
 6. Nije stvar u dozi nego činjenica da ga piješ ujutro.Ja ga pijem samo navečer i uspava me.Po danu ga nikad ne bi uzeo niti nikad nisam jer bi me vjerojatno sedirao, i upropastio mi dan.
 7. Pijem ga 7 godina i odgovara mi.Iako se svi udebljaju ja sam jos smršavio.
 8. joed

  Sigurnost

  Stabilan sam 15 godina,bez hospitalizacija ili pogoršanja.To mogu zahvaliti donekle načinu života,roditeljima,kakvoj takvoj mirovini,i curi.Roditelji su mi ok,stari su već,nema više svađa,nesuglasica.Sam sam odlučio nakon dijagnoze shizofrenije da idem na invalidsku komisiju,do onda nisu bili svjesni težine situacije.Kad me komisija poslala u mirovinu,i oni su shvatili da sam bolestan i nikad me više nisu tjerali da idem raditi.Uz mirovinu,zaradim nešto i honorarno,meni dosta.Sljedeće godine će mi biti 11 godina veze.Cura mi je velika podrška,i ja sam njoj podrška.Ima stabilan posao,dobru plaću i nikakvih psihičkih problema,doslovce se nikad nismo posvađali.Mogu se osloniti na nju.Imam i sestru u Njemačkoj,koja uvijek financijski pomogne ako treba.Smatram se sretnikom jer nisam prepušten sam sebi, i smatram da usprkos bolesti imam kvalitetan život.Kako će biti dalje,nemam pojma,sve se to može promjeniti,uglavnom,najbolji frend mi je uvijek govorio,idi dan po dan i sve će biti u redu.
 9. Na forumu smo svi sirotinja.Nitko si koku ne može priuštiti,mada i da mogu,nikad se nisam drogirao niti ne mislim.
 10. Ni ja se ne bih opredjelio ni za jednu opciju.Imaju psihijatri znanje,ali nikad nisu pili te ljekove.Mi ih uzimamo,mi reagiramo na njih,mi imamo nuspojave.Naravno,bitna je suradnja sa psihijatrom,ali bez pogovora ga neću slušati ako vidim da mi nešto radi štetu i to ću mu dati do znanja.Nekad ću si i sam korigirati terapiju,ali to je većinom jedan dan ili dva,ako baš naiđe kriza.Imam tu sreću da sam već 7 godina donekle zadovoljan terapijom i viđam psihijatricu jednom godišnje,popričamo što ima novoga i to je to.Dala mi je broj mobitela davno,ali nisam ju baš trebao.Kad je baš bolest na vrhuncu,onda bi trebalo brez pogovora slušati psihijatra i držati se terapije,jer sami si ne možemo pomoći.Kad se jednom stabiliziramo,onda su potrebne samo tu i tamo neke korekcije,i to je manje više sve.
 11. joed

  Da li imam psihozu?

  Nemaš psihozu,samo si običan hipohondar.
 12. Pijem antipsihotike 15 godina,a imao samo jednu psihozu i to baš prije 15 godina.Dal me muči kao tebe što ih pijem?.Ne.Dal mi smeta ako ću ih piti cijeli život?.Isto ne.Ne zamaram se pitanjima koje tebe muče,nego živim život najbolje što mogu.Pijem olanzapim koji najbolje deblja,a kilaža mi godinama ista.Jednostavno se fizički krećem dosta i onda nema problema sa kilogramima.Umjesto da se zamaraš terapijom i slično,napravi neke male korake da pokušaš promjeniti neke stvari u životu.Samo od sebe se neće ništa promjeniti. Nikad više nećeš biti osoba koja si bio prije psihoze i uvijek će biti prisutni neki hendikepi.Ne možeš se uspoređivati sa zdravim ljudima.Treba to nekako prihvatiti i onda je sve lakše.
 13. joed

  Nesanica

  Sedativni antipsihotici,hipnotik zolpidem,anitidepresiv mirtazapin i to je to.Nema ničeg drugog za spavanje.Opčenito nema nekog velikog izbora što se tiče tableta za spavanje,
 14. Ma,ništa nije dobro.Moj da tako kažem praktički najbolji frend puši svaki dan marihuanu već dugi niz godina.Ogromne novce daje za to.Čak je uložio 700 eura za sustav da sam uzgaja u stanu.Svejedno mu to nije dovoljno pa daje još par stotina eura da kupi.Dobro,radi vani i puno zarađuje pa mu to nije problem.Da želim,dao bi mi badava,ali mene to ne vuče niti ne želim.Moji dani pušenja marihuane su praktički završili sa služenjem vojnog roka,kad nam je to dobro došlo,ali to je davno bilo.Radije popijem pivo,a pravo pijan da sam bio,više se ni ne sjećam.Nije ništa od toga više nije za moje živce.Ne osuđujem ljude po onom što konzumiraju.Svatko se nosi sa životom kako zna i umije.Nekome je marihuana spas,nekome alkohol,nekome druge droge,nekome ljekovi za smirenje,nekome ljekovi za bolove.Život nije lagan i divim se ljudima koji čisti prolaze kroz njega.Neki pobornik droga nikad nisam bio,ali svatko nek radi što želi.
×
×
 • Create New...