Jump to content
Depresija Forum

joed

Honorable Members
 • Content Count

  2,283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

joed last won the day on October 25

joed had the most liked content!

Community Reputation

2,104 Excellent

About joed

 • Rank
  Još malo pa MASTER

Recent Profile Visitors

951 profile views
 1. Nikad u životu nisam imao agresivni ispad,nije bilo potrebe za time.Jednom davno su me zvali iz engleske kladionice da mi ne mogu isplati par tisuca eura dobitka ,dok im ne pošaljem neke izvadke iz banke gdje se vidi adresa,iako sam imao račun kod njih.Rekao sam im da hoću,poklopio telefon,ušao u kafić,sjeo za šank i naručio kavu.Primjetio sam da me gleda čovjek od nekih 70 godina.Odjednom iz čista mira progovori i kaže,"vidim da s tobom nema zajebancije".Ja ga pitam zašto tako misli,a on kaže " način na koji si ušao,naručio kavu i način na koji gledaš"..Ne sjećam se točno što sam mu odgovorio,ali uglavnom nisam si mislio da možda ostavljam takav dojam na ljude,ali da,stvarno se ne sjećam da je ikad netko bio u životu bezobrazan prema meni i da bih morao agresivno reagirati.Šanse za to su sad još manje jer živim mirno,ali nikad ne reci nikad.
 2. Očito si kao i ja uživao u"True Detective" seriji,radi tvoje profilne.I ja pijem olanzapin i zadovoljan sam,već 6 godina.
 3. Zatraži samo.Uz haldol skoro uvijek ide akineton.
 4. joed

  Zadovoljstvo

  U ispijanju kave s curom ili nekim frendom.
 5. Pa ovako.Možda i nisam kompetentan,ali dok sam 8 godina bio na rispoleptu pio sam i antidepresiv.Sad 6 godina na olanzapinu i nisam trebao antidepresiv jer on ima i antidepresivna svojstva.Zadnjih mjesec dana zaredalo mi se par loših dana pa sam mislio uvesti neki AD,ali za sad ništa od toga.A što se anksioznosti tiče,više se ni ne sjećam da sam po danu morao uzeti anksiolitik.Uzmem anksiolitik ako baš dugo ne zaspim,ovako po danu mi ne treba.
 6. Oprosti što sam se ubacio,ali pijem 6 godina olanzapin.Jako sam zadovoljan.Održavam kilažu,čak sam smršavio kad su mi ga uveli.Lijepo me uspava navečer,nije to onako sedativno nego kao da prirodno zaspim.Nekima ne odgovara,mnogi se udebljaju,ali meni je na njemu definitivno bolje nego na rispoleptu kojega sam jako dugo pio.Šećer u krvi mi je uvijek normalan i krvni nalazi su mi uvijek dobri.Vadim svakih par mjeseci krv radi štitnjace pa onda pratim sve.Neću sad reći da ti ga preporučujem,ja govorim iz svog iskustva.Neki će ti možda reći da im nije odgovarao.
 7. Volontiranje bi ostavio ženama bogatih muževa.Nama treba konkretan posao i novci.Svi smo bez para,bolesni.Nema smisla volontirati a u džepu nemaš za kavu.Znam da si mislila najbolje i da je lijepo volontirati,ali čovjek prvo mora imati osiguranu egzistenciju.Sheldon ne uči strani jezik i sprema se u tuđinu jer mu je dosadno.Jednostavno želi osiguranu egzistenciju jer je tamo gdje živi teško.K tome je i upitno kolko je pametno bolesnoj osobi pametno da ode negdje gdje je sama,jer kamo god otišli od sebe ne možemo pobjeći,depra uvijek ide s nama.Znam jer sam bježao od sebe,živio po gradovima i nije ništa bilo bolje.Od sebe nisam mogao pobjeći i kad je postalo neizdrživo,morao sam se vratiti kući.
 8. Ne brini..Ja sam na olanzapinu smršavio 10 kg i držim tu kilažu duže od 6 godina.
 9. Ni meni nije jasno zašto je sedativni AP prepisan ujutro.
 10. Nije stvar u dozi nego činjenica da ga piješ ujutro.Ja ga pijem samo navečer i uspava me.Po danu ga nikad ne bi uzeo niti nikad nisam jer bi me vjerojatno sedirao, i upropastio mi dan.
 11. Pijem ga 7 godina i odgovara mi.Iako se svi udebljaju ja sam jos smršavio.
 12. joed

  Sigurnost

  Stabilan sam 15 godina,bez hospitalizacija ili pogoršanja.To mogu zahvaliti donekle načinu života,roditeljima,kakvoj takvoj mirovini,i curi.Roditelji su mi ok,stari su već,nema više svađa,nesuglasica.Sam sam odlučio nakon dijagnoze shizofrenije da idem na invalidsku komisiju,do onda nisu bili svjesni težine situacije.Kad me komisija poslala u mirovinu,i oni su shvatili da sam bolestan i nikad me više nisu tjerali da idem raditi.Uz mirovinu,zaradim nešto i honorarno,meni dosta.Sljedeće godine će mi biti 11 godina veze.Cura mi je velika podrška,i ja sam njoj podrška.Ima stabilan posao,dobru plaću i nikakvih psihičkih problema,doslovce se nikad nismo posvađali.Mogu se osloniti na nju.Imam i sestru u Njemačkoj,koja uvijek financijski pomogne ako treba.Smatram se sretnikom jer nisam prepušten sam sebi, i smatram da usprkos bolesti imam kvalitetan život.Kako će biti dalje,nemam pojma,sve se to može promjeniti,uglavnom,najbolji frend mi je uvijek govorio,idi dan po dan i sve će biti u redu.
 13. Na forumu smo svi sirotinja.Nitko si koku ne može priuštiti,mada i da mogu,nikad se nisam drogirao niti ne mislim.
 14. Ni ja se ne bih opredjelio ni za jednu opciju.Imaju psihijatri znanje,ali nikad nisu pili te ljekove.Mi ih uzimamo,mi reagiramo na njih,mi imamo nuspojave.Naravno,bitna je suradnja sa psihijatrom,ali bez pogovora ga neću slušati ako vidim da mi nešto radi štetu i to ću mu dati do znanja.Nekad ću si i sam korigirati terapiju,ali to je većinom jedan dan ili dva,ako baš naiđe kriza.Imam tu sreću da sam već 7 godina donekle zadovoljan terapijom i viđam psihijatricu jednom godišnje,popričamo što ima novoga i to je to.Dala mi je broj mobitela davno,ali nisam ju baš trebao.Kad je baš bolest na vrhuncu,onda bi trebalo brez pogovora slušati psihijatra i držati se terapije,jer sami si ne možemo pomoći.Kad se jednom stabiliziramo,onda su potrebne samo tu i tamo neke korekcije,i to je manje više sve.
×
×
 • Create New...