Jump to content
Depresija forum

joed

Honorable Members
 • Content Count

  2,443
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

joed last won the day on October 24

joed had the most liked content!

Community Reputation

2,354 Excellent

2 Followers

About joed

 • Rank
  Još malo pa MASTER

Recent Profile Visitors

1,316 profile views
 1. Mislim da je nama koji smo doživjeli psihozu bolno pisati o tome iskustvu.Istina da treba nekad neke stvari izbaciti iz sebe,ali da ja sad idem opisivati kako je to kod mene izgledalo,samo bi prizvao bolne uspomene.Nekad davno mislim da sam opisao to iskustvu na forumu,i jednom sam opisao frendu koji je pisac.U jednoj njegovoj knjizi je lik koji boluje od shizofrenije.Znam da mi je pričao da je mjesecima intervjuirao tog dečka i bilježio njegova iskustva za svoj roman.Uglavnom shvatio sam tokom ovih 16 godina nakon psihoze da nekako se ne želim toga prisjećati više jer su se te neke paranoje i strahovi znali ponoviti mnogo godina nakon psihoze,dovoljan je bio neki slučajan okidač pa da proživim strahove opet.Naravno,ako vam pomaže,pišite o tome,ali neki moj osjećaj mi govori da je bolje preći preko toga i gledati unaprijed.Dan po dan graditi novi život nakon te traume i pokušavati staviti to tamo gdje mu je i mjesto, u prošlost.
 2. Ja sam se baš radi svojih kroničnih dijagnoza cjepio,isto pijem puno ljekova.Nije mi baš pametno od tvoje doktorice da ti je savjetovala da se ne cjepiš,ali dobro.Prvo pitanje kad sam prije par tjedana došao k psihijatrici je bilo dal sam se cjepio,rekao sam da jesam i rekla je super.A imam isto epilepsiju,hoshimoto i još par dijagnoza.Cjepit ću se i treći put,jer mislim da bi me covid satro do kraja,da nisam cjepljen.Meni se ne leži na respiratoru.
 3. joed

  Nesanica

  Nakon 16 godina antipsihotika,mene ni kutija melatonina ne bi uspavala.Olanzapin dobro odrađuje posao,a ako baš ne mogu zaspati,uzmem još misar,ali to je rijetko.A sa nesanicom sam se počeo boriti od 19- te godine.
 4. Vjerojatno se možeš zaraziti i nakon deset doza,nije stvar u tome,nego u jačini simptoma između cjepljenih i necjepljenih.Nitko nije rekao da ako se cijepiš ,da se ne možeš zaraziti,nego da su simptomi onda blaži i nekom cjepljenje spasi život.
 5. joed

  Molim za savet

  Da..u mirovini sam.Ali sam na dvije vrste antipsihotika radio 5 godina.U krivom si poslu,plus ako se ne varam imaš i 115 kg.Naravno da antipsihotici smetaju.Doktori na invalidskoj komisiji gledaju i koje sve ljekove piješ i naravno veliki faktor ima i terapija.Često će ti reći da na tim ljekovima nisi sposoban raditi.Tu si u pravu.I meni je bilo teško raditi.Mada česti faktor je i bolest.Ona ti ne dozvoljava teže psihičke napore,nisu samo ljekovi krivi.Barem je kod mene tako bilo.Meni je svejedno hoćeš li ti piti ljekove ili ne.Tvoja odluka.
 6. joed

  Molim za savet

  Pijem antipsihotike 17 godina,iako sam imao samo jednu psihozu i nije mi nikakav problem ih piti cijeli život.Pijem još ljekove za druge 4 kronične dijagnoze,svakih par mjeseci vadim krv,radim eeg i nije mi nikakav problem.Uopće se ne zamaram ljekovima,terapijama,vađenjem krvi,i nije mi jasno zašto pravite dramu oko uzimanja ljekova.Ako treba pijte ih ,i pomirite se sa time.
 7. Dobio jučer drugu dozu Pfizera.Nikakve nuspojave.
 8. Moja cura se dva puta cjepila modernom.Neću joj ništa reći,da ne brine.
 9. Ja sam dobio Pfizera i uzeo bi ga opet.Nisam mogao birati,ali astrazenecu nisam htio.
 10. Nemoj tako,nikad nije kraj.Jednostavno nemoj piti Haldol,ali na način da se to dogovoriš sa svojom doktoricom opće prakse,a psihijatrici nemoj reći.Ako se simptomi povuku,onda reci psihijatrici da ne piješ haldol,da si se savjetovao sa svojom doktoricom i da ti je dobro.Ja sam puno toga se na taj način dogovorio sa svojom doktoricom,i ako je bilo tako dobro,onda sam rekao psihijatrici i nije bilo problema.Ovako na svoju ruku da nešto radiš ti ne bi preporučio.
 11. joed

  Da li imam psihozu

  F 23 je samo privremena dijagnoza i dijagnoza kad se prvi put pojavi psihoza.Nakon toga mora psihijatar promjeniti dijagnozu ovisno kako napreduje bolest.
 12. Cjepio sam se prošli tjedan Pfizerom i nikakve nuspojave.
 13. To sam nekad pio.Zvao se Cipralex.Ništa posebno...Tog tvog frenda bi izvukao bilo koji antidepresiv,tako da nemoj misliti da je to magična pilula.
 14. Nemam pojma,tri godine pijem zoloft i ide nekako.
×
×
 • Create New...