Jump to content
Depresija Forum

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

sladjan23

Bromazepam i ucenje

Recommended Posts

Ja pijem za spavanje povremeno, doza izmeÄ‘u 3, 6 i 9 najÄešće, uz Sanval.Nekad samoÅ¡amućena ujutro ai oÄ‘em sebi i ond mogu da uÄim.

Nism sigurna da li bi ti pomogao brom pa uÄenje?

MOžeš li reći nešto višeo svom problemu?

Share this post


Link to post

dijagnoza mi je depresija i to blaga ali imam problema sa spavanjem, koncentracija mi je vrlo losa i cesto mi se javlja napetost.

Share this post


Link to post

Brom ne bi trebalo da uspavljuje vec samo smiruje za razliku od bendzosa..ne verujem da steti koncentraciji koju verovatno nemas od glavnog uzrocnika-depresije.

Share this post


Link to post

Jeste benzodiazepin ali je prvenstveno veoma dobar misicni relaksant,ja dok sam ga koristio nisam imao problema sa pospanoscu.

Share this post


Link to post

Mene bromazepam drži u uspavanom stanju, nakon što me sanval uspava, tako mi je i doktorica prepisala. Mislim da svi benzosi imaju u nekoj meri takvo dejstvo.

A i kad sam pre nekog vremena uzela 12mg bromazepama jer nisam imala sanval, zaspala sam samo tako.

Share this post


Link to post

Bromazepam spada u benzodiazepine. Mislim da treba da budes oprezniji ako ga pijes na duze vreme.

 

Ja sam ga pio svakodnevno 3 godine u maloj dozi (3-4.5mg pred spavanje, uz povremene dodatke Rivotrila), a prestao sam vec 2 godine, i u periodu terapije sam primetio negativne pojave po koncentraciju, kratkorocnu memoriju, ucenje.. Ja to najvise vezujem za taj lek, mada je i nesanica mozda imala efekta il ko zna sta, posto imam jos zdravstvenih tegoba. Poboljsava se opravak donekle vremenom, ali jos simptomi nisu nestali. (Zapravo, trebalo bi verovatno da se obratim neurologu oko svega toga da se ustanovi pravi razlog, al da ne sirim dalje zasto i kako..)

 

Citao sam na netu da je problematicno najvise kada se piju velike doze i duzi period.

 

http://en.wikipedia....drawal_syndrome

 

S druge strane, moja majka ga pije povremeno godinama "po potrebi", i nema tih problema. Meni je bio prepisan zbog nekih neuroloskih razloga (zujanje u usima i dr), i ORL doktorka mi je rekla da ga je i ona uzimala ponekad tokom studija kad joj je ispitna frka i slicno. Individualno je, ali budi oprezan i uz nadzor lekara. Mi mozemo da pisemo nase utiske i iskustva, ali uvek trazi misljenje i strucnog lica ili vise njih kod farmakoterapije.

Share this post


Link to post

ja pijem 1.5 mg dnevno ili dva puta po 1.5 ponekad.Mislim da je to mala doza da bi mi pravilo probleme sa ucenjem.Mada sta znam :D

Pridrzavam se onog sto mi neuropsihijatar kaze mada gledam manje da pijem.Neuropsihijatar je u svakom slucaju duzan da ti da lekove za smirenje da ne bi posle ispao kriv da se nesto ne daj boze desi, a to sto mozemo postati zavisni to nije njegov problem.

Share this post


Link to post

meni nervoza jos veca kad popijem 3 mg bromazepama drugovi mi kazu sto si nervozan a dok to ne pijem niko mi se ne zali

Share this post


Link to post

pijem 18 mg dnevno, ne osecam rad uopste. sem kad zgutam 9-12 mg odjedared. kad hocu da se opustim.

Hahaha,kakav si ti kralj brate,nevidjeno :D

P.S. Izvinjavam se na off-u.

Share this post


Link to post

×
×
  • Create New...