plavo 619 Posted January 30 Ostao sam dužan (sorry Hype, tigrice) pa evo pokuÅ¡aj, mogao sam tražiti neke druge primjere (ne djeca ili imetak), ali suÅ¡tina ostaje ista, Äovjek stalno traži "ono neÅ¡to" i onda kada pomisli da je pronaÅ¡ao to se pokaže nedovoljnim za smiraj, zadovoljstvo... Znajte da život na ovome svijetu nije niÅ¡ta drugo do igra, i razonoda, i uljepÅ¡avanje, i meÄ‘usobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece ! Ni bogatstva vaÅ¡a ni djeca vaÅ¡a neće vas uÄiniti Nama bliskim, samo one koji budu vjerovali i dobra djela Äinili I neka znate da su bogatstva vaÅ¡a i djeca vaÅ¡a samo iskuÅ¡enje 0 Share this post Link to post
Hyperdrive 5,036 Posted January 31 Po obiÄaju, plavo = Å¡ahmat. I zato ga volim. 0 Share this post Link to post
UnSatisfied Housewife 12 Posted August 5 On 1/26/2019 at 2:01 PM, celofan said: "Onaj koji ima dovoljno jak smisao i razlog postojanja moze podneti bilo kakav zivot." Pa, šta znam. Rekli pre mene. Šta je smisao? Čega smisao, itd. Mislim da je čovečija snaga (izdržljivost) potrošna roba. Ima svoje krajnje granice. Pa ma koliko mi smisla (?) u ma čemu pronalazili, i ma koliko dugo nas to držalo na nogama, jedino u šta sam sigurna jeste da ishod nije uvek pozitivan. Štaviše. Jer, naprimer, čovek može ustrajavati u nečemu u čemu nalazi svakog logičnog smisla, a da se to opet kosi s njegovim duboko ukorenjenim ličnim merilima. Ili moralom. Sad bi mi neko rekao, ne, to onda nije pravi smisao, a ja pitam: a šta je pravi? Da citiram samu sebe : ljudi su jednostavni. Ljude možeš mahom razvrstat u par kategorija. Ali ljudska je priroda čudo. 1 Share this post Link to post
weirdo 2,503 Posted August 6 smisao mi je da se ne ubijem, i da ne pokušavam... ako se u međuvremenu i malo zabavim, dobro je... 0 Share this post Link to post