Jump to content
Depresija Forum
Sign in to follow this  
blackadder

Seroxat i lečenje opsesivno-kompulsivnog poremećaja

Recommended Posts

Na uputstvu od leka Seroxat sam pročitala (što mi je jednom prilikom i potvrdio moj psihijatar) da Seroxat u dozi od 40 mg može da se koristi (i obično se i koristi) u terapiji opsesivno-kompulsivnog poremećaja...Međutim,ne sećam se da sam do sada na ovom Forumu videla da je bilo ko pisao nešto konkretno o lečenju ovog poremećaja pomoću Seroxata (te upravo zbog toga i otvorih ovaj topik).

Dakle,

1) Postoji li neko među forumašima ko je ikada do sada isprobavao ovaj vid terapije za OKP?

2) U slučaju da osoba (a ta osoba sam u ovom slučaju,naravno,ja) relativno uspešno uspeva da izleči (odnosno,bolje je reći-da "zaleči") depresivne simptome sa dozama koje su niže od 40 mg,da li eventualno uvođenje ove doze može na neki način da "poremeti" lečenje depresivnog poremećaja (te da dođe do "nedajbože situacije" da se OKP uspešno zaleči,a depresivni simptomi odjednom nenajavljeno vrate)?

Pretpostavljam da,s obzirom da je većina članova ovog Foruma makar u nekom periodu svog života isprobala Seroxat,među njima postoje i oni koji imaju određenog znanja i iskustva vezano za pomenuta pitanja.

Unapred zahvaljujem na velikodušno podeljenim iskustvima :happy: :glasses:

 

Share this post


Link to post

Ja sam pio seroxat ali samo do 20 mg, nakon jedne velikog stresa, šoka... teške životne situacije, ali s obzirom da nakon skoro dve decenije neuspešnog lečenja odlazim kod privatnog psihijatra, pomenut mi je seroxat kao opcija za tretiranje OKP-a, jer mi je Zoloft samo pogoršao stanje... Tek u kombinaciji sa Remirtom... došlo je do neke stabilizacije... posle godina i godina mučenja, konačno malo nekog mira... olakšanja, ali pisao sam već... u drugim temama... Znojenje je bilo nepodnošljvio.... samo li zaspim... gola voda budem... i po 10 puta se presvučem... a od Remirte apetit...   Pa sam sve to prekinuo.... Sad mi naravno nije dobro... Opsesije su tu... depresija... moram ipak neku terapiju... Mada mi je dr napomenula da većina SSRI izazivaju to odvratno znojenje...  Mislim da ću predložiti Flunisan... Dugo ga nisam pio, a onda ako on ne bude delovao... i taj Seroxat... (pominjan mi je kao opcija za OKP)... Izvinjavam se što ovako pišem; ranije sam i mogao da sastavim rečenicu, pasus... Sada sam u totalnoj konfuziji.. i da, drago mi je da je forum ponovo u funkciji...

Share this post


Link to post

Ja sam za OKP koristila prvo Zoloft i pomogao mi je. Posle toga sam pila Seroxat i bilo je ok ali sam ipak nekako bila nervozna,, misli su bile tu. E sad ne znam da li je sve to imalo veze sa situacijama u kojima sam bila ili sa lekom. Generalno Seroxat mi je manje prijao teze sam se skinula i da to znojenje...

Share this post


Link to post

Zato sto Seroxat nije primarni lek za lecenje OKP ... vec blaze depresije i anksioznosti...

Flunirin je odgovor.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...