Jump to content
Depresija forum
Sign in to follow this  
pauk21

Strahovi od bolesti nadiru, molim odgovor

Recommended Posts

Ne znam sta vise da radim, trudim se da funkcionisem, radim, ali strahovi nadiru i hvataju se za bilo sta. Poslednje sto mi je uhvatilo su strahovi od bolesti. Naime sad u sezoni virusa, uhvatio me je jedan, i klasika zapusen nos, kasalj, bol u grlu, temperatura, i nakon jedno 4 dana sve proslo osim osecaja golicanja skroz dole u grlu kao perom da neko golica. I naravno cim nesto potraje strahovi krenu da se mnoze, i krenu misli o raku i slicnom. I sada gledam ljude po firmi koji kaslju po mesec dana,  ricu bukvalno, svi zivi boleni gde god se okrenes, al oni zive svoj zivot a ja po ceo dan razmisljam da li me i koliko golica u grlu. I da stvar bude gora vidim na nekom jutarnjem programu gostovo pulmolog i prica i opisuje iste simptome kao moje, i kaze da se taj osecaj golicanja javlja nisko i da traje dugo jer virusi ostete sluzokozu i ogole receptore za kasalj i da traje po sest nedelja da se to obnovi. Dzaba sve. Moj mozak prelece preko svega, i prkeo toga sto se svi muce , i pored saveta doktora, meni se zivot sveo na osluskivanje simptoma, po ceo dan, cesto sam na ivici suza, mrzim sebe sto sam ovakav, sto ne zivim zivot i slicne misli, ma znate vi koji prolazite kroz to sve vec....

 

Hteo sam da pitam da li neko ima slicne simptome (ovo je ona potreba za razuveravanjem koja je jaca od mene u suprotnom tonem jos dublje)? 

Kako  se vi borite sa strahom od bolesti? Da li vam ista pomaze? meni osim seroxata delimicno, ostalo nista, menjao sam i psihologe i psihijatre i tehnike, al nista dugorocno, resim za tu situaciju i posle opet do nove situacije.

Share this post


Link to post

Dugo me je to držalo, ništa nije pomagalo, osim da odem kod doktora i da mi on potvrdi da nije ništa.

Sada mi je svejedno jel sam živa ili mrtva, pa je i bolest nebitna.

Doduše, meni ništa nije pomoglo, nikada.

Hipohondrija se mora lečiti psihoterapijom i lekovima, u pitanju je neki unutrašnji problem, stres, opterećenje, preterana očekivanja, pa se tako kompenzuje psiha.

Edited by Aruena

Share this post


Link to post

Grlo te je drzalo dugo?

Meni ne pomaze nista, ni doktor. Secam se perioda 2016. kada sam otisao toliko daleko da sam svojevoljno vadio krv svaki drugi dan, ili po par puta na dan, ma strano, otisao sam u aut skroz bio. Pa me sve sto me podseti na to unisti. Bas sam potonuo mnogo. I vsaki put kad treba neki korak u zivotu da napravim moj mozak bezi u strahocve. Ne znam vise sta cu.

Share this post


Link to post

Ne grlo, nego hipohondrija, godinama, svaki čas bih imala strah od neke bolesti.

Možda je problem u tom okidaču, kažeš svaki put kada treba da napraviš neki korak?

Šta ti je okidač?

Meni su bile moje preterane ambicije, preterane u odnosu na moje mogućnosti u tim okolnostima.

Edited by Aruena

Share this post


Link to post

JA TE SVE RAZUMIJEM:i men je drzalo grlo jedno vrijeme, pa pritisak, pa glava ma nema sta nije SAD IMAM UPALU BESIKE IMAM STRAH OD LIJEKOVA:    Pa imam strah od pritiska koji skace Kad sam otisla dr zbog besike pritisak bio 150-100 Mene odmah panika hvata JUCE MI GORE USI :da li vam se to desava ili samo jedno uho bas bude crveno ETO I OD TOGA IMAM STRAH

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...