Jump to content
Depresija forum
Sign in to follow this  
Guest

Da li psihoterapeuti/psiholozi uopste pomognu na kraju?

Recommended Posts

Posted (edited)

Ne znam zasto ali meni psihijatri i psihoterapeuti uopste nisu pomogli. Bolje su me razumeli psihijatri. Ne znam zasto je to tako ali bas mi je bacanje para na psihoterapeuta koji je em nezainteresovan em nema konkretnih tehnika i svo vreme kao zidu da pricam i kao dw ceka pare da mi uzme. Isla sam na 10tak seansi nikakva pomoc. Totalno su mi pali u ocima. Ubedjena sam da bi mi cak i lajfkouch vise pomogao od njih.

 

Edited by Riot

Share this post


Link to post

Po mom misljenju, mnogo su retki dobri, a jos redji zainteresovani. Ne znam sta je to, da li sa vremenom gledaju ljude samo kroz novac ili je prezasicenost time sto su videli ali razumem te, slicno dam prolazila kod mnogih, osim retkih izuzetaka, kojima sam pogubila kontakte, a ne znam da li uopste vise rade...

Share this post


Link to post

nisu mi pomogli ali zato što nikad nisam išao dovoljno dugo i dovoljno redovno

psihoterapeuti mogu lakše da prate tvoja stanja i probleme jer te viđaju jednom nedeljno ili češće još

a psihijatri jednom u nekoliko meseci

pa onda kad ideš redovno na razgovore valjda mogu da uoče lakše neke paterne

e sad ako imaš recimo šizoidni ili granični onda ne mogu oni tu mnogo da pomognu

više su  kao podrška a ne lek

za psihoterapiju je potrebno vreme, meseci i godine

Share this post


Link to post

* psiholozi i psihoterapeuti ispravka!

Share this post


Link to post

Da sam very bogat možda bih plaćo nekog dobrog jungovski nastrojenog psihoterapeuta da mi dolazi kući tako (to ja maštam) da pričamo..ja ležim on me nešta zapitkuje i vodi razgovor..možda može nešto da pomogne..trebaš kao prvo imati poverenja u to..a ovako, pošto nisam very bogat, a i plenty wrong with me, ništa od toga..plus su već počele da me nerviraju bilo kakvi psih-stručnjaci 

Share this post


Link to post

Na psihoterapiju sam išao nešto preko godinu i po. Tada i nekom vremenu posle toga sam bolje funkcionisao, bilo mi je bolje, ne verujem da je to bilo samo do životnih okolnosti nego i terapije. Možda bi mi i sada bilo lošije, možda bi došlo do nekih još gorih stvari, možda se čak i planiranja samoubistva ne ni zaustavila samo na tome, s druge strane ni ovo sada nije dobro, ko zna.

Psihijatri možda i nemaju više vremena i uslova da se svakom na osob više posvete.

Sa posvešćenošću svoje psihoterapeutkinje sam bio prezadovoljan, takođe posle početnih seansi je rekla da bi mi bilo u idealnom slučaju potrebno oko dve godine rada, nakon stagnacije je predložila prekid lečenja, tokom svog lečenja smo pravili i mesečne ili višemesečne ciljeve.

I ako je bilo često i skupo i plaćao sam od studentske stipendije, posle kredita, ne žalim taj novac jer bi sigurno otišao na neracionalnu upotrebu sportskih suplemenata, proteinskog praha, ali i energetskih pića i slatkiša:D i slično, jedino da sam sve uložio u bitkoin:D takođe najmanje a sigurno i više od četvrtine seansi je našla način da mi nenaplati. Možda bi stvar još bolje prošla da je imala više radnog iskustva, imala je oko 5 godina pre toga, što verovatno nije nešto mnogo za taj posao.

Ako se plaća lečenje, trebalo bi da sama osobnost lekara odgovara onome ko ide kod njega. I da poštuje etiku svoje struke, bez čega ne bi imao licencu ili bi imao problem sa njom ako se kontrolom otkrije suprotno, bar mislim bi trebalo da je sve tako.

 

Share this post


Link to post

Ferum, mislim da si donekle imao i sreće što nije imala puno radnog iskustva, 5 god. je ok...jer mlađi su entuzijastičniji, stariji smoreniji, tako mi deluje.

Share this post


Link to post
12 minutes ago, weirdo said:

Ferum, mislim da si donekle imao i sreće što nije imala puno radnog iskustva, 5 god. je ok...jer mlađi su entuzijastičniji, stariji smoreniji, tako mi deluje.

Moguće da je i tako, slažem se i samom mi je to pre dolazilo na pamet.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...